29 Αυγ 2011

Ελλάδα:"Η μητέρα της φιλοσοφίας..."



Αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων



Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Υπ.Παιδείας (http://www.minedu.gov.gr/).

Πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό αριθμό και τα 4 αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων
, Ελληνικοί χαρακτήρες (Eπώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Αγροτικά νέα


Η 6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ENERGY-PHOTOVOLTAIC '11 Από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011


Ζωντανό κύτταρο της ελληνικής αγοράς , ο ενεργειακός κλάδος δίνει το παρόν, αυτή τη δύσκολη χρονιά, στην ανανεωμένη , αναβαθμισμένη, μοντέρνα και πιο ελκυστική Διεθνή Έκθεση ENERGY-PHOTOVOLTAIC που πραγματοποιείται από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo.


Η Διεθνής Έκθεση ENERGY - PHOTOVOLTAIC, παρουσιάζει στους επισκέπτες της όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες των Φωτοβολταϊκών , των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, οικολογικής δόμησης και ενεργειακής απόδοσης κτηρίων.

Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη και η μεταφορά από και προς το εκθεσιακό κέντρο θα γίνεται δωρεάν με πούλμαν του οργανωτή που θα σταθμεύουν στο σταθμό MetroΔουκίσσης Πλακεντίας.
leaderexpo.gr



ΥΠΑΑΤ: Προγράμματα ύψους 33,2 εκατ. ευρώ την τριετία 2009-12 για ενίσχυση του ελαιολάδου


Μέτρα για την άμεση στήριξη του ελαιολάδου στο μέλλον, δηλώνει ότι λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, μετά από επιστολή του, προς τον Κώστα Σκανδαλίδη.

«Για την τριετία 2009-2012 τα προγράμματα δραστηριοτήτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων συνεχίζονται σε 45 εγκεκριμένες ΟΕΦ εκ των οποίων οι 12 βρίσκονται στην Κρήτη, με το ίδιο ύψος Κοινοτικής Χρηματοδότησης την τριετία». Σημειώνεται ότι πρόκειται για προγράμματα ύψους 33.294.000 ευρώ".

paseges.gr


Τα φωτοβολταϊκά αυξάνουν τις τιμές των ακινήτων


Καλά νέα για όσους έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη του σπιτιού τους! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Lawrence Berkeley National Laboratory, τα σπίτια με εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη τους πωλούνται σε τιμές μεγαλύτερες από αντίστοιχα σπίτια χωρίς φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η μελέτη εξέτασε τις τιμές σπιτιών και συνέκρινε την τιμή πώλησης σπιτιών με φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης με αυτά χωρίς φωτοβολταϊκά. Κατά μέσω όρο τα φωτοβολταϊκά συστήματα πρόσθεσαν 3,8 ευρώ/watt περίπου στην τιμή του σπιτιού. Έτσι, ένα σπίτι με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 1kw υπολογίζεται ότι έχει αυξημένη τιμή κατά 3.800 ευρώ ή και περισσότερο.

paseges.gr





Επισκόπηση ημερήσιου τύπου


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συγχωνεύονται Alpha Bank-Eurobank"

Εναν τραπεζικό κολοσσό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με στρατηγικό επενδυτή το Κατάρ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι διοικήσεις των τραπεζών Alpha Bank και EFG Eurobank. Η χρονική στιγμή που οι δύο ελληνικές τράπεζες ανακοινώνουν την ένωση των δυνάμεών τους, προκειμένου να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους και να αναλάβουν καθοριστικό ρόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν είναι τυχαία.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αλλάζουν ριζικά το σκηνικό στην οικονομία οι κορυφαίοι επιχειρηματικοί παράγοντες της χώρας Σπύρος Λάτσης και Γιάννης Κωστόπουλος"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μαχαίρια στην Ελλάδα από μουσουλμάνο βουλευτή ΠΑΣΟΚ"

Μίλησε για τούρκικη μειονότητα σε Ρόδο και Κω ενώπιον του ψευδομουφτή.Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπότροπο Τσ.Μάντατζη.

ΕΘΝΟΣ: "Τραπεζικός πυρετός μετά το μεγάλο «deal»"

Με θετικά σχόλια και αισιόδοξες προβλέψεις για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας υποδέχθηκαν την είδηση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, τα διεθνή ΜΜΕ, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέορν για τις εξελίξεις.

EΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ανθιμος: θα αλεσθούμε στο μύλο της παγκοσμιοποίησης και η Εκκλησία αδιαφορεί... σιωπηλά!":

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γάμος ανάσα με προίκα 150 δισ."

Με φρέσκα κεφάλαια από το Κατάρ, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ, «προικίζεται» η νέα ισχυρή τράπεζα, που θα δημιουργηθεί με τη συγχώνευση Alpha - Eurobank.

Οι υπογραφές μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων «έπεσαν» το Σάββατο το μεσημέρι και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τους εκπροσώπους των τραπεζών σήμερα το μεσημέρι.

Είχε προηγηθεί μία «εφιαλτική» εβδομάδα πιέσεων σε όλα τα μέτωπα, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα τη δραματική υποχώρηση των αποτιμήσεων όλων των τραπεζών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.
Οι όροι της συγχώνευσης αναμένεται να εγκριθούν σήμερα το πρωί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τραπεζικό ανάχωμα στη λαίλαπα της κρίσης":

ΕΣΤΙΑ: "Συγχωνεύονται Alpha-Eurobank"

H ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τυφώνας χτυπάει τις συντάξεις":

TΑ ΝΕΑ: "Πόσοι και πώς κόβονται από τις προαγωγές"

Πλαφόν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπορούν να προάγονται από ένα βαθμολογικό κλιμάκιο στο επόμενο βάζει η κυβέρνηση. Στο ανώτατο κλιμάκιο θα φτάνουν μόνο δύο στους δέκα υπαλλήλους, καθώς θα προηγείται αυστηρή αξιολόγηση μεταξύ αυτών που έχουν τις προϋποθέσεις.

Οι ριζικές αλλαγές στον τρόπο εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων θα περιληφθούν στο νέο μισθολόγιο και έχουν διττό στόχο:
αφενός να εισάγουν για πρώτη φορά ουσιαστικό σύστημα αξιολόγησης και μέτρησης της αποδοτικότητας, αφετέρου να περιορίσουν τις μισθολογικές δαπάνες.
Ο δεύτερος στόχος θα επιτευχθεί καθώς πλέον η μισθολογική προαγωγή συνδέεται με τη βαθμολογική προαγωγή, με αποτέλεσμα όσο λιγότεροι υπάλληλοι κατορθώνουν να ανεβαίνουν βαθμό τόσο μικρότερες θα είναι οι αυξήσεις μισθών που πρέπει να καταβληθούν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αρχίζει η μάχη της γκαρσονιέρας"


Οικονομικός Τύπος

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη τράπεζα. «Ντόμινο» εξελίξεων φέρνει η συγχώνευση"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία Alpha - Eurobank που ανατρέπει τα δεδομένα"