30 Σεπ 2011

School on IT-Enhanced Organic & Sustainable Education for Teachers, Trainers and Agriculture Professionals

Το φθινοπωρινό σχολείο "IT-Enhanced Organic & Sustainable Education» θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 5 Οκτώβρη μέχρι Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των Μεστών στο νησί της Χίου.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και επαγγελματίες ασχολούνται με τον τομέα του Περιβάλλοντος & Οικολογικής Εκπαίδευσης, με στόχο να προσφέρει μια καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας προόδου σε σχέση με τη βιολογική γεωργία, τη βιώσιμη Παιδείας, Blended Learning και τα σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την GREEN FEST, μια διεθνή εκδήλωση για τα περιβαλλοντικά θέματα και να αναπτύξει διάλογο με τους συναδέλφους τους δασκάλους και τους επαγγελματίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώνεται από το υπο-πρόγραμμα Grundtvig του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης (LLP) και υποστηρίζεται από τέσσερα ευρωπαϊκά έργα: CerOrganic , Organic.Mednet , Organic.Balkanet και ISLE .


Με βασικό σύνθημα «Βιολογική γεωργία.
Καλό για τη φύση, καλό για σένα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC), υπογραμμίζει τη σημασία της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και πληροφορίες σχετικά με τις αρχές και τους στόχους της βιολογικής γεωργίας και τη θετική επίδρασή της στο περιβάλλον. Το σχέδιο αναφέρει επίσης ότι, προκειμένου να διευκολυνθεί η επέκταση της βιολογικής γεωργίας για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, οι νέες πληροφορίες που ζητά η οποία μπορεί να διεξάγεται καλύτερα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Προκειμένου για τους καταναλωτές να είναι σωστά και εγκαίρως ενημερωμένοι, είναι σημαντικό για τους δυνητικούς συμβούλους / εκπαιδευτές να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι.
Προς το παρόν, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους γεωργούς επαγγελματίες δεν είναι πάντα σίγουροι για το τι είναι η Βιολογική Γεωργία, τα οφέλη, προκλήσεις και περιορισμούς.

Θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που σχετίζονται με τη Βιολογική Γεωργία, τις θεωρίες του, τις μεθόδους, πρακτικές και κοινωνικές / οικονομικές / περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες της γεωργίας και οι καταναλωτές θα πρέπει να τους προσφέρεται το κατάλληλο τεχνολογικό υλικό που θα τους επιτρέψει τόσο να εκπαιδευτούν, οσό και να μεταδόσουν τις πληροφορίες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αυτό το γεγονός εκπαίδευση εστιάζει ακριβώς στην Οργανική και βιώσιμη εκπαίδευση / κατάρτιση, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας με την υιοθέτηση των ΤΠΕ μεθόδων και ψηφιακών πόρων διδασκαλίας, ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ των εμπειρογνωμόνων και των καταναλωτών και την καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται βιολογικά μέσα γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου