21 Οκτ 2011

Το Ρ.Ο.Ζ.


Θα φορεθεί πολύ φέτος!
από Stef

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
Η λαϊκή οργή έκανε... σκουπίδι την κυβέρνηση

Με οργή και θυμό πάνω από 250.000 διαδηλωτές «πολιόρκησαν» για ώρες με τα συνθήματα και με τις γροθιές τους το Κοινοβούλιο, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών. Τη στιγμή που το γνωστό πλέον υβριστικό σύνθημα για τη Βουλή αντηχούσε παντού, ακολουθούσε μια σιωπή και όλα τα μάτια ήταν στραμμένα προς το κτίριο του Κοινοβουλίου. Σαν το πλήθος να ήταν διχασμένο ανάμεσα στην οργή του και στην ελπίδα ότι ίσως από «εκεί» να υπάρξει μια «απάντηση» στο σύνθημα τους…

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εβαψε με αίμα τα χέρια του ο Γιωργάκης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θέλουν εμφύλιο

ΕΘΝΟΣ: Μέτρα τρόμου. Δολοφονικό αμόκ με κουκούλες κατά ΠΑΜΕ

Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε και δεκάδες διαδηλωτές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία από τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο το Σύνταγμα. Η ημέρα τρόμου στιγματίστηκε από τη δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων στα συντεταγμένα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε με το επίμαχο άρθρο 37 να συγκεντρώνει 153 ψήφους. Είχε προηγηθεί πυρετός διαβουλεύσεων και αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με υποψήφιους αντάρτες. Η Λούκα Κατσέλη, που καταψήφισε, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Με μια χαμένη ανθρώπινη ζωή και δεκάδες τραυματισμούς στιγματίστηκαν τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα. Ο 53χρονος οικοδόμος Δημήτρης Κοτσαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που το Σύνταγμα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Η καρδιά του δεν άντεξε το κυνηγητό και τις συνθήκες ασφυξίας που είχε προκαλέσει η ρίψη χημικών.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:
Η «προφήτισσα» Βάνγκα για πνευματικά και τεχνολογικά θέματα!...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
Οσο βουλιάζουν μας πνίγουν με νέα βάρη

Η κυβερνητική πλειοψηφία -έστω και μειωμένη- ψηφίζει, η Κομισιόν ομολογεί την αποτυχία των μνημονιακών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα πιέζει για τη λήψη νέων πιο επώδυνων. Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, το έλλειμμα διογκώνεται φέτος στο 8,9%, η ύφεση για το 2012 θα είναι βαθύτερη, στο 2,8%, και το χρέος χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο καθώς θα φτάσει στο 198% του χρόνου. Ταυτόχρονα όμως -στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο- συνιστά μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και επιβολή επιπλέον βαρών 8,2 δισ. για 2013 και 2014.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
Με απάτη ψηφίστηκε το άρθρο 37

ΕΣΤΙΑ:
Εκτός ελέγχου η κατάστασις

Η ΑΥΓΗ:
Στον αέρα παρά την ψήφο

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:
Νόμος βαμμένος με αίμα

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Σοκ από την ωμή βία

Βίαιη αντιπαράθεση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ, που περιφρουρούσαν τη διαδήλωσή τους, με κουκουλοφόρους ταραξίες, χθες, στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών.


Αγρια επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όταν κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν ωμή επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που ήταν παρατεταγμένοι έξω από τη Βουλή. Το σοκ που προκάλεσαν έγινε πιο έντονο λίγες ώρες αργότερα, όταν 53χρονος οικοδόμος, μέλος του ΠΑΜΕ, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκε με μαρμαρυγή, αλλά χωρίς να φέρει τραύματα.


Η ΝΙΚΗ
της Δημοκρατίας: 5 κόκκινες γραμμές

Οι εθνικές θέσεις στην κρίσιμη διαπραγμάτευση της Κυριακής, όπως τις περιέγραψε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός:


  • ☛Στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει η χώρα στο ευρώ
  • ☛ Αφετηρία της όποιας λύσης η συμφωνία της 21ης Ιουλίου
  • ☛ Ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που πέφτει στις πλάτες των Ελλήνων
  • ☛ Διασφάλιση της ομαλότητας στο τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία
  • ☛Στήριξη της ανάπτυξης στην Ελλάδα

Ο ΛΟΓΟΣ:
Το πολυνομοσχέδιο πέρασε με... απώλειες. Ηχηρό όχι από τη σιωπηρή πλειοψηφία...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:
Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει η διαδήλωση βάφτηκε με αίμα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:
Οργανωμένη δολοφονική επίθεση προκοβατόρων σε διατεταγμένη αποστολή κατά του ΠΑΜΕ

  • Νεκρός ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ. Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένειά του. Πάνω από 80 οι τραυματίες.
  • Οι προβοκάτορες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών απέτυχαν να διαλύσουν τη διαδήλωση.
  • ΚΚΕ: Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση.
  • ΠΑΜΕ: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι.
  • Αποκάλυψη της προσχεδιασμένης δολοφονικής επίθεσης από την Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.
  • Αδιάσειστα στοιχεία για την εγκληματική επίθεση των προβοκατόρων.
  • Πώς αστικά επιτελεία και ΜΜΕ προετοίμασαν το έδαφος της επίθεσης.
  • Η ταξική πάλη είναι πολύ ώριμη να οξυνθεί στην Ελλάδα.
  • Ολοι σήμερα, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους παντού.
ΤΑ ΝΕΑ: Η ελληνική τραγωδία

Σε πολύ βαρύ κλίμα – τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία – πέρασε η κυβέρνηση τα σκληρά μέτρα που απαιτεί η τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνεχίζεται η αβεβαιότητα και η κακοφωνία στην ευρωζώνη.

DEALnews:
Βόμβα για Alpha-Eurobank

City Press:
Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση

  • Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37. Διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
  • «Πράσινοι» βουλευτές ζητούν κυβέρνηση συνασπισμού.
  • Επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον ΠΑΜΕ. Ένας διαδηλωτής νεκρός από παθολογικά αίτια.
Metro: Μαύρη σελίδα για την κυβέρνηση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Παράταση αγωνίας μέχρι την Τετάρτη

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε αλλά το ΠΑΣΟΚ έμεινε με 153 βουλευτές.Mε τη Λούκα Κατσέλη να καταψηφίζει το επίμαχο άρθρο 37 με το οποίο στην ουσία καταργείται κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης.Η διαγραφή της από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήταν άμεση.


Η Βάσω Παπανδρέου διαχώρισε τη θέση της και προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ…

«Ψήφισα κατ’ αρχήν το νομοσχέδιο. Είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37 ως μία συμβολική κίνηση. Είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ακόμα και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί δεν θα δοθεί η 6η δόση. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση...»

O Δημήτρης Λιντζέρης : «Σε αυτή τη φάση οι επιλογές είναι δύο: η πρώτη, εκλογές, και, η δεύτερη, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες. Οι εκλογές, για μένα, συνιστούν άλμα στο κενό»

«Η ψήφος μου δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες».

H υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου : «Απαιτείται εθνική συνεννόηση και πιστεύω, ακόμα και σήμερα, που φαίνονται ότι όλα είναι θρύψαλα. Εμείς, ως βουλευτές, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε εθνική συνεννόηση».


Διαψεύστηκαν την τελευταία στιγμή τα σενάρια για αναβολή της συνόδου κορυφής της Κυριακής, τα οποία είχαν τροφοδοτήσει οι φήμες για βαθύ ρήγμα στον γαλλογερμανικό άξονα, όσον αφορά το μέγεθος του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους και τον ενδεδειγμένο τρόπο ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη, σε νέα σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης.


Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft

Οικονομικός Τύπος