14 Ιαν 2010

Χαμόγελα στα Ψαρά


13/01/10

3 δρομολόγια με Π. Θαλασσινή

Να μην έχει μποφόρια παρακαλούν οι… Ψαριανοί, ώστε να δουν από σήμερα πλοίο να συνδέει 3 φορές τη βδομάδα το νησί με Λαύριο και Μεστά.

Η ανακοίνωση της έναρξης δρομολογίων από σήμερα με το ταχύπλοο «Παναγία Θαλασσινή» στη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 3328.1.7.2./2010/07-01-2010 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας σημαίνει ότι θα πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Συγκεκριμένα το «Παναγία Θαλασσινή» θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Λαύριο στις 17.00. πρώτος σταθμός θα είναι τα Ψαρά όπου θα φτάνει στις 22.00 και θα αναχωρεί ένα τέταρτο αργότερα για να δένει στο Λιμένα Μεστών στις 23.30.

Τα αντίστροφα δρομολόγια, δηλαδή από Μεστά για Ψαρά και Λαύριο θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Συγκεκριμένα η αναχώρηση είναι στις 14.30 με άφιξη στα Ψαρά 15.45 και αναχώρησε μετά από ένα τέταρτο για να φθάνει στο Λαύριο στις 21.00 (ύστερα από ταξίδι 5 ωρών).

«Η έναρξη του νέου δρομολογίου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και του λιμένα Μεστών, συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της σύνδεσης Λαυρίου – Μεστών – Ψαρών, και του νομού μας γενικότερα, ο οποίος αποκτάει μία δυτική πύλη σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα», σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο φέρνει πιο κοντά στην… Αττική ειδικά τα Ψαρά, αφού κάνουν επισκέψιμο το νησάκι και το σαββατοκύριακο.

Αντίθετα αν και πυκνώνουν τα δρομολόγια με το Λιμένα των Μεστών στην ουσία το δρομολόγιο έχει διάρκεια 6,5 ωρών που δεν το κάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Το καλύτερο θα ήταν να έπιανε πρώτα στο Λιμένα Μεστών, αυτό όμως θα σήμαινε ότι το πλοίο θα διανυκτέρευε στα Ψαρά όμως το λιμάνι ειδικά στους νοτιάδες δεν είναι και το πιο ασφαλές.

Τα δρομολόγια θα διακοπούν την περίοδο από 22 Φεβρουαρίου έως και 23 Μαρτίου όπου το πλοίο θα οδηγηθεί για τον τακτικό ετήσιο έλεγχο.

Ψάχνει πλοίο η ΝΕΛ

Από την πλευρά της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, γίνονται εξάλλου προσπάθειες να αποκτηθεί ένα νέο πλοίο και ταυτόχρονα να πουληθεί κάποιο ή κάποια από τα πλοία της σειράς «Αίολος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Λέσβου ΕΜΠΡΟΣ, η ΝΕΛ ψάχνει για πλοίο στη Γαλλία. Πρόκειται για πλοίο το οποίο θα έχει μήκος 145 έως 155 μέτρα και θα κινείται με ταχύτητα 21 κόμβων την ώρα. Τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν ότι αναζητείται ένα πλοίο που να βρίσκεται κοντά στις προδιαγραφές του «Θεόφιλος».

link: http://www.dimokratiki.org/?p=12891