27 Μαΐ 2010

Αγροτικά νέα

Πληρώνονται οι τελευταίες εκκρεμότητες της εξισωτικής

Την έγκριση πράξης/δικαιούχων για το έτος 2008 στο μέτρο 211 «ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών περιοχών για φυσικά μειονεκτήματα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», υπέγραψε στις 21 Μαΐου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατ. Μπατζελή.

Πήγαν «ταμείο» οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου

Πιστωμένους είδαν τους λογαριασμούς τους όσοι παραγωγοί πήγαν στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προχώρησε σε πληρωμές. Οι πληρωμές αφορούν ποσότητες μαστίχας, που παρέδωσαν οι αγρότες, μέχρι και τις 15 Απριλίου του 2010.

"Παραδάκι" για 24.530 αγρότες

Την ένταξη 24.530 δικαιούχων στο Μέτρο 212 «Ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών με μειονεκτήματα εκτός των ορεινών περιοχών» για το έτος 2008, αποφάσισε στις 21 Μαΐου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατ. Μπατζελή.

Σχέδιο αντιμετώπισης του εντόμου tuta absoluta

Νέα σύσκεψη – πρόκειται για την τέταρτη μέχρι τώρα – με στόχο να εξεταστεί το πρόβλημα του εντόμου tuta absoluta που θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή της ντομάτας, συγκάλεσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η λειτουργία των επαγγελματικών σχολών του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α "ΔΗΜΗΤΡΑ" για το 2010-2011

Στα πλαίσια της λειτουργίας των επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑ.Σ) Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α "ΔΗΜΗΤΡΑ", το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε στην δημοσιότητα τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο διδακτικό έτος 2010-2011.
Αναλυτικότερα

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΟΓΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

Τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ

Σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την παροχή εγγυήσεων δανεισμού σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ΜΕ/ΠΜΕ), ώστε να καλύψουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Σταθερές οι τιμές παραγωγού στο αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, παρά την κρίση

Αξιοσημείωτη σταθερότητα παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο οι τιμές που εισπράττει ο παραγωγός για το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας, που πουλά στον έμπορο.

Μείωση στο έλλειμμα του εμπορικού γεωργικού ισοζυγίου

Στα 2.397.696.121 ευρώ ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το έλλειμμα στο εμπορικό γεωργικό ισοζύγιο της χώρας μας. Η διαφορά, δηλαδή, μεταξύ της αξίας των εξαγωγών και των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Συνολικά, τη δεκαετία 2000-2009 το έλλειμμα στο εμπορικό γεωργικό ισοζύγιο υπερέβη τα 21 δις ευρώ.

«Στα σκαριά» σχέδιο προώθησης της ελληνικής διατροφής

Με αντικείμενο να μελετήσει τους τρόπους ενίσχυσης και ανάπτυξης της ελληνικής διατροφής, που έχει ως βάση το μεσογειακό διατροφικό μοντέλο, έχει συσταθεί διϋπουργική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"ΠΑΣΕΓΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου