27 Ιαν 2010

Χορός χρωμάτων και σκιών


Το Μεσ'τα νέα δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί αυτή την απίθανη έκθεση ζωγραφικής.Το κάθε έργο παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό, ο κάθε πίνακας τον χαρακτηρίζει η μοναδικότητα.

Και όταν φθάσαμε τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά ...!

Ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν οι επισκέπτες της Διεθνής Έκθεσης Έργων Τέχνης με τίτλο ΄΄Εντυπώσεις από την Ελλάδα΄΄-Χίος 2009,
η οποία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα ΄΄Γ.Ιακωβίδης΄΄ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας 50.
Σας προτείνουμε αν
επιφύλακτα να περάσετε μια βόλτα,
καθώς εκεί ε
κθέτονται μοναδικά έργα τέχνης.

Έργα αποτυπωμένα με λάδι σε καμβά και τελαρωμένα με ξύλο, ακρυλικό, θαλασσογραφίες, φιγούρες ανθρώπων αλλά και τοπία, έργα εξαιρετικά δημιουργημένα στο χέρι. Οι δημιουργοί είναι συναρπασμένοι από το ελληνικό νησιωτικό στοιχείο και ιδιαιτέρως από τα τοπία και τις ομορφιές του μεσαιωνικού χωριού Μεστά. Απαθανατίζουν στο καμβά τις εικόνες και τις εντυπώσεις τους, αναδεικνύοντας με τη βοήθεια των χρωμάτων την φαντασία τους.

Συντονίστρια της έκθεσης είναι η ζωγράφος Έλενα Ζαντρέϊκο, ιδρύτρια του ΄΄Arthome΄΄, καλλιτεχνικό σπίτι με έδρα την Πάρο, το 2005.
Πρωταγωνιστές του μαγευτικού ταξιδιού χρωμάτων και σκιών είναι οι δεκατρείς καλλιτέχνες μέλη της ομάδας ΄΄Arthome΄΄, από Ελλάδα και το εξω
τερικό.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι : η Έλενα Ζαντρέϊκο(συντονίστρια), η Μαργαρίτα Πεταλίδου, η Ναταλία Πιλιτσίδη, ο Δημήτρης Σιδεράς, ο Sergei Pimenov, o Daniel Atanassov, o Peter Beliashki, η Lu Pin, η Anita Pilat de Santis, o Wiktor Jedrzejak, o Yuri Pavlov Russiaev, o Peter Pollag και η Malgorzata Zak.

Δεν θα παραλείπαμε από το άρθρο μας, τους φιλότεχνους χορηγούς που στήριξαν την δραστηριότητα αυτή.
Οι Χορηγοί είναι : Το Medieval Castle Suites – Mesta, η Πρεσβεία Πολωνίας, ο Αδαμάντιος Αλμυρούδης, ο Διονύσιος Αμπάζογλου και η Έλενα Ζαντρέϊκο.

Επίσης στην έκθεση για όσους έχουν παιδιά, αξίζει να πάρετε το εικονογραφημένο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας ΄΄Η εβδομάδα των πουλιών΄΄ του Αντρέα Σμακοβσκι (εκδ.Σμυρνιωτάκη).
Που την εικονογράφηση την έχει επιμεληθεί η Έλενα Ζαντρέϊκο.
Αλλά και το ημερολόγιο 2010 της έκθεσης , στο οποίο κάθε μήνα έχει αφιέρωμα σε έναν καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας ένα από τα καλύτερα έργα του και την βιογραφία του.

Γι’αυτό λοιπόν όσοι βρεθείτε στην πρωτεύουσα , τολμήστε και κάνετε μια επίσκεψη.
Και είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε !

Α.Ρ.
18/01/2010 - 00:00 - 30/01/2010 - 00:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης»: Ακαδημίας 50,
τηλ.: 210 36 21 601
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 - 20.00 και Κυριακή 10.00 - 14.00


φωτ.1 :
Δημητρης Σιδερας ''Δειλινό'' λάδι 40Χ30.
φωτ.2 :Wiktor Jedrzejak ''Στολιδι των Μεστών'' λάδι 50Χ40.
φωτ.3 :εσώφ. ''Η εβδομάδα των πουλιών'' του Αντρέα Σμακοβσκι.