25 Αυγ 2009

Ολίγον έγκυος… η διακοπή έργων, ελλείψει χρημάτων

25/8/2009

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΣΤΩΝ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κοσμίδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στο έργο του λιμένα Μεστών.
Ο ίδιος δήλωσε άγνοια ότι ο εργολάβος έχει εγκαταλείψει το έργο, πιέζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να πληρωθεί, ενώ από την άλλη ο Νομάρχης Π. Λαμπρινούδης επιβεβαίωσε ότι η ανάδοχος εταιρεία «Θέμελις» έχει προωθήσει στο υπ. Οικονομίας «3-4 λογαριασμούς αλλά δεν έχει προχωρήσει ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν».
«Ο εργολάβος πιέζει και δεν έχει άλλο τρόπο από το να λέει ότι εγκαταλείπει το έργο», τόνισε ο κ. Λαμπρινούδης, ενώ ο κ. Κοσμίδης επισήμανε ότι «το να εγκαταλείψει κάποιος ένα έργο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση».
Ο Βουλευτής χαρακτήρισε ως «υπόθεση ρουτίνας» τον έλεγχο που γίνεται από τη Διεύθυνση Λιμενικών Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι η αρμόδια υπηρεσία η οποία διευθύνει και επιβλέπει το έργο, για τη σύνταξη του ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών.
«’Ηδη για το έργο έχουν πληρωθεί και οι λογαριασμοί του Ιουνίου που έχουν υποβληθεί κανονικά. Μόλις εγκριθεί και ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας θα πληρωθούν και οι επόμενοι λογαριασμοί. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας ο έλεγχος των εργασιών που έχουν γίνει», τόνισε ο κ. Κοσμίδης.
Και οι δύο επεσήμαναν ότι δεν τίθεται θέμα απένταξης του έργου από το Γ’ ΠΕΠ, με το βουλευτή να σημειώνει ότι το λιμάνι των Μεστών αποτελεί έργο γέφυρα στο ΕΣΠΑ από το οποίο θα συνεχιστεί η χρηματοδότησή του για την ολοκλήρωση των υποδομών.
Η παρούσα φάση του έργου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού, σύμφωνα με το Νομάρχη, μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

link : http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=2004