1 Ιουλ 2010


foto: παραλία Αποθήκας

Οι βαθμολογίες πανελλαδικών

Στις 6 Ιουλίου από τις 12 μεσημέρι θα αναρτηθούν τελικά οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία.
Από την Τετάρτη 7 Ιουλίου και μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου, θα γίνει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους.
Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

news.ert.gr

Σε ισχύ οι νέοι ΦΠΑ

Από σήμερα 1 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ. Ο βασικός συντελεστής αυξάνεται από 21% σε 23%, ο από 10% σε 11% και ο πολύ χαμηλός από 5% σε 5,5%. Παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 5 Ιουλίου με απόφαση του υπουργού Οικονομικών η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδημάτων, και η υποβολή του Ε9 που έληγε την Τετάρτη.

Για πρώτη φορά, επιβάλλεται ΦΠΑ και σε κατηγορίες επιτηδευματιών, όπως ταξί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές. Στις αμοιβές των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών επιβάλλεται ΦΠΑ 23% και 11% σε ταξί, υπηρεσίες νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης.

Από τα μέσα Ιουλίου θα περάσει στην αγορά και η τρίτη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα, που θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής στα 4,80 - 5 ευρώ για το πακέτο των 3,80 ευρώ σήμερα.