31 Οκτ 2011

Ανεργία


Επισκόπηση ημερήσιου τύπου



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ωρολογιακή βόμβα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Σε φορτισμένο και βαρύ κλίμα θα συνεδριάσει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρόεδρός του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τις εξελίξεις που υπάρχουν με το ελληνικό χρέος και με το λεγόμενο «κούρεμα» όπου δεν έχει διασφαλιστεί τίποτα, ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έχει υποκύψει σε καταλυτικές δεσμεύσεις. Θα ζητηθεί από τον πρωθυπουργό, έστω και κατόπιν εορτής, να αποκαλύψει τι κρύβει το «κούρεμα» ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα και ποιος θα κυβερνάει τη χώρα τελικά από ’δω και πέρα...

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο λαός μίλησε όπως το ΄40

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παπούλιας σε τραγικό αδιέξοδο!

ΕΘΝΟΣ: Στην έξοδο 24.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Ετοιμες είναι οι εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το καθεστώς εφεδρείας, όπου θα υπαχθούν σε πρώτη φάση 24.000 υπάλληλοι του Δημοσίου. Οι θέσεις τους καταργούνται, όπως και οι περίπου 150.000 κενές οργανικές θέσεις.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν συνταχθεί από τις διευθύνσεις προσωπικού των δημοσίων οργανισμών οι "λίστες" με τους 20.000 μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας αντίστοιχα από την 1η Δεκεμβρίου...


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο παπα-Στέφανος Σέρβος για τον Αντίχριστο και το 666

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι 7 πληγές της επόμενης μέρας

Η αρχική συμφωνία μπορεί να έκλεισε, αλλά οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι για την οικονομία, καθώς δεν έχει κλείσει οριστικώς το ζήτημα του χρέους.
Η κυβέρνηση κινείται σε τεντωμένο σκοινί, ενώ πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου το προσεχές τρίμηνο.

1. Ενδεχόμενο νέου πακέτου μέτρων από το 2012
2. Αγνωστο το ύψος των μέτρων για τη διετία 2013-2014
3. Απώλειες για απλούς ιδιώτες - κατόχους ελληνικών ομολόγων
4. Αποκατάσταση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων
5. Παρενέργειες σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους
6. Η υπό διερεύνηση συμμετοχή τραπεζών - ασφαλιστικών
7. Μικρότερο «κούρεμα» λόγω του κινήτρου 15%



http://www.luxstyle.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκλογές πριν διαλυθεί η χώρα

Η γενικευμένη εξέγερση που σημειώθηκε την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» στις περισσότερες πόλεις της χώρας, με αποκορύφωμα τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να θεωρηθεί, τουλάχιστον για το συντριπτικό της μέρος, υποκινούμενη και κομματικά ελεγχόμενη.

Η εξήγηση είναι απλή και ταυτόχρονα δραματική. Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες συναγερμού, οι πολίτες σε απόγνωση!

Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 2011 αποτύπωσαν την κατάσταση απελπισίας στην οποία σήμερα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν βγήκαν στους δρόμους για να κηλιδώσουν την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ, αλλά για να διατρανώσουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος λαϊκής νομιμοποίησης. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το βλέπουμε στους δρόμους, όταν οι πολίτες σχεδόν εξαγριωμένοι θυμούνται τις υποσχέσεις που έδινε ο Παπανδρέου προεκλογικά και μετεκλογικά.

Η κυβέρνηση με τις πράξεις της διέλυσε τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το κράτος και παράλληλα κατέλυσε βασικά άρθρα του Συντάγματος.

ΕΣΤΙΑ: Θριαμβολογούν για την πτώχευση

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις. Πόσο μειώνονται οι κύριες και οι επικουρικές

ΤΑ ΝΕΑ: Ωρα αποφάσεων στη σκιά των μαύρων παρελάσεων






Οικονομικός Τύπος


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αμυνα των τραπεζών με τρεις κινήσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εννέα στις δέκα τράπεζες συμφωνούν με το κούρεμα


Κρυολόγημα και πρόληψη


Κοινό Κρυολόγημα ονομάζουμε τη νόσο ολιγοήμερης διάρκειας η οποία χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου κάποτε και του φάρυγγα, με ή χωρίς την παρουσία χαμηλού πυρετού.

Το Κοινό Κρυολόγημα απαντάται παγκοσμίως. Λοιμώξεις επέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης τους χειμερινούς μήνες και τις αρχές της άνοιξης. Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως μία ‘ελαφρά νόσος ‘, είναι όμως μία νόσος με μεγάλη οικονομική σημασία, αφού εξ αιτίας της, παγκοσμίως, χάνεται μεγάλος αριθμός εργατοωρών.

Το παθογόνο αίτιο της νόσου είναι οι ρινοϊοί, για τους οποίους έχουν αναγνωριστεί περίπου 113 αντιγονικοί τύποι. Η βέλτιστη θερμοκρασία ανάπτυξής τους, είναι οι 33ο - 34ο βαθμοί Κελσίου και pH 6,8 – 7,3, συνθήκες δηλαδή που επικρατούν στη ρινική κοιλότητα του ανθρώπου.

Η κλινική εικόνα της νόσου χαρακτηρίζεται από καταρροή, ρινική απόφραξη, βήχα, πταρμό, ελαφρύ πονοκέφαλο, κακουχία, και σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από χαμηλό πυρετό.

Η μετάδοση πραγματοποιείται με άμεση επαφή, δηλαδή άμεση επαφή με τον μικροβιοφόρο, πχ δια μέσω της χειραψίας (όταν προηγουμένως ο μικροβιοφόρος έχει πταρνιστεί χρησιμοποιώντας το χέρι του μπροστά από το στόμα του), και το φιλί. Αλλά μετάδοση πραγματοποιείται και με έμμεση επαφή, κυρίως μέσω του αέρα (τα σταγονίδια από τον πταρμό του μικροβιοφόρου αιωρούνται στον αέρα, με αποτέλεσμα αυτός να επιμολύνεται και να είναι επικίνδυνος για αυτόν που θα τον εισπνεύσει), καθώς εμμέσως και με τα αντικείμενα που έχουν επιμολυνθεί από τα εκκρίματα του ασθενούς.





Πρόληψη

  • Πλένουμε τα χέρια μας με χλιαρό νερό και σαπούνι.
  • Δεν κατευθύνουμε τα χέρια μας στα μάτια, τη μύτη, και το στόμα μας χωρίς να τα έχουμε πλύνει.
  • Όταν πτερνιζόμαστε, ή βήχουμε, ή θέλουμε να καθαρίσουμε τα μάτια μας χρησιμοποιούμε καθαρό χαρτομάντιλο.
  • Αποφεύγουμε του χώρους μέσα στους οποίους επικρατεί συγχρωτισμός. Αν είναι υποχρεωτικό να παραμείνουμε εντός αυτών (πχ μέσα μαζικής μεταφοράς), φροντίζουμε να αερίζονται επαρκώς και με τρόπο τέτοιο ώστε να επιτρέπεται η κίνηση του καθαρού αέρα μέσα στον χώρο.
  • Σε κάθε περίπτωση συμβουλευόμαστε, και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ιατρού μας.
Λ.Γιδαροκώστας
iatronet.gr