7 Ιουν 2010

«Και δίνεις και παίρνεις»

«Οντας μέλος μιας φοιτητικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως η AIESEC, τα θέματα με τα οποία αναλαμβάνεις ν' ασχοληθείς έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη επαφή -γνωρίζεις ανθρώπους, συνεργάζεσαι, μαθαίνεις να συμβιώνεις μαζί τους.

Στην AIESEC πραγματευόμαστε ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και συνυπάρχουμε με άτομα από κάθε γωνιά της Γης. Μέσω του εθελοντισμού λαμβάνει κανείς τις πρακτικές γνώσεις που χρειάζεται για να χειριστεί ορισμένα ζητήματα. Κι αυτό είναι το κέρδος του εθελοντισμού: δίνεις και παίρνεις. Η σχέση είναι αμφίδρομη».

Νικόλας Φύλλας, φοιτητής, εθελοντής της AIESEC

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=170121

Αστειάκια

"Διαγόρας"


Ξεκίνησε και φέτος το «Διαγόρας» της Βlue Star Ferries, Χίο- Θεσσαλονίκη & Χίο- Ρόδο


"bluestarferries.com"

Αγροτικά νέα

Έρχονται μελέτες ανά χώρα προορισμού και αγροτικό προϊόν για ενίσχυση των εξαγωγών

Την προκήρυξη δράσων ''επιθετικής προώθησης-προβολής των ελληνικών προϊόντων σε κομβικές αγορές-στόχους" προαναγγέλλει για το άμεσο μέλλον ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Καρχιμάκης.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι: "η αξιοποίηση κινήτρων ανάπτυξης μπορεί ν' αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για την δημιουργία πρωτοπόρων προϊόντων, τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη γέννηση μιας νέας γενιάς στην παραγωγή ελληνικών αγαθών, που θα στέκονται με εμπορική επιτυχία στα
ανταγωνιστικά ράφια των ελληνικών και ξένων σούπερ μάρκετ".

Προβληματισμός στους πατατοπαραγωγούς


Προβληματισμός επικρατεί σε δεκάδες πατατοπαραγωγούς της Ηπείρου, αφού οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους δεν αφήνουν περιθώρια για κάποια λογικά κέρδη, σε μια εποχή που οι δυσκολίες γενικά για τον αγροτικό κόσμο είναι δεδομένες. Εφέτος, η χονδρική τιμή ανά κιλό πατάτας σε πατατοπαραγωγικές περιοχές ξεπερνά τα 30 λεπτά (αλλού τα 27) και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν, ότι «δουλεύουμε στα όριά μας και βγάζουμε δεν βγάζουμε τα κόστη της παραγωγής».

Παραμένουν δωρεάν για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ οι εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία


Οι οικονομικά αδύναμοι, μεταξύ των οποίων και οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν το τίμημα των 3 ευρώ, όταν προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ για εξέταση.


Προ των πυλών προσκλήσεις για νέα αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα


Ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Π.Α.Α. για την Ανταγωνιστικότητα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Π.Α.Α. 2007 – 2013, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΑΑ). Όπως αναφέρθηκε, το συνολικό κόστος για το διάστημα 2007 – 2013 €370.000.000,00 για όλη τη χώρα, ενώ σύντομα το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει νέες προσκλήσεις για έργα στα πλαίσια του προγράμματος.
"ΠΑΣΕΓΕΣ"