9 Ιαν 2012

Στο έλεος της κακοκαιρίας


Δριμύ κύμα κακοκαιρίας χτύπησε το περασμένο τρίημερο με βροχές, καταιγίδες, άνεμους που έπνεαν 8 έως 9 μποφόρ.

Απαγορεύτηκε το απόπλου στο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ παραμένοντας στο λιμάνι του Λαυρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι ισχυροί ανέμοι προκάλεσαν πολλές πτώσεις δέντρων.

Δείτε το βίντεο, δείγμα των θυελλωδών ανέμων.Παραλία Τραχίλια-Μεστά




από το χρήστη giorgaros1992

Τα αστέρια στο Ιωνικό



Με το τουρνουά “Σαμαρτζίδης cup” στη Χίο (9-11 Ιανουαρίου), ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (16-29 Ιανουαρίου).

Αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ισπανία στην Πάτρα, το Σάββατο για το Γουόρλντ Λιγκ, η Εθνική μας ταξιδεύει στο νησί της μαστίχας με δύο αλλαγές στη σύνθεση της (Γαλανίδης αντί Τσαλκάνη και Κολόμβος αντί Μουρίκη). Η 15άδα της:

Φίλιππος Καραμπέτσος, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κώστας Κοκκινάκης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Ντόσκας, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιάννης Φουντούλης, Μίμης Αληχανίδης, Μάνθος Βουλγαράκης, Βαγγέλης Δελακάς, Χριστόδουλος Κολόμβος

Επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Άντριτς, ο συνεργάτης του Κώστας Βαμβακάρης, ο υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης Γιάννης Μοντεσάντος, ο φυσικοθεραπευτής Αντώνης Τσαλκάνης και ο μάνατζερ Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Δευτέρα, 9/1/12: 18.00 Σερβία – Ισπανία, 19.30 ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο

Τρίτη, 10/1/12: 19.00 Σερβία – Μαυρβούνιο, 20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ισπανία

Τετάρτη, 11/1/12: 18.00 ΕΛΛΑΔΑ – Σερβία, 19.30 Μαυροβούνιο – Ισπανία

Διαιτητές είναι οι Γκιόργκι Κουν (Ουγγαρία), Τόμας Σλουνζ (Γερμανία), Άντριαν Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Γιάζεφ Ζούκα (Σλοβακία) και παρατηρητής ο Στέφαν Μπότλικ (Σλοβακία).

Οι προηγούμενες διοργανώσεις και οι νικητές του τουρνουά (σε επίπεδο Ανδρών): 1997 Αθήνα, 1998 Κέρκυρα, 1999 Πάτρα, 2001 Θεσσαλονίκη, 2002 Ηράκλειο, 2003 Παλαιό Φάληρο, 2005 Χανιά, 2006 Ερμούπολη, 2007 Πειραιάς (Σερβία), 2008 Πειραιάς (ΕΛΛΑΔΑ), 2009 Βουλιαγμένη, 2010 Ηλιούπολη (Σλοβακία), 2011 Κέρκυρα (Ουγγαρία)

Το τουρνουά φιλοξενείται στο νησί και το Ιωνικό κολυμβητήριο, από τον ΝΟ ΧΙΟΥ

aboutsport.gr


Τελικά αποτελέσματα αγώνων Σαββατοκύριακου



Κωδικοί και αποδόσεις από το κουπόνι του ΟΠΑΠ

Σαββάτο 7/01

153. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΓΟΥΛΒΣ 0-0 Χ 3,15
154. ΝΤΑΝΤΙ - ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ 1-1 Χ 3,40
161. ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ 1-2 2 1,90 (ΗΜΧ 1-0)
166. ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ - ΣΟΥΟΝΣΙ 2-4 2 2,20
172. ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ - ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ 0-2 2 3,10
194. ΛΟΥΤΟΝ - ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΚΑΟΥΝΤΙ
2-0 1 1,25
195. ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ - ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ
1-0 1 2,00
200.
ΙΝΒΕΡΝΕΣ - ΝΤΑΝΦΕΡΛΙΜ 1-1 Χ 3,35
225.
ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ 1-4 2 1,90

Κυριακή 8/01

249.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2-3 2 3,15
257. ΚΑΛΙΑΡΙ - ΤΖΕΝΟΑ
3-0 1 2,15
269.
ΖΙΛ ΒΕΘΕΝΤΕ - ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ 0-3 2 2,90
273. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 Χ 7,50
286. ΠΑΛΕΡΜΟ - ΝΑΠΟΛΙ 1-3 2 2,20
288. ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-1 Χ 5,50



Για περισσότερα σκορ πάτησε κλίκ εδώ.

Πώς να χάσουμε τα κιλά των γιορτών


Είναι φυσικό κι επόμενο ότι η διατροφική ξεγνοιασιά που χαρακτήρισε τις περασμένες μέρες θα φανεί και στο νούμερο της… ζυγαριάς. Μάθετε πως θα χάσετε ανώδυνα τα κιλά των γιορτών με τις συμβουλές του ειδικού διατροφολόγου.

Η λύση για να απαλλαχθούμε από το περιττό «φορτίο» των γιορτών σε καμία περίπτωση δε βρίσκεται σε αυστηρές, μονοφαγικές, «αποτοξινωτικές» δίαιτες, οι οποίες, εκτός του ότι είναι αναποτελεσματικές σε βάθος χρόνου, μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία μας.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να εξιλεωθούμε για τις γιορτινές μας παρασπονδίες; Σίγουρα όχι να βιαστούμε! Η γρήγορη απώλεια βάρους συνεπάγεται τις περισσότερες φορές και γρήγορη επαναπρόσληψη των απολεσθέντων κιλών, κυρίως λόγω του ότι αυτή η απώλεια έχει προκύψει από πολύ αυστηρό περιορισμό της τροφής, αποφυγή ή ακόμη και αποκλεισμό ομάδων τροφίμων ή περίεργα διατροφικά «τρικ» και όχι μέσω της αλλαγής της στάσης μας απέναντι στο φαγητό.

Στην προσπάθεια μας λοιπόν να απαλλαγούμε γρήγορα από τα περιττά κιλά υιοθετούμε διαιτητικά σχήματα άκρως επικίνδυνα για την υγεία μας. Η αποτοξίνωση με τις μορφές των φρούτων μόνο, ή των λαχανικών ή των ζωμών έχουν περίοπτη θέση στη λίστα των επιλογών μας. Το σενάριο, ειδικά σε μας τους διαιτολόγους γνωστό. Χάνονται μέσα σε 1-2 βδομάδες 4-8 κιλά και μέχρι το Πάσχα, ξαναχτυπούν το κουδούνι μας για να απαλλαγούν αυτή τη φορά όχι μόνο από τα 4-5 κιλά που είχαν πάρει στις γιορτές, αλλά από τα διπλά.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Για να αποδώσουμε γραφικότερα την κατάσταση αυτή θα σας παραπέμψουμε στην αρχή του ελατηρίου. Όσο πιο πολύ πιέσεις ένα ελατήριο, τόσο περισσότερο εκτινάσσεται. Έτσι συμβαίνει και με την ψυχολογία μας : όσο περισσότερο πιεζόμαστε, τόσο περισσότερο υπερκαταναλώνουμε μετά, με συνέπεια την επαναπρόσληψη όλου του βάρους που έχουμε χάσει.

Τι θα πρέπει να κάνετε

·Δεν ακολουθούμεδίαιτα συγκεκριμένων-προκαθορισμένων θερμίδων και ούτε ζυγίζουμε τα φαγητά.

·Οι διατροφικές συστάσεις δεν πρέπει να αγνοούνστις υπάρχουσες διατροφικές συνήθειες και με άξονα αυτές να ξεκινήσει η προσπάθεια αλλαγής της διαιτητικής συμπεριφοράς.

·Είναι σημαντικό να τηρείτε τα γεύματά σας, φροντίζοντας να μη μένετε νηστικοί για μεγάλα διαστήματα μέσα στη μέρα, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος της μέρας θα αναπληρώσετε με ένα υπέρ το δέον πλούσιο γεύμα!

·Δε θα πρέπει να παραλείπετε το πρωινό σας, ενώ τα σνακ σας θα πρέπει να αποτελούνται από ελαφριές και υγιεινές επιλογές.


·Φρόντιζε να τρως σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και αργά. Το κύριο γεύμα θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά. Η συνήθεια αυτή μειώνει την πιθανότητα υπερφαγίας.

·Προσπαθήστε να τρώτε τρία κύρια γεύματα χωρίς να παραλείπετε το πρωινό

·2-3 φορές /βδομάδα όσπρια

·2-3 φορές/δβομάδα λευκό κρέας (ψάρι ή στήθος κοτόπουλο)

·Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε λιγότερο από 1 φορά / βδομάδα

·Καταναλώστε σε καθημερινή βάση λαχανικά

·Τρώτε τουλάχιστον 3-4 φρούτα/μέρα.

·Η κατανάλωση γλυκών, παγωτών και αλκοόλ πρέπει να είναι περιορισμένη και η συχνότητά τους εξαρτάται από τα εξατομικευμένα μας χαρακτηριστικά.

·Προτίμησε γαλακτοκομικά, αναψυκτικά και παγωτό στις light εκδόσεις τους.

·Αύξησε την καθημερινή σου άσκηση.

του Αναστασίου Παπαλαζάρου, MSc Διαιτολόγος

Πηγή: ygeia.tanea.gr


Επισκόπηση ημερήσιου τύπου





ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "5 νάρκες στην κυβέρνηση Παπαδήμου... ".

"Μείωση του κατώτατου μισθού και επικουρικών. Απολύσεις-εξπρές με λουκέτο υπηρεσιών του δημοσίου. Μείωση αποζημιώσεων λόγω απόλυσης. Κατάργηση κανονισμών εργασίας στις ΔΕΚΟ κ.α.".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εθνική προδοσία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εφάπαξ. Πότε θα καταβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο υπουργός με το... πριόνι! ".

Κουτρουμάνης: "Επιμένει στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, αλλά δίνει μπόνους αναπηρίας σε παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, κλεπτομανείς και πυρομανείς".

ΕΘΝΟΣ: "Ο 14ος Μισθός θυσία στον βωμό της τρόικας".

Τις αμοιβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχουν τώρα πρώτο θέμα στην ατζέντα τους οι εκπρόσωποι της τρόικας. Επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι κατάργηση του 14ου μισθού και ενσωμάτωση του δώρου των Χριστουγέννων στις τακτικές αποδοχές.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ποιοι και γιατί θέλουν εντός του 2012 την... "Ανεξάρτητη Κρήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Παράθυρο για σύνταξη έως και 5 χρόνια νωρίτερα".

"Εξαγορά πλασματικών ετών έως και πέντε, για ασφαλισμένους όλων των ταμείων.Από την 1η Ιανουαρίου 2012 αναγνωρίζονται ως συντάξιμα χρόνια: σπουδές, στρατιωτική υπηρεσία, εκπαιδευτική και γονική άδεια, απεργίες, ημέρες ασθένειας και ανεργίας".

ΕΣΤΙΑ: "Η βιασύνη για την εξουσία ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αλλάζουν όλα στην οικοδομή".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λύση για το PSI. Διπλό σχέδιο για τις τράπεζες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αντικειμενικά κριτήρια στις επιστροφές φόρων".