14 Οκτ 2011

Πάρ'τα κόντρα....

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το "Green Ideas 2011"



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο "Green Ideas 2011" , πραγματοποιήθηκε από 5 έως 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Μεστών.



Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για το μέλλον, η ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με θέματα που εστιάζουν στις καινοτόμες τεχνολογίες για την γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, έφερε στο συνέδριο εκπαιδευτές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βιολογικής γεωργίας και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αναζητώντας πληροφορίες και συμβουλές
.



Ιδιαίτερη συμαντική ήταν η παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη ΠΕ Χίου Κωνσταντίνου Γανιάρη, του Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Δήμου Χίου Ηλία Κλεισσά , του Προέδρου Μεστών Κωνσταντίνου Σχολιάδη και Αργύρη Αργυρούδη από το τοπικό συμβούλιο, της Άννας Λαγού από ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ A.E., του Βαγγέλη Ξύδα από CITRUS , του Γαβριήλ Ραφτόπουλου και Ζαννάρα από ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.











Η Green Ideas 2011 διοργανώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) και την Agro-Know Technologies, με τη συμμετοχή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υπο-προγράμματος Grundtvig (Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης), και των Ευρωπαϊκών έργων Organic.Lingua, VOA3R, I.S.L.E., Rural Inclusion, Organic.Balkanet, Organic Edunet, CerOrganic, Organic Mednet και eCOTOOL.Τοπικός διοργανωτής ήταν η ΧΙΑ ΓΗ , η εταιρεία έχει έδρα τα Μεστά
και δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και του εναλλακτικού τουρισμού.

Αγροτικά νέα


Αυξημένη η παραγωγή δημητριακών στην Ε.Ε. αλλά η αγορά παραμένει «σφιχτή»


Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες η παραγωγή δημητριακών στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει μικρή αύξηση της τάξης του 1,9%, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις της σχετικής ομάδας εργασίας των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa και Cogeca. Όμως η αγορά δημητριακών αναμένεται να παραμείνει «σφιχτή» κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, και οι δύο οργανώσεις προειδοποιούν πως περαιτέρω «πρασίνισμα» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με μέτρα όπως της αγρανάπαυσης, θα έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο.


Η παγκόσμια ημέρα τροφίμων αφιερωμένη στην αστάθεια των αγορών

Όπως κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων (FAO) των Ηνωμένων Εθνών στρέφει την προσοχή μας στην παγκόσμια ημέρα τροφίμων. Φέτος, o FAO εστιάζει στο θέμα: Τιμές των τροφίμων - από την κρίση στη σταθερότητα.


Επιπλέον ενισχύσεις για τευτλοπαραγωγούς

«Εκτός από τη συνδεδεμένη ενίσχυση των 25 ευρώ περίπου ανά στρέμμα, μόλις χθες ολοκληρώσαμε τη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και εξασφαλίσαμε άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας. Πιστεύω ότι φέτος θα ξεπεράσουμε σε παραγωγή τα 100.000 στρέμματα». Αυτό ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της, κα. Η. Διώτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι το paseges.gr, που πρώτο προανήγγειλε τη συγκεκριμένη εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα.


Απλούστερες οι διαδικασίες για την άδεια αρδευτικής γεώτρησης

Απλούστερες και λιγότερο δαπανηρές διαδικασίες εισάγει η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση έκδοσης άδειας αρδευτικών γεωτρήσεων, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της, ΝΔ Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, "συνιστά γραφειοκρατική περιπέτεια" και προκαλεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση στους αγρότες.


Διευκρινίσεις σχετικά με την ασφάλιση στον ΟΓΑ παρέχει με εγκύκλιο του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

Με τις διατάξεις του άρθρου 83 του οποίου τροποποιούνται και συμπληρώνονται κυρίως διατάξεις του Καταστατικού Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Αγροτών. Για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες:

Με τη διάταξη της παραγρ. 1, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως στον ΟΓΑ, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση από τον δικαιούχο καθώς και συμψηφισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών με τυχόν οφειλές του δικαιούχου από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ή άλλες παροχές.

Επίσης, προσδιορίζονται τα πρόσωπα στα οποία θα επιστρέφονται οι εισφορές σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου.

Με τη διάταξη της παραγρ. 2 προβλέπεται ότι, η υπαγωγή στην ασφάλιση του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, διακόπτεται μεταξύ άλλων λόγων και στην περίπτωση που ο Οργανισμός ζητήσει εγγράφως στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του ασφαλισμένου οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση και τα στοιχεία αυτά δεν προσκομισθούν από τον ασφαλισμένο εντός 6 μηνών. Παρέχεται δε δυνατότητα επανεγγραφής στα μητρώα ασφαλισμένων του οργανισμού από το μήνα που συμπληρώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Με τη διάταξη της παραγρ. 3 , παρέχεται η δυνατότητα επανεξέτασης από τον Διοικητή του ΟΓΑ εκτός άλλων και υποθέσεων για ανάκληση ή τροποποίηση αποφάσεων, περί εγγραφής στα Μητρώα Ασφαλισμένων, στην περίπτωση που κατά την κρίση του δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση του Οργανισμού.

Με τη διάταξη της παραγρ. 4, δίδεται η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ να εξοφλήσουν δαπάνες του Οργανισμού, που οφείλονται μέχρι τη δημοσίευσή του, σε θεραπευτήρια και ασφαλισμένους του και οι οποίες παρέμεναν ανεξόφλητες για το λόγο ότι κατά τον έλεγχο των παραστατικών στη σχετική πράξη είχε διατυπωθεί από τα αρμόδια όργανα «επιφύλαξη», με περαιτέρω συνέπεια τη μη έγκριση από τον οικείο Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των σχετικών ποσών.

Επίσης, με την ίδια διάταξη ορίζεται ότι, για την εκκαθάριση και απόδοση δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης από τον Οργανισμό στα πάσης φύσεως θεραπευτήρια (κρατικά νοσοκομεία, θεραπευτήρια κοινωφελών ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδιωτικά θεραπευτήρια με τα οποία ο ΟΓΑ συνάπτει συμβάσεις) ακολουθείται η ίδια διαδικασία που προβλέπεται από την αριθ. 400/106/1979/Β,191) Υπουργική Απόφαση (τρόπος ελέγχου των υποβληθεισών παραστατικών).

Με τη διάταξη της παραγρ. 5 προβλέπεται ότι, για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών συνυπολογίζεται πέραν του χρόνου συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας από τον Κλάδο και ο χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας από τον ΟΓΑ για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές (βασική προνοιακή σύνταξη).


Εξαίρεση για μια πενταετία από ασφάλιση στον ΟΑΕΕ

Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ και υπαγωγή στην 7η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ προβλέπεται μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τουλάχιστον για μια πενταετία οι οποίοι μπορούν να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα μέχρι 100 Kw. Oι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα άνω των 100 kw, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

paseges.gr

Κουνέλι στη γάστρα

χρόνος παρασκευής: 120 λεπτά
μερίδες: 4-6

"Ψήσιμο σε σιγανή φωτιά το κάνει πιο μαλακό και νόστιμο."


Υλικά

1 μεγάλο κουνέλι χωρίς την πέτσα και το κεφάλι
700ml κόκκινο κρασί
5 φύλλα δάφνης
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
400γρ τομάτες ψιλοκομμένες
3κ.γ. πάστα ντομάτας
3κ.γ. ρίγανη
αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Πλύνετε το κουνέλι και κόψτε το σε μερίδες. Τοποθετήστε τις σε μία πιατέλα. Ανακατέψτε το κρασί, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε το κουνέλι. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 10 ώρες.
2.Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τοποθετήστε το κουνέλι στο τηγάνι τσιγαρίστε το μέχρι να χρυσαφίσει. Τοποθετήστε το σε μία γάστρα.
3.Προσθέστε το κρεμμύδι
και το λάδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
4.Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα,
την πάστα ντομάτας, τη ρίγανη και τη μαρινάτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
5.Ρίξτε τη σάλτσα στο κουνέλι και σκεπάστε τη γάστρα.
Τοποθετείστε τη στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τη για περίπου μιάμιση ώρα.
6.Σερβίρετε
με βραστές πατάτες και κόκκινο κρασί.

του Peter Dacoutros
gourmed.gr

Υγιεινή κατοικία

  • του Γιδαροκώστα Λογγίνου Υγιεινολόγος ΤΕ – Επόπτης δημόσιας Υγείας

Για να χαρακτηρισθεί μία κατοικία υγιεινή, θα πρέπει να ικανοποιεί τις βασικές φυσιολογικές ανάγκες του ανθρώπου (σωματικές και ψυχικές).

Έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα κριτήρια, βάση των οποίων μία σύγχρονη κατοικία μπορεί να χαρακτηρισθεί ως υποβαθμισμένη. Τέτοια κριτήρια είναι η παροχή μολυσμένου πόσιμου νερού, η πηγή υδροληψίας να βρίσκεται έξω από την κατοικία, κοινόχρηστο αποχωρητήριο ή αποχωρητήριο έξω από την κατοικία, κοινόχρηστο λουτρό, συνύπαρξη περισσοτέρων από δύο ατόμων σε ένα υπνοδωμάτιο, επιφάνεια ύπνου μικρότερη των 3,5 m2 ανά άτομο, απουσία θέρμανσης στα ¾ των χώρων της κατοικίας, απουσία ηλεκτρικού ρεύματος, συνωστισμός ενοίκων, απουσία παραθύρων, η ύπαρξη φθορών και βλαβών εντός της κατοικίας. Η συνύπαρξη τεσσάρων τουλάχιστον των ανωτέρω ελλείψεων αρκούν για να χαρακτηρίσουμε την κατοικία υποβαθμισμένη.

Έλεγχος μικροκλίματος


Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της κατοικίας μας θα πρέπει να είναι ομοιογενής όσο το δυνατόν και να κυμαίνεται στους 18-20o C. Η υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30-60%.


Η κατοικία θα πρέπει να αερίζεται επαρκώς. Ο αέρας στο εσωτερικό της κατοικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας υποβαθμίζεται από τις διάφορες διεργασίες που διενεργούνται μέσα σε αυτή (μαγείρεμα, λουτρό, αποχωρητήριο, δυσάρεστες σωματικές οσμές από το στόμα, το δέρμα και τα ρούχα, το CO2 που εκλύεται κατά την εκπνοή μας, κα). Ο καλύτερος τρόπος αερισμού θεωρείται ο φυσικός, με το άνοιγμα των παραθύρων κατά τη διάρκεια ημέρας και όταν ο καιρός το επιτρέπει και τη νύκτα.


Ο θόρυβος έχει αποδειχθεί ότι έχει άμεσες επιπτώσεις στην ακουστική μας οξύτητα, και έμμεσες επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία. Έτσι λοιπόν οι κατοικίες θα πρέπει να κτίζονται σε μέρη όσο το δυνατόν απαλλαγμένα από θορύβους του εξωτερικού περιβάλλοντος (πχ μακριά από οδικές αρτηρίες), και να εξοπλίζονται με παράθυρα ενισχυμένα με διπλό τζάμι. Ο θόρυβος όμως δεν παράγεται μόνο έξω από την κατοικία αλλά και από το εσωτερικό της. Κύριες πηγές θορύβου εντός της κατοικίας είναι η ηλεκτρική σκούπα, ο απορροφητήρας ,το πλυντήριο, οι εγκαταστάσεις ύδρευσης αποχέτευσης,κ.α. Έτσι λοιπόν πρέπει να φροντίσουμε να εξοπλίσουμε το σπίτι μας με συσκευές οι οποίες δεν προκαλούν έντονη ενόχληση. Μέσα στο χώρο του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ανεκτοί ήχοι μέχρι 40 db, και τη νύχτα όχι πάνω από 30 db.


Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι επαρκής ποιοτικά και ποσοτικά. Η κατοικία θα πρέπει να έχει τέτοιο προσανατολισμό ώστε να διευκολύνεται ο φυσικός φωτισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο τεχνητός φωτισμός που θα χρησιμοποιούμε θα έχει επαρκή ένταση και θα είναι όμοιος του φυσικού.


Η κατοικία μας θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μας εξασφαλίζει ασφάλεια έναντι των εξωτερικών κινδύνων (είσοδος αγρίων ζώων, εντόμων, τρωκτικών, στοιχείων της φύσης, και εχθρικές ενέργειες άλλων ανθρώπων). Το εσωτερικό της επίσης θα πρέπει και αυτό να μας παρέχει ασφάλεια. Θα έχει ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να έχουν τοποθετηθεί με τρόπο ασφαλή οι διάφορες εγκαταστάσεις (ηλεκτρικές, φυσικού αερίου, υγραερίου κλπ), τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός θα διευθετηθούν μέσα στον χώρο με τρόπο που θα μας προφυλάσσει από ατυχήματα, όποιες φθορές και βλάβες συμβαίνουν θα πρέπει να επισημαίνονται και να επισκευάζονται εγκαίρως.


Έτσι λοιπόν η κατοικία μας, θα πρέπει να διευκολύνει την επιτέλεση της οικιακής εργασίας, και να συμβάλλει στη σωματική και ψυχική μας ανάπαυση.


iatronet.gr

Επισκόπηση ημερησίου τύπου


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
: 15 ανατροπές και ψαλίδι στις επιδοτήσεις

Τέρμα στους αγρότες του "καφενέ" έρχεται να βάλει η Κομισιόν, με 15 και πλέον ανατροπές στο σύστημα πληρωμής κοινοτικών επιδοτήσεων ύψους 2,25 δισ. ευρώ ετησίως. Από το 2014 για να εισπράττουν όσα περίπου παίρνουν σήμερα θα πρέπει να σπέρνουν στο ίδιο χωράφι, όχι ένα, αλλά τρία προϊόντα! Που σημαίνει "τριπλά" έξοδα και μεγαλύτερη σκοτούρα...

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανάκτορο για να κάνουν σκι οι βουλευτές

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κυβέρνηση των σκουπιδιών

ΕΘΝΟΣ: Διπλό σοκ για μισθωτούς και συνταξιούχους

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα η τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δέχονται διπλό σοκ. Η παρακράτηση θα γίνεται από τις μηνιαίες αποδοχές. Με το εκκαθαριστικό της Εφορίας θα εξοφληθεί και η φετινή οφειλή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αθλητιότητα...Διπλός κεφαλικός φόρος το 2012

Διπλό κεφαλικό φόρο θα πληρώσουμε το 2012, καθώς μέσα σε μια χρονιά θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2011 και το 2012. Το σημείωμα από την εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος του χρόνου, από την άνοιξη, θα περιλαμβάνει τον κεφαλικό φόρο για τα εισοδήματα του 2011, την έκτακτη εισφορά επί των αντικειμενικών δαπανών, το τέλος επιτηδεύματος και τυχόν πρόσθετο φόρο εισοδήματος! Από τον Ιανουάριο του 2012 θα παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις κάθε μήνα και ο κεφαλικός φόρος εισοδήματος. Το πρόσθετο ποσό, λόγω δεύτερης δουλειάς ή άλλων εισοδημάτων (όπως ενοίκια), θα φτάνει στους πολίτες με το σημείωμα από την εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος το 2013, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμη τυχόν πρόσθετο φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά τεκμηρίων και τέλος επιτηδεύματος! Η τροπολογία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ληστεύουν χωρίς οίκτο μισθωτούς και συνταξιούχους

ΕΣΤΙΑ: Η κατάστασις δεν ελέγχεται

Η ΑΥΓΗ: Σηκώθηκαν και οι πέτρες... Κολασμένη η επόμενη εβδομάδα με 48ωρη γενική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη. Κλειστά και τα καταστήματα την Τετάρτη

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα στους δασικούς χάρτες

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εικόνες βίας και αποσύνθεσης... Προπηλακισμοί δημάρχων - Σε ιδιώτες θα ανατεθεί η αποκομιδή απορριμάτων

ΤΑ ΝΕΑ: Φορο-εξόντωση με δύο έκτακτες εισφορές το 2012

Σε ανελέητη φορολογική αφαίμαξη πέρα από κάθε λογική προχωρά το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προανήγγειλε χθες από τη Βουλή την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία από το επόμενο έτος η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται σε μηνιαία βάση από μισθούς και συντάξεις.

Η ΝΙΚΗ: Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό

Ο ΛΟΓΟΣ: Με το «έτσι θέλω» από τον μισθό η έκτακτη εισφορά

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας


  • Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
  • Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Να ανήκει στην εργατική τάξη και στο λαό ο πλούτος που παράγουν.
  • Είναι μεγάλη παγίδα ότι λύση υπέρ του λαού μπορεί να δώσουν διάφορες κυβερνήσεις όπως κι αν ονομάζονται, «οικουμενικές», «κεντροαριστερές», «πατριωτικές» ή «αριστερές».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ισχυρή πίεση για γενίκευση επιχειρησιακών συμβάσεων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νευρική κρίση στις τράπεζες...Αντέχουν haircut στα ομόλογα μέχρι 35%

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φορολογικές ακροβασίες με θύματα τα εισοδήματα

ΚΕΡΔΟΣ: Παρατείνεται η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Αλλεπάλληλα σοκ για μισθωτούς και συνταξιούχους.