27 Μαΐ 2010

Αστειάκια

Οδηγήθηκε κατηγορούμενος...και επανεκλέχθηκε πανηγυρικά πρόεδρος!


«Ο κύβος ερρίφθη» για εκείνους τουλάχιστον που πάσχισαν να οδηγήσουν τον ΠΣΜ σε εκλογές τόσο πρόωρα και άδοξα!


Το ερώτημα είναι, πώς φθάνει ο πρόεδρος ενός συλλόγου στο σημείο να βάλει τον εαυτό του σε διαθεσιμότητα και να παρακαλεί για Γενική Συνέλευση;

Ας δούμε λίγο την πορεία των εξελίξεων

Προεκλογικά 2009

Eνώ τα βιβλία του Οικονομικού ελέγχου είχαν κλείσει,
ο κ. Φύλλας εξόφλησε οικονομικές εκκρεμότητες του Π.Σ.Μ. με προσωπικές του δαπάνες,
όχι με χρήματα από το ταμείο του συλλόγου!

Είχαν εκφραστεί πιέσεις και απαιτήσεις να γίνουν αυτές οι εξοφλήσεις προτού αλλάξει το Δ.Σ.


Ως ακόμα πρόεδρος, ο κ. Φύλλας, θεωρώντας ότι κάνει διευκόλυνση του συλλόγου πλήρωσε αυτές τις εκκρεμότητες χωρίς δεύτερη σκέψη για την επιστροφή των χρημάτων από το επόμενο Δ.Σ. προς εκείνον.

Επίσης, δεν παρουσιάστηκαν στον Οικονομικό απολογισμό 2009.


Κατηγορήθηκε κατ επανάληψη από συγχωριανούς ότι απέκρυψε αυτές τις εξοφλήσεις από τον οικονομικό έλεγχο με στόχο να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους και να τους επηρεάσει υπέρ της επανεκλογής του!


Εκλογές 2009

Ο κ. Φύλλας επανεκλέγεται και από την εξέλιξη των αρχαιρεσιών, συνεχίζει την προεδρία του Π.Σ.Μ. για την 3η διετία, η Αυγούστα Αργυρούδη, αναλαμβάνει την θέση του ταμία.

Κατά το διάστημα της υπηρεσίας της κ. Αργυρούδη , μέρος των δαπανών επιστράφηκαν στον κ. Φύλλα.

Στην πορεία άλλαξε ο ταμίας για προσωπικούς λόγους.


Με την νέα σύνθεση, το θέμα του κ. Φύλλα, πάει από αναβολή σε αναβολή λόγω σχολίων που δυσκολεύουν την απόφαση του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος κ. Φύλλας, παραιτείται, παρακαλεί για ακρόαση από την Γ.Σ. την οποία όμως δεν έχει, ακολουθεί με εξώδικο κατά του συλλόγου και φθάνουμε σήμερα στην Γενική Συνέλευση για…εκλογές.


Όπως ανέφερε στη Γενική Συνέλευση η γραμματέας του συλλόγου Ελένη Διακογεωργάκη, ο αρχικός λόγος για την σύγκληση των μελών σε Γ. Συνέλευση ήταν η επίλυση του οικονομικού θέματος σε σχέση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αδαμάντιο Φύλλα.


Το κείμενο στο οποίο υπέγραψαν 80 μέλη αναφερόταν σε μία ευρύτερη ενημέρωση για την πορεία και τις εξελίξεις του Π.Σ.Μ., όχι στο θέμα που προβλημάτιζε το Δ.Σ.

Το έγγραφο το οποίο συντάχθηκε από ορισμένα μέλη του Δ.Σ. κυκλοφόρησε ανυπόγραφο και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη της σύνταξης του.


Αυτά έλεγε :


"Έπειτα από παραίτηση του προέδρου του ΠΣΜ., το 4μελές πλέον συμβούλιο, δεδομένου ότι οι επιλαχόντες αναπληρωματικοί δεν δέχονται-μπορούν να αναλάβουν τη θέση του πέμπτου μέλους, το Δ.Σ. παραμένει 4μελές.Έτσι, δεν μπορεί να πάρει καμία νόμιμη απόφαση.Τα παρακάτω υπογεγραμμένα μέλη του ΠΣΜ ζητούν έκτατη γενική συνέλευση στις 2 Μαΐου από το υπάρχων συμβούλιο για να ενημερωθούν αρμοδίως για τις εξελίξεις του ΠΣΜ."


ΚΑΙ, σύμφωνα με τα πρακτικά της Γενικής της Τετάρτης 5 Μαΐου 2010 , γίνετε μια γενικότερη ενημέρωση, χωρίς καν να γίνει αναφορά επί του μείζονος θέματος.

Προτείνεται η διεξαγωγή εκλογών προκειμένου το Δ.Σ. να είναι 5-μελές και ο σύλλογος να επανέλθει στις δραστηριότητες του.

Αυτό ψηφίζεται από την Γ.Σ.!


Στην συγκεκριμένη συνάντηση , απουσιάζουν και ο πρόεδρος και η γραμματέας!

Η αδυναμία της παρουσίας των είναι εκ των προτέρων γνωστή στα άλλα μέλη του Δ.Σ. που κάνουν τις ρυθμίσεις για την Γ.Σ. !!!


Όπως χαρακτηριστικά είπε στη Γ.Σ. η κ.Ελένη Διακογεωργάκη:


-
Γενικά,τέτοια οικονομικά θέματα πρέπει να λύνονται εντός του ΔΣ. Από την στιγμή πού δεν μπορέσαμε να το αποφασίσουμε, συνεννοηθήκαμε να συγκεντρωθούν υπογραφές και να λυθεί από εσάς την Γ.Σ.
(το ανώτερο Όργανο).

Το κείμενο που διαβάσατε και υπογράψατε , δεν αναφέρεται καν σε αυτό το θέμα. Ούτε στα πρακτικά της Γ.Σ.!


Εκκρεμότητες και οικονομικά θέματα δεν λύνονται ούτε με την παράταση της επίλυσης τους, ούτε με την μεταφορά τους στα επόμενα συμβούλια.


Σήμερα το Δ.Σ. δεν είναι έτοιμο για εκλογές, υπάρχουν εκκρεμότητες με απολογισμό πεπραγμένων, καταγραφή περιουσιακών στοιχείων, κλπ.

Ποιος ο λόγος να προχωρήσει ένας σύλλογος σε εκλογές τόσο πρόωρα, τόσο βιαστικά;


Το θέμα μας δεν είναι οι εκλογές, είναι η εξόφληση του κ.Φύλλα!


Και, Ποιό νεοεκλεγείς συμβούλιο είναι αυτό που δέχεται να επιλύσει τις δικές μας εκκρεμότητες; (Ελένη Δ.)


Ο κ. Φύλλας παρουσιάζεται ως υπόλογος/κατηγορούμενος ενώπιον της Γενικής συνελεύσεως.

Τα μέλη της Γ.Σ. άκουσαν και ενημερώθηκαν ότι ο κ. Φύλλας :

α) Εξυπηρέτησε τον Π.Σ.Μ.

β)Κατηγορήθηκε για παραπλάνηση του εκλογικού σώματος και
γ) για απόκρυψη στοιχείων με στόχο την επανεκλογή του.

Τα μέλη της Γ.Σ. έδωσαν τις παρακάτω εντολές:


α) το Δ.Σ. να ξεχρεώσει τα τιμολόγια/ αποδείξεις του κ. Φύλλα .

β)το Δ.Σ. να ετοιμάσει όλες τις εκκρεμότητες…, βιβλία, καταγραφή περιουσιακών στοιχείων, αναφορά πεπραγμένων, κατάσταση μελών και ότι άλλο χρειάζεται για τις εκλογές.
γ) Ο κ. Φύλλας να επιστρέψει στην προεδρία του Π.Σ.Μ. και να ολοκληρωθεί η θητεία του Δ.Σ. έως τον Αύγουστο του 2010.

Τότε που οι προγραμματισμένες εκλογές θα λάβουν μέρος!!!



Α.Ρ.

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Κάπνισμα

ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας, με τους Υγειονομικούς Φορείς της Χίου και σε συνεργασία με τους Πνευμονολόγους Σπύρο Γανιάρη, Βάσω Παπαϊωάννου, Ιφιγένεια Τόπακα, Σταύρο Τσικολή, πραγματοποιεί έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας σε καπνιστές-καπνίστριες άνω των 40 ετών.

ΏΡΕΣ
Παρασκευή 28/5/10: 18:00 – 21:00
Σάββατο 29/5/10: 10:00-13:00 & 18:00-21:00

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας - Παράρτημα Χίου
Είσοδος Ελεύθερη

"homerion.gr"

Αγροτικά νέα

Πληρώνονται οι τελευταίες εκκρεμότητες της εξισωτικής

Την έγκριση πράξης/δικαιούχων για το έτος 2008 στο μέτρο 211 «ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών περιοχών για φυσικά μειονεκτήματα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», υπέγραψε στις 21 Μαΐου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατ. Μπατζελή.

Πήγαν «ταμείο» οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου

Πιστωμένους είδαν τους λογαριασμούς τους όσοι παραγωγοί πήγαν στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προχώρησε σε πληρωμές. Οι πληρωμές αφορούν ποσότητες μαστίχας, που παρέδωσαν οι αγρότες, μέχρι και τις 15 Απριλίου του 2010.

"Παραδάκι" για 24.530 αγρότες

Την ένταξη 24.530 δικαιούχων στο Μέτρο 212 «Ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών με μειονεκτήματα εκτός των ορεινών περιοχών» για το έτος 2008, αποφάσισε στις 21 Μαΐου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατ. Μπατζελή.

Σχέδιο αντιμετώπισης του εντόμου tuta absoluta

Νέα σύσκεψη – πρόκειται για την τέταρτη μέχρι τώρα – με στόχο να εξεταστεί το πρόβλημα του εντόμου tuta absoluta που θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή της ντομάτας, συγκάλεσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η λειτουργία των επαγγελματικών σχολών του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α "ΔΗΜΗΤΡΑ" για το 2010-2011

Στα πλαίσια της λειτουργίας των επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑ.Σ) Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α "ΔΗΜΗΤΡΑ", το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε στην δημοσιότητα τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο διδακτικό έτος 2010-2011.
Αναλυτικότερα

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΟΓΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

Τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ

Σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την παροχή εγγυήσεων δανεισμού σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ΜΕ/ΠΜΕ), ώστε να καλύψουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Σταθερές οι τιμές παραγωγού στο αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, παρά την κρίση

Αξιοσημείωτη σταθερότητα παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο οι τιμές που εισπράττει ο παραγωγός για το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας, που πουλά στον έμπορο.

Μείωση στο έλλειμμα του εμπορικού γεωργικού ισοζυγίου

Στα 2.397.696.121 ευρώ ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το έλλειμμα στο εμπορικό γεωργικό ισοζύγιο της χώρας μας. Η διαφορά, δηλαδή, μεταξύ της αξίας των εξαγωγών και των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Συνολικά, τη δεκαετία 2000-2009 το έλλειμμα στο εμπορικό γεωργικό ισοζύγιο υπερέβη τα 21 δις ευρώ.

«Στα σκαριά» σχέδιο προώθησης της ελληνικής διατροφής

Με αντικείμενο να μελετήσει τους τρόπους ενίσχυσης και ανάπτυξης της ελληνικής διατροφής, που έχει ως βάση το μεσογειακό διατροφικό μοντέλο, έχει συσταθεί διϋπουργική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"ΠΑΣΕΓΕΣ"