20 Μαΐ 2010

Αστειάκια

Ο Ισοβίτης

Μες το μαγειριό!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα
100 γρ.γάλα
2 γρ. μαστίχα
60 γρ.ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Βράζουμε το γάλα και την κρεμά γάλακτος μαζί με τη μαστίχα και τη ζάχαρη.
Μόλις το μείγμα αρχίσει και φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία τα έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε κρύο νερό.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάικα η σε φόρμα της αρέσκειας μας.

Βάζουμε τα φαρμάκια στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες ώστε να κρυώσουν.

Λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε την κρεμά βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Το γλυκό συνοδεύεται με τη σως από μέλι.


Σως από μέλι:

Ανακατεύουμε 150γρ θυμαρίσιο μέλι με 50γρ χλιαρό νερό.

του Στ.Παρλιάρου

Δεν άνοιξε η κάλπη


Χθες στις 19.00 μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεστών έγινε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, με θέμα "Εκλογές Δ.Σ.".
Η κάλπη όμως δεν άνοιξε καθώς ο αριθμός των παρόντων μελών προς το σύνολο των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών ήταν ελλιπής.
Η διαδικασία λοιπόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου και της Γενικής Συνελεύσεως επόμενη συνάντηση ορίστηκε η 23η του μηνός Κυριακή.
Ας ελπίσουμε ότι την Κυριακή η κάλπες θα ανοίξουν. Στηρίξτε και εσείς το έργο του Π.Σ.Μ. με την παρουσία σας. Παρευρεθείτε την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 και ώρα 18.00 στο δημοτικό σχολείο Μεστών, δίνοντας ζωντάνια στη κάλπη!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψηφίους!

Α.Ρ.

Γενική απεργία

Ο Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας αντέδρασε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης σήμερα με 24η απεργία.Δύο συγκεντώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Χίο,στο Εργατικό Κέντρο Χίου και στην Απλωταριά από το ΠΑΜΕ.

Κλειστές παρέμειναν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι υπηρεσίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην απεργία συμμετείχαν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι δικηγόροι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.

Α.Ρ.

Αγροτικά νέα

Το δρόμο για τη βουλή παίρνει μετά τη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ

Στις αναγκαίες τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΑ, έχοντας λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που υποβλήθηκαν με αφορμή τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου, προβαίνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Το τελικό σχέδιο νόμου θα εισαχθεί προς επεξεργασία στη Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και προς ψήφιση στη Βουλή.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με το σχέδιο νόμου που αφορά στο «Σύστημα Προστασίας και Ασφάλισης της Αγροτικής Δραστηριότητας».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ευχαριστεί θερμά τους πολίτες και τους φορείς για τα σχόλια που παρέθεσαν τα οποία επεξεργάζεται για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου νόμου. Τα περισσότερα σχόλια που διατυπώθηκαν αποδεικνύονται ιδιαιτέρως χρήσιμα και υπογραμμίζουν τη σημασία της προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου για τη στήριξη του εισοδήματος του αγρότη.

Ενημερωτική εκδήλωση για την "Πράσινη Επιχείρηση 2010'' από το EBEΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Πράσινη Επιχείρηση 2010'' πραγματοποιεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ (Εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα του 8ου ορόφου του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις επιδότησής του μέσω του εν λόγω Προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Το ΔΝΤ «τρώει» τα 20 ευρώ της αύξησης σε συνταξιούχους του ΟΓΑ

Δεν θα καταβληθεί τελικά, λόγω της οικονομικής κρίσης, στους 830.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ η αύξηση των 20 ευρώ, αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Αντρέας Λοβέρδος. Το «κόψιμο» της αύξησης γίνεται στα πλαίσια των μέτρων που αρχίζουν να ισχύουν σταδιακά.
Η συγκεκριμένη αύξηση αφορούσε 130 εκατ. για εφέτος και άλλα 230 εκατομμύρια ευρώ για το 2011.


Πληρωμές για σχέδια βελτίωσης και προγράμματα νέων αγροτών

Με απόφαση της υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή, κατεβλήθησαν 11.700.000 ευρώ (Δημόσια δαπάνη) σε 192 δικαιούχους ενισχύσεων για επενδυτικά σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής. Ταυτόχρονα καταβλήθηκε το ποσό του 1.500.000 ευρώ (Δημόσια δαπάνη) σε 243 δικαιούχους – νέους αγρότες
"ΠΑΣΕΓΕΣ"