2 Ιουν 2010

Free Gaza!

Αστειάκια

Ο Καιρός

Ανοιξιάτικο γιαουρτογλυκό


ΥΛΙΚΑ:


1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κονσέρβα ανανά
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
250 γραμμάρια καρυδόψυχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγύ
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τον ανανά και τα δαμάσκηνα
Περνάμε από το μπλέντερ τα καρύδια σε όσο ψιλά μας αρέσουν
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον


roulaan, "sintagespareas.gr"

Αγροτικά νέα

Με νέους όρους η εισαγωγή στα μεταχειρισμένα τρακτέρ από 1 Ιουνίου 2010

Από 01-06-2010 μόνο οι διαξονικοί ελκυστήρες που είναι εφοδιασμένοι με εθνική έγκριση τύπου και φέρουν κινητήρα τουλάχιστον φάσης Ι ως προς την εκπομπή ρυπογόνων ουσιών, θα επιτρέπεται να ταξινομούνται και να παίρνουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας. Αυτό προβλέπει σύμφωνα το άρθρο 8 της Υπουργικής Απόφασης οικ. 11337/Γ3Β/2365/27-05-09 (ΦΕΚ 1146/Β/09) για την "Απογραφή Αγροτικών Μηχανημάτων".

Αιτήσεις για κατανομή βιοντίζελ μέχρι 9 Ιουνίου


Οχτώ ημέρες περιθώριο για να καταθέσουν αίτηση κατανομής ποσόστωσης βιοντίζελ δίνει στις βιομηχανίες βιοκαυσίμων το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την 1η Ιουνίου (ΦΕΚ Β΄ 750/31.05.2010) προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να καταθέσουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συνολικά 164.000 χιλόλιτρα αυτούσιου βιοντίζελ.


Στόχος η αύξηση των πόρων για τα νησιά στην περίοδο 2014-2020


Να αυξηθούν και όχι να μειωθούν οι πόροι για τα νησιά στην επόμενη Ε' προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι στόχος της κυβέρνησης όπως είπε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Χαλκιώτης, την 1η Ιουνίου, μιλώντας στην 26η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με κύριο θέμα συνεδρίασης τη νησιωτικότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.


Με brand το «Επώνυμο Ελληνικό Κρασί» πορεύεται η Διεπαγγελματική Οίνου


Την ταυτότητα «Επώνυμο Ελληνικό κρασί» στοχεύουν να εντυπώσουν στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή οι εγχώριοι οινοπαραγωγοί. Οι μέθοδοι υλοποίησης του στόχου αυτού περιγράφονται αναλυτικά στο «Στρατηγικό Σχέδιο για το branding & marketing του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού», που εκπονήθηκε κατόπιν ανάθεσης από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).


Στην έξοδο από το επάγγελμα 1 στους 3 αγελαδοτρόφους μέσα σε 10 χρόνια


Ένας στους τρεις έλληνες παραγωγούς παρέδωσε την «επαγγελματική ταυτότητα» του αγελαδοτρόφου στη χώρα μας, το χρονικό διάστημα από το 2000 έως σήμερα. Η σημαντική αυτή διαπίστωση, που αποδεικνύει τη συρρίκνωση που υπέστη ο κλάδος, προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, οι παραγωγοί που άσκησαν επαγγελματική δραστηριότητα τη σαιζόν 2009 - 2010 μόλις που έφτασαν τους 4.523, τη στιγμή που την περίοδο 2000 - 2001, έφταναν τους 12.402, γεγονός που αποτυπώνει το μέγεθος της κρίσης στον κλάδο.
"ΠΑΣΕΓΕΣ"

Υγεία


Εξέταση εντοπίζει τον καρκίνο πριν εμφανιστεί!

Μία εξέταση αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ένας ανιχνεύσιμος όγκος επινοήθηκε από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών ειδικών. Η εξέταση είναι η πρώτη που αναγνωρίζει με ακρίβεια τα «μηνύματα» που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν κάπου στον οργανισμό αρχίσει να δημιουργείται καρκίνος.

Οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης σε 8.000 ασθενείς υποδηλώνουν ότι με την βοήθειά της μπορεί να ανιχνεύεται ο καρκίνος έως πέντε χρόνια πριν γίνει εμφανής με τις υπάρχουσες απεικονιστικές εξετάσεις.

Το γεγονός αυτό δίνει στους γιατρούς και στους ασθενείς ένα ζωτικό προβάδισμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, διότι όσο πιο νωρίς στην ανάπτυξή του ανιχνευθεί ο καρκίνος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ίασης.

Η εξέταση, που ονομάζεται Early CDT-Lung και αποτελεί προϊόν 15ετούς εργασίας ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Νότιγχαμ και του Κάνσας, πρόκειται να εισαχθεί στις ΗΠΑ εντός του μήνα, ενώ αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται και στη Βρετανία το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ντέιλυ Τέλεγκραφ» επικαλούμενη τους «Τάιμς» του Λονδίνου, η εξέταση επινοήθηκε αρχικά για να συμβάλει στην ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις συμβατικές απεικονιστικές εξετάσεις.

Ωστόσο, εκτιμάται πως έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σύντομα και για πολλές άλλες μορφές καρκίνου.

Κατά την εξέταση, αναλύεται το αίμα του ασθενούς για να καταγραφούν οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε μοριακό επίπεδο έπειτα από την έναρξη της καρκινογένεσης.

Τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μικρές ποσότητες αντιγόνων (είναι πρωτεϊνικά μόρια), η εμφάνιση των οποίων προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να καταγράψουν αυτή την μοριακή αντίδραση χρησιμοποιώντας μόλις 10 ml από το αίμα του ασθενούς.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της εξέτασης επινοήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και την εταιρεία ιατρικής έρευνας Oncimmune.

"ygeia.tanea.gr"