17 Φεβ 2010

Και του χρόνου...μαζί!







Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο του Αγά στα Μεστά.

Ο καιρός ήταν καλός και ανέτρεψε τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Πολύς κόσμος βρέθηκε στα Μεστά,απόλαυσε την πατροπαράδοτη συνήθεια και πέρασε μια πολύ όμορφη Κ.Δευτέρα.

Τα στιγμιότυπα από το λιβάδι των Μεστών...


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιακός Τύπος


Πυρκαγιά στον Αγ.Γιώργη Συκούση


~Πυρκαγιά σε γεωργική αποθήκη στον Αγ.Γιώργη Συκούση δήμου Καμποχώρων,την Κ.Δευτέρα στις 20.10 το βράδυ. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη από 3 οχήματα με 6 άνδρες στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας. Καταστράφηκαν δίχτυα ελαιοσυλλογής ενώ τα αίτια παραμένουν άγνωστα.

Διενεργείται προανάκρισης.


ΜΑΣΤΙΧΑ Αποζημιώσεις μαστιχοπαραγωγών


~Μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες πληρώνονται οι μαστιχοπαραγωγοί για τις ζημιές πού υπέστησαν από τις βροχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΕΜΧ Κώστα Γανιάρη,<<Στην Αγροτική Τράπεζα κατατέθηκε το ποσό ύψους 1.038.000 ευρώ,ως αποζημίωση για τις απώλειες εισοδήματος πού υπέστησαν 1080 μαστιχοπαραγωγοί από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου>>.

<<Η επιτυχία μας είναι,το γεγονός ότι δεν έγινε εξατομικευμένος έλεγχος ανά παραγωγό,αλλά είχαμε τη συνολική εκτίμηση για το προϊόν που χάθηκε>>,τόνισε ο κ.Γανιάρης.

Οι μαστιχοπαραγωγοί πληρώνονται βάση τον αριθμό των δέντρων πού δήλωσαν,ενώ κατά μέσο όρο αντιστοιχούν περί τα 950 ευρώ ανά καλλιεργητή.


Δραστηριότητα Τροχαίας


~Η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στα πλαίσια των τροχονομικών ελέγχων την εβδομάδα που πέρασε (8/2/10 έως 14/2/10) βεβαίωσε (3) τρείς παραβάσεις για προστατευτικό κράνος, (1) μια παράβαση ζώνης ασφαλείας, (20) είκοσι παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας, (5) πέντε παραβάσεις στερήσεως άδεια οδήγησης, (1) μια παράβαση στερήσεως ασφαλιστηρίου, (3) τρέις παραβάσεις για φώτα και (1) μια παράβαση μέθης.

Στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν (44) σαράντα τέσσερις παραβάσεις για παράβαση άλλων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Προσοχή!


~Όσοι επισκέφτηκαν τα νοτιόχωρα ενόψει Αποκριών συνάντησαν κάποια επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Χίος-Μεστά.

Σημαντική καταστροφή στο οδόστρωμα του Κοντυλόπου σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.Λόγω των βροχοπτώσεων σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να σκίσει και να καταστεί ο δρόμος επικίνδυνος.

Μεγάλη προσοχή στη κατηφόρα Κοντυλόπο (Θολόποταμι) καθώς σε δύο σημεία σε απόσταση 30 μέτρων ο δρόμος είναι κατεστραμμένος και 500 μέτρα πριν τα Αρμόλια (ερχόμενοι από Χίο).