1 Ιουν 2010

Αστειάκια


"barelskitsa.blogspot.com"

Ο Καιρός



Μες το μαγειριό...!

Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

1 φλ. βιτάμ
5 αύγα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

ΓΛΑΣΟ:


½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα

ή

Ganache creme:

600γρ σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ
1/2 κουταλιά βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο ή την Ganache creme .

Για την Ganache creme:

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει.
Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα. Να μην είναι πανω στη φωτιά πολύ σημαντικό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Μυστικά:

Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!!!
Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο.
Τράγα , "sintagespareas.gr"

"Εμβόλιο - ελπίδα" για τον καρκίνο του μαστού

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν αναπτύξει ένα δραστικό εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού.

Οι επιστήμονες έχουν δοκιμάσει το εμβόλιο σε ποντίκια και πλέον αναμένουν τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε ανθρώπους. Ταυτόχρονα προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί μερικά χρόνια μέχρι το εμβόλιο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο Vincent Tuohy, από το Cleveland Clinic Learner Research Institute, δήλωσε ότι ευελπιστούν μια μέρα το εμβόλιο να χρησιμοποιείται στις ενήλικες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπως ακριβώς χρησιμοποιούνται τα εμβόλια για τις παιδικές ασθένειες.

Ο ανοσολόγος που ήταν υπεύθυνος για τη μελέτη, εξήγησε πως το εμβόλιο στοχεύει σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στους περισσότερους τύπους καρκίνου του μαστού.

«Εάν τελικά έχει την ίδια δράση στους ανθρώπους, με αυτή που έχει στα ποντίκια που έγιναν τα πειράματα, σημαίνει ότι θα εξαλείψουμε τον καρκίνο του μαστού», αναφέρει ο Vincent.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων εμβολιάστηκε με την ουσία α-λακταλβουμίνη μία ομάδα ποντικών με γενετική προδιάθεση στον καρκίνο του μαστού, ενώ άλλα ποντίκια με την ίδια προδιάθεση δεν εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κανένα από τα ποντίκια που έλαβε α-λακταλβουμίνη δεν ανέπτυξε καρκίνο, ενώ από την ομάδα που δεν εμβολιάστηκε ανέπτυξαν όλα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Medicine.

"ygeia.tanea.gr"

Αγροτικά νέα


Ανοδική πορεία το 2010 για παραγωγή, τιμές λαδιού και καλλιεργούμενες εκτάσεις


Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τελευταίες εκτιμήσεις των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή έξτρα παρθένου και παρθένου ελαιολάδου για το 2010, την καλλιεργούμενη έκταση με ελαιώνες καθώς επίσης και για τις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη σαιζόν. Μεγαλύτερη παραγωγή αναμένεται και για τις επιτραπέζιες ελιές, των οποίων η τιμή παρέμεινε σταθερή.

Νέες θέσεις εργασίας στον ΟΓΑ

Με διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”. Το αίτημα του υπουργείου Εργασίας αφορά 1.623 θέσεις για την πλήρωση αναγκών με σύμβαση εποχικού προσωπικού διάρκειας 8 μηνών σε 11 Ταμεία (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΤΕΑΔΥ κ.ά.).

Αμερικανοί διατροφολόγοι ανακαλύπτουν τις γαστρονομικές ομορφιές της Ελλάδας με την υποστήριξη της GAEA

Μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στις παραδόσεις της μεσογειακής κουζίνας, με ξεναγό την Νταϊάνα Κόχυλα- γνωστή chef/ food writer σε Ελλάδα και ΗΠΑ- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότεροι από 30 Αμερικανοί Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι 8 ημερών στις γεύσεις και τις ρίζες της Ελλάδας, με την εταιρεία GAEA συνοδοιπόρο και κεντρικό υποστηρικτή της προσπάθειας.

Υποχώρηση τιμών στο κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας

Μικρή μείωση κατά 20 λεπτά του ευρώ παρουσιάζουν οι τιμές παραγωγού για τα κοτόπουλα από τον Απρίλιο του 2009, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ. Μισό ευρώ κατά μέσο όρο έχασε και η τιμή παραγωγού στο κρέας γαλαπούλας.

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010" δέχονται οι συνεταιριστικές τράπεζες

H Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) με ανακοίνωση της ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι, έχουν τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικής πρότασης από 25 Μαΐου 2010 έως και 18 Ιουνίου 2010 στο πλαίσιο του προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕIΡΗΣΗ 2010" που προκήρυξε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013.
"ΠΑΣΕΓΕΣ"