15 Σεπ 2009

Η νεροποντή πήρε το μαστίχι

15/9/09

Εκπρόσωποι παραγωγών σήμερα στην ΕΜΧ
Σημαντικές καταστροφές προκάλεσε στην φετινή παραγωγή μαστίχας η νεροποντή του διημέρου 11 και 12 τρέχοντος. Περιοδεύοντας όλως τυχαίως την ίδια ημέρα στα Μαστιχοχώρια (Λιθί, Μεστα, Ολύμποι, Πυργί, Βέσσα και Ελάτα) ο πρόεδρος της ΕΜΧ Κώστας Γανιάρης, διαπίστωσε ότι η βροχή ήταν συνεχής και έντονη.
«Αν υπήρξαν, πού και σε πιό μέγεθος ζημιές, αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζουμε, παρατήρησε ο κ. Γανιάρης, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο μόνο εξατομικευμένα μπορεί να εκτιμηθεί, εφόσον κάποιοι είχαν συλλέξει την παραγωγή, κάποιοι όχι.
Βεβαίως η ΕΜΧ έχει ήδη ενημερώσει τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκτίμηση της ζημιάς. Από την πλευρά της η ΕΜΧ προκειμένου να βοηθήσει στο έργο των εμπειρογνωμώνων και να προχωρήσει απρόσκοπτα η αποζημίωση των πληγέντων, θα έχει σχετική συζήτηση σήμερα στις 10 το πρωί στην Ένωση με τους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών.

Σημειώτεον ότι ήδη οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τη φωτιά του καλοκαιριού έχουν δρομολογηθεί από πλευράς ΕΜΧ.
Στο μεταξύ χθες με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Πίττας ενημερώνει ότι με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητά την άμεση αποστολή γεοπώνων στη νότιο Χίο για την απογραφή των ζημιών.

link : http://www.dimokratiki.org/?p=11054


-0-

Η συνέντευξη του Προέδρου Ε.Μ.Χ. κ.Κώστα Γανιάρη στο ΑλήθειαΤV
''Σημαντικές ζημιές στους Μαστιχοπαραγωγούς από τη βροχή''


link : http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=2310