21 Μαΐ 2010

Χρόνια Πολλά!

Αστειάκια


του Κώστα Μητρόπουλου

Μες το μαγειριό!

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ

75 γρ Αλεύρι

50 γρ Γάλα

150 γρ Βούτυρo

150 γρ Κουβερτούρα

3 κρόκοι αυγών

Ασπράδια από 3 αυγά

150 γρ ζάχαρη

Λίγο αλάτι

4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στη κουβερτούρα αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια , ανακατεύουμε ωσότου λειώσει.

Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 120 γρ ζάχαρη και του κρόκους, ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας , προσθέτουμε το γάλα , το αλεύρι , το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε σιγά - σιγά με το μείγμα σοκολάτας προσθέτοντας το μαστιχέλαιο.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι η φόρμα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 - 50 λεπτά.

"sintagigiagias.gr"

Πολιτισμός και παράδοση


Με σκοπό την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης,στο μεσαιωνικό χωριό των Μεστών η επιχείρηση Μεσαιωνικό Κάστρο ΑΕ οργανώνει και φέτος μια σειρά από εκδηλώσεις στα Μεστά από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο.

5 και 6 Ιουνίου ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΘΕΣΗ
Το 19ο Διεθνές συμπόσιο και έκθεση ζωγραφικής με θέμα :<<Εικόνες από τη Χίο και τα Μεστά>>.
26 Ιουνίου εως 3 Ιουλίου ΘΕΑΤΡΟ
2ο Θερινό διδασκαλείο με θέμα <<Οργανώνοντας έναν θεατρικό ρόλο>>.
10 Ιουλίου "ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ"
Μουσική βραδιά με τον Νίκο Τατασόπουλο.
23, 24 και 25 Ιουλίου Χαρακτική
2ο Συνέδριο με θέμα <<Χίος-Χάραξη-Χαρακτική>> και εγκαίνια του καινούριου εργαστηρίου χαρακτικής στα Μεστά.
30 Ιουλίου LIVE CONCERT "Orpheus Peridis"
συναυλία με τον Ορφέα Περίδη.
Όλο τον Αύγουστος ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Εκδηλώσεις όλο τον Αύγουστο.

"mcsuites.gr"

Αγροτικά νέα

Η ΠΑΣΕΓΕΣ ενδιαφέρεται για σύμβουλο σε θέματα αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Πρόσκληση εκδήλωσης πρόθεσης ενδιαφέροντος για συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου στον τομέα της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) από τους αγρότες και τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

Έγκριση νέων επενδυτικών σχεδίων


Επενδυτικά σχέδια ύψους 70.631.765 ευρώ, με τα οποία δημιουργούνται 400 νέες θέσεις εργασίας, εγκρίθηκαν από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου που συνεδρίασε την εβδομάδα 10-14 Μαΐου 2010. Τα νέα σχέδια αφορούν σε επενδύσεις στη μεταποίηση, συνολικού ποσού 33.857.864 ευρώ, στον τουρισμό ύψους 29.608.231 ευρώ και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προϋπολογισμού 7.165.670 ευρώ. Το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα ανέλθει στα 32.539.413 ευρώ.

Στα δασαρχεία οριστικά οι Αγροφύλακες


Τις επόμενες ημέρες, με συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, θα ενταχτούν
στα δασαρχεία, οι υπάλληλοι του καταργηθέντος Σώματος της Αγροφυλακής.

Μόνο σε οικογενειακό περιβάλλον αγροτικές εργασίες για ανήλικα αγροτόπαιδα

Κάτω από 18 ετών ένας εργαζόμενος είναι ανήλικος και απαγορεύεται η εργασία, εκτός από ημερήσιες εργασίες -γεωργικές, κτηνοτροφικές, δασικές- σε οικογενειακό περιβάλλον, σύμφωνα με τον Κώδικα Εργατικής Νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλιση που είναι υπό κατάθεση στη βουλή, από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Παραμένουν στον ΟΓΑ αλιεργάτες και εργαζόμενοι σε ιχθυοκαλλιέργειες


Καμιά μεταβολή στο ασφαλιστικό καθεστώς των αλιεργατών και των εργαζομένων – εργατών στις ιχθυοκαλλιέργειες δεν επιφέρει το νέο νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι παραμένουν ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Στην Β’ κατηγορία αγρότες και πωλητές λαϊκών αγορών

Εντάσσονται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, υποχρεωτικά από 1/10/2010 στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως ύψους εσόδων για την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πώλησης, οι επιτηδευματίες πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως, καθώς και οι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα παραγωγής του από λαϊκές αγορές.

"ΠΑΣΕΓΕΣ"