22 Μαΐ 2010

Αστειάκια

Ο καιρός στα Μεστά


Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.Θερμoκρασία 20-16 oC, άνεμοι ΒΔ με 25 km/h,υγρασία 71% - 79%.


"freemeteo.gr"

Μες το μαγειριό!


Μυζηθρόπιτα

Υλικά


Για την ζύμη:
Δύο κουταλιές βούτυρο ζεστό,
μισό φλυτζάνι ζεστό γάλα,
δύο κουταλιές ξύδι,
μία κουταλιά ζάχαρη,
μία πρεζα αλάτι,
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Για την γέμιση:

Ένα κιλό μυζήθρα Χίου,
μία κουταλιά μαστίχα σκόνη,
πέντε κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
μισό φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
ένα κιλό ζάχαρη,
οκτώ αυγά,
κανέλλα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε την ζύμη, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε μπωλ, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Ανοίγετε σε φύλλο, στρώνετε σε ταψί και τρυπάτε με πιρούνι, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν γύρω γύρω. Ετοιμάζετε την γέμιση, ανακατεύοντας τη μυζήθρα με όλα τα υπόλοιπα υλικά με πηρούνι, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζετε την γέμιση στο ταψί και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν. Ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
Πασπαλίζετε με κανέλλα πριν τη σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Ο αιρετικός φιλέλληνας

Του Δημήτρη Δανίκα

Πόσοι Ελληνες τον ξέρουν; Ελάχιστοι. Πόσοι έχουν δει τις ταινίες του; Ακόμα πιο λίγοι. Κι όμως. Εδώ και εξήντα χρόνια είναι η ζωντανή ιστορία της κινηματογραφικής κουλτούρας. Ολα άρχισαν και τέλειωσαν με τον Ζαν Λικ. Φανταστείτε. Η «Νew Υork Τimes» χάλασε τον κόσμο να τον πείσει για μια συνέντευξή του, μετά την άρνησή του να δώσει το «παρών» στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Ο αθεόφοβος κοινοποίησε την άρνησή του με ένα εξωφρενικό email που ταχυδρόμησε στον Τιερί Φρεμό, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ. Οπου έγραψε μόνο μία φράση: «Ακυρώνω τις υποχρεώσεις μου μετά τα προβλήματα που προέκυψαν, τύπου Ελλάδας», στολισμένη με την εικόνα του Λιγνού! Μνημειώδης η παραδοξολογία του. Αστείρευτο το ιδιαίτερο χιούμορ του. Ασταμάτητη η ανησυχία του. Σημείο αναφοράς κάθε λογοπαίγνιό του. Παράδειγμα; «Ο Μάικλ Μουρ γυρίζει Crockumentary» (ντοκιμαντέρ εξαπάτησης).

Η δήλωση. «Θα έπρεπε να ευχαριστούμε την Ελλάδα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη-ποταμό στο περιοδικό «Les Ιnrockuptibles». «Η Δύση είναι αυτή που έχει ένα χρέος σε σχέση με την Ελλάδα. Τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, την τραγωδία... Λησμονούμε πάντα τα νήματα που συνδέουν την τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς τον Σοφοκλή δεν υπάρχει Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν υπάρχει Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε οφείλει τα πάντα στην Ελλάδα. Ποιος επινόησε τη λογική; Ο Αριστοτέλης. Αν τούτο και αν εκείνο, τότε αυτό. Λογική. Είναι αυτό που οι κυρίαρχες δυνάμεις χρησιμοποιούν όλη την ημέρα, πράττοντας έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίφαση, να μένουμε στην ίδια λογική. Η Χάνα Αρεντ είχε πει ότι η λογική οδηγεί στον απολυταρχισμό. Ολος ο κόσμος λοιπόν οφείλει χρήματα στην Ελλάδα σήμερα. Θα μπορούσε να ζητήσει χίλια δισεκατομμύρια για πνευματικά δικαιώματα στον σύγχρονο κόσμο και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Αμέσως». Και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτό για το οποίο κατηγορούν τους Ελληνες, ότι δηλαδή είναι ψεύτες, πρόσθεσε: «Αυτό μου θυμίζει έναν παλιό συλλογισμό που μάθαινα στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης, οι Ελληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Ελληνας. Δεν προχωρήσαμε και πολύ από τότε».

Ο Γκοντάρ είναι ογδόντα και δεν λέει να τα βάλει κάτω. Με τον φιλελληνικό φιλιππικό που εξαπέλυσε εναντίον τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μας ξελάσπωσε. Διότι «σσσ, η ελληνική διανόηση κοιμάται του καλού καιρού».


"tanea.gr"

Μπάγερν vs. Ίντερ


Απόψε στις 9.45 ώρα Ελλάδας, στο κανάλι της ΝΕΤ, οι δυο φιναλίστ του φετινού Champions League, Ίντερ και Μπάγερν, θα παραταχθούν στη σέντρα του επιβλητικού «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να διεκδικήσουν το 55ο «δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Γύρω στα μεσάνυχτα θα ξέρουμε τον νικητή.
Μπάγερν
vs Ίντερ,Μουρίνιο vs Φαν Χάαλ.

Μπορείς να δείς live scores στη σελίδα του Μέσ'τα νέα εδώ