20 Μαΐ 2010

Μες το μαγειριό!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα
100 γρ.γάλα
2 γρ. μαστίχα
60 γρ.ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Βράζουμε το γάλα και την κρεμά γάλακτος μαζί με τη μαστίχα και τη ζάχαρη.
Μόλις το μείγμα αρχίσει και φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία τα έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε κρύο νερό.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάικα η σε φόρμα της αρέσκειας μας.

Βάζουμε τα φαρμάκια στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες ώστε να κρυώσουν.

Λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε την κρεμά βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Το γλυκό συνοδεύεται με τη σως από μέλι.


Σως από μέλι:

Ανακατεύουμε 150γρ θυμαρίσιο μέλι με 50γρ χλιαρό νερό.

του Στ.Παρλιάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου