18 Φεβ 2012

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου






ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αισιοδοξία για το Δάνειο... "


Η ΑΥΓΗ: "Κράτος από πηλό"

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πετάνε από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα τον Ιούνιο"

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια. Σβήνουν χρέη έως 100% και αναστέλλουν τις κατασχέσεις"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"ΓερΜΑΝΙΑ για την Ελλάδα"

ΕΘΝΟΣ: "Πλιάτσικο ντροπή στην Αρχαία Ολυμπία"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ερχεται πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας και... σωτηρία της Ρωμηοσύνης;"

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Πλιάτσικο στην Ιστορία της Ελλάδας"

ΕΣΤΙΑ: "Μπορούμε να σωθούμε"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Παπαδήμου"

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: " Στη μέγγενη του... 'Αξονα"

Ο ΛΟΓΟΣ: " Ποιοι θίγονται από τις μειώσεις στις συντάξεις"

ΤΑ ΝΕΑ: "Συνοικέσιο α λα ιταλικά"

Η ΝΙΚΗ: "Χρυσές συμβουλές για μικρό "κούρεμα" στη σύνταξή σας"

PRESS time: "Κλέφτες"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα άγρια σφαγή σε όλες τις συντάξεις"



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναμονή οριστική λύσης για το νέο πακέτο στήριξης".

Η ΑΞΙΑ:"Βρήκαν λύση που φέρνει... ράλι"

ΕΞΠΡΕΣ: "Απόφαση ενεργοποίησης του πακέτου των 130 δισ. "

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δάνειο μόνο για το χρέος"

ΚΕΡΔΟΣ: "Σαββατοκύριακο κουρέματος"


Αποτελέσματα στοιχήματος Παρασκευής



Παρασκευή, 17.02.12

Κωδικοί και αποδόσεις από το κουπόνι του ΟΠΑΠ



Στη Βουλή!


Πάει ο Τοτός εκδρομή με το σχολείο του στη βουλή να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση.
Την ώρα λοιπόν της συνεδρίασης ο Τοτός τσακώνεται με έναν φίλο του και του λέει:
- Ασε με, ρε ΜΑΛΑΚΑ!!!
Τότε όλοι οι βουλευτές και οι πολιτικοί γυρνάνε και τον κοιτάνε.
Και ο Τοτός απαντάει:
- Καλά, όλοι ΜΑΛΑΚΕΣ είστε;


Υγεία

Κίνδυνος από βαρέα μέταλλα

Ένας ανερχόμενος διατροφικός κίνδυνος είναι τα βαρέα μέταλλα.

Βαρέα μέταλλα είναι τα μέταλλα εκείνα που έχουν ειδικό βάρος μεγαλύτερο από αυτό του σιδήρου και είναι τοξικά σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Τα πιο επικίνδυνα είναι ο Μόλυβδος, ο Υδράργυρος, ο Χαλκός, το Κάδμιο, το Χρώμιο, και το Αρσενικό.

Τα βαρέα μέταλλα τα ανευρίσκουμε στη φύση είτε διαλυμένα ως ιόντα στο νερό, είτε ως μεταλλεύματα στους βράχους, είτε ακόμα προσκολλημένα σε μόρια του αέρα.

Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων στους υδάτινους αποδέκτες, καύση στερεών απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριμμάτων (περιέχοντα βαρέα μέταλλα) στο έδαφος, η καύση συμβατικών καυσίμων κ.α.

Δεδομένου ότι τα βαρέα μέταλλα δεν αποικοδομούνται, συσσωρεύονται στο έδαφος και τα νερά (γλυκά και αλμυρά), με αποτέλεσμα να περνούν στην τροφική αλυσίδα.

Η τοξικότητά τους εξαρτάται από το είδος του βαρέως μετάλλου, τη συγκέντρωσή του, την συνύπαρξη του με άλλα βαρέα μέταλλα, και το είδος του μεγαοργανισμού.

Επιπτώσεις

Αρσενικό: Το ανόργανο αρσενικό συγκεντρώνεται στους μύες, τον εγκέφαλο, τον σπλήνα, τους νεφρούς, την καρδιά, τα μαλλιά και τα νύχια. Δηλητηρίαση από αρσενικό προκαλεί παράλυση του νευρικού συστήματος, κώμα και θάνατο, ενώ χρόνια έκθεση προκαλεί μυϊκή ατονία, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους, τριχόπτωση και καρκινογένεση.

Κάδμιο: Το κάδμιο σε τοξικές συγκεντρώσεις και χρόνια έκθεση, είναι δυνατόν να προκαλέσει νεφρικές και ηπατικές βλάβες, υπογονιμότητα στους άνδρες, και καρκινογένεση.

Μόλυβδος: Ο μόλυβδος προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα (και κυρίως στον παιδικό πληθυσμό σχετίζεται με προβλήματα πνευματικής καθυστέρησης), ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ευνοεί την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, και καρκινογένεση.

Υδράργυρος: Ο υδράργυρος ανιχνεύεται κατά κύριο λόγο στα αλιεύματα που προέρχονται από ρυπασμένες περιοχές, και συγκεντρώνεται στο ήπαρ και τους νεφρούς προκαλώντας αντιστοίχως βλάβες, προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί προβλήματα που σχετίζονται με την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, και καρκινογένεση.

Χρώμιο: Το εξασθενές χρώμιο προκαλεί καρκινογένεση, ηπατικές και νεφρικές διαταραχές, δερματίτιδες, και όταν εισέρχεται από την αναπνευστική οδό είναι δυνατόν να προκαλέσει εκτός από καρκίνο των πνευμόνων και χρόνια βρογχίτιδα.

Χαλκός: Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο το οποίο είναι απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό αφού συμμετέχει στην ανάπτυξη του αγγειακού και σκελετικού συστήματος, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, όμως αν υπερβούμε την ημερήσια διαιτητική πρόσληψη σε χαλκό είναι δυνατόν να εμφανιστούν νεφρικές και ηπατικές διαταραχές.

Τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται σε πρωτεϊνικούς ιστούς και τα οστά. Έτσι οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ύδατος από ρυπασμένες περιοχές, καθώς και την κατανάλωση συκωτιού και νεφρών από μεγάλης ηλικίας ζώα, και ζώα που προέρχονται από ρυπασμένες περιοχές, καθώς επίσης και τρόφιμα βολβούς (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα), που παρήχθησαν σε επιβαρυμένες με βαρέα μέταλλα περιοχές.


του Λ.Γιδαροκώστα, Υγιεινολόγος ΤΕ – Επόπτης δημόσιας Υγείας
πηγή: iatronet.gr

Highlights

Δείτε τις αποδόσεις της betoto.com, κάντε σύγκριση με τις αντίστοιχες του ελληνικού κουπονιού και με ένα απλό κλικ προσθέστε τις επιλογές σας στο δελτίο.

Στο online κουπόνι θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές:
• Τελικό αποτέλεσμα (1, Χ, 2)
• Under-Over
• Διπλές ευκαιρίες (1Χ, 12, Χ2)

Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος επιλογής στοιχημάτων στο διαδίκτυο !


Παίξε με το online κουπόνι του betoto!



18/2

  • Σάββατο με Σουπερ Λιγκ!

Ο ΠΑΟ, που χάνει έδαφος με τις απρόσμενες ήττες του, ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη. Θα γυρίσει με το 3ποντο; Παράλληλα, η Ξάνθη υποδέχεται τον Αστέρα ενώ η ΑΕΚ τα βάζει με τον ΟΦΗ! Ποιοι θα είναι οι νικητές της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ; Ποντάρετε live!


  • Χέρτα στα δύσκολα!

Με μόλις 4 νίκες, η Χέρτα πλησιάζει επικίνδυνα τη ζώνη υποβιβασμού της Μπουντεσλίγκα! Για την 22η αγωνιστική, οι Βερολινέζοι υποδέχονται την πρωταθλήτρια και επι του παρόντος κορυφαία Ντόρτμουν! Μπορούν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα; Δείτε την αναμέτρηση σε live video!