8 Δεκ 2010

Η γη των κόκκινων ανθρώπων

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την Παρασκεύη 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 20.30, στο Ομήρειο θα προβληθεί η ταινία "Η γη των κόκκινων ανθρώπων" σε σκηνοθεσία Marco Bechris.

Υπόθεση: Στην περιοχή Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ της Βραζιλίας, οι λευκοί γαιοκτήμονες απολαμβάνουν μια ζωή με όλες τις ανέσεις. Διαθέτουν μεγάλες γόνιμες εκτάσεις και τις νύχτες διασκεδάζουν παρέα με τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται στα μέρη για να παρατηρήσουν τα εξωτικά πτηνά. Στις παρυφές της περιοχής έχουν παραγκωνισθεί οι ιθαγενείς ινδιάνοι, των οποίων η ζωή γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη. Ιδίως οι νέοι, είναι εγκλωβισμένοι σε οικισμούς από παράγκες χωρίς προοπτικές στη ζωή τους, μια απάνθρωπη δουλειά στις καλλιέργειες ζαχαροκάλαμων είναι το μόνο που μπορούν να περιμένουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλοί νέοι άνθρωποι καταλήγουν στην αυτοχειρία. Μια τέτοια αυτοκτονία γίνεται η αφορμή για εξέγερση. Με αρχηγούς το Νάντιο και το μάγο της φυλής, οι ιθαγενείς Γκουαράνι Καϊοουά κατασκηνώνουν στις φυτείες και διεκδικούν πίσω τη γη τους.


Astra:Έκτακτη πτήση Θεσ/νίκη - Χίος στις 23 Δεκεμβρίου !


Η Astra Airlines σεβόμενη πάντα τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, θα πραγματοποιήσει μία επιπλέον πτήση για Χίο στις 23 Δεκεμβρίου λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα:

Η πτήση ΑΖΙ204 από Θεσσαλονίκη για Χίο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 με εκτιμώμενη ώρα άφιξης 18:00

Η πτήση ΑΖΙ205 από Χίο για Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 18:40 με εκτιμώμενη ώρα άφιξης 19:40

Με εκτίμηση,

Astra Airlines

Γρ.Τ. Astra Airlines

Αγροτικά

-Πήρες sms, πήρες...επιδότηση!

Με γραπτά μηνύματα που θα λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για θέματα πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων, υποβολής αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών, οι δικαιούχοι παραγωγοί της χώρας. Ήδη ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δρομολογεί το συγκεκριμένο σύστημα, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται οικονομικά.

paseges.gr

-ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤ' ΔΙΜΗΝΟΥ 2010

Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοινώνει ότι:

Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του ΣΤ΄ Διμήνου 2010, θα καταβληθούν σε 436.337 οικογένειες το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10 έως Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 132.256.754,45 €.

Γρ.Διοίκησης ΟΓΑ

-Τρέχουν τα δικαιώματα φύτευσης αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα γραφεία Γεωργίας των κατά τόπους νομαρχιών οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση δικαιώματος φύτευσης αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν και τα εξής δικαιολογητικά: α) Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας (Αμπελουργικό Μητρώο) β) Δήλωση συγκομιδής, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. γ) Δήλωση εκμετάλλευσης, ενιαίας ενίσχυσης, (ΟΣΔΕ) την περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα. δ) Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. ε) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης. στ) Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με το πιστοποιητικό μεταγραφής. ζ) Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων, το συμβολαιογραφικό έγγραφο ή το ιδιωτικό συμφωνητικό της μίσθωσης, στο οποίο αναγράφεται η τοποθεσία, η έκταση και ο χαρτογραφικός κωδικός του αγροτεμαχίου. Η διάρκεια της μίσθωσης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από δέκα (10) έτη. η) Φωτοτυπία του βιβλιαρίου τραπέζης, στην οποία φαίνονται ο αριθμός λογαριασμού και το ονοματεπώνυμο του παραγωγού. θ) Βεβαίωση ότι είναι νέος γεωργός, κάτω των 40 ετών (του άρθρου 94 του ΚΑΝ(ΕΚ) 479/08) στην περίπτωση Νέου γεωργού.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Τα δικαιώματα φύτευσης επιστρέφονται στον εθνικό αποθεματικό εάν δεν χρησιμοποιηθούν εντός καθορισμένων προθεσμιών.
2. Τα παρεχόμενα δικαιώματα στο αποθεματικό μπορεί να προέρχονται από αμπελώνες που η παραγωγή προορίζεται για οίνους προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης ή προστατευόμενης γεωγραφικής ενδείξεις ή οίνων με ένδειξη της οινοποιήσιμης ποικιλίας αμπέλων (ποικιλιακοί οίνοι) ή άλλων οίνων.
3. Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για τη χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης από το αποθεματικό ορίζεται το ένα (1 στρέμμα).
4. Τα χορηγούμενα δικαιώματα από το Εθνικό αποθεματικό δεν μεταβιβάζονται.

-Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις συγκομιδής των αμπελουργών

Όλοι οι καλλιεργητές που είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, δηλώσεις συγκομιδής (πρώην δηλώσεις εσοδείας) με τα στοιχεία και τα αποτελέσματα του φετινού τρύγου, στις κατά τόπους διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τις νομαρχίες, όσοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις συγκομιδής δεν θα μπορούν να εντάσσονται σε κοινοτικά ή εθνικά προγράμματα, δεν θα λαμβάνουν οποιαδήποτε εθνική ενίσχυση, θα εξαιρούνται απ’ όλα τα παρεμβατικά μέτρα του αμπελοοινικού τομέα και δεν θα μπορούν να παίρνουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λ.π. που πιθανόν να είναι απαραίτητα για οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα.

agronews.gr