25 Μαΐ 2010

Συνάντηση επιχειρήσεων υπαίθρου ειδικών μορφων τουρισμού

της Τατιάννας Ρόκου

Στις 1 και 2 Ιουνίου 2010, στον Ταξιάρχη, προετοιμάζεται μία ακόμα Συνάντηση Επιχειρήσεων Υπαίθρου με φίλους-επιχειρηματίες ειδικών μορφών τουρισμού από την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική (Ταξιάρχης και Γαλάτιστα).

Οι συναντήσεις αυτές έχουν ιστορία από το 2007 και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα περίπου 40 με τη συντονιστική φροντίδα του κ. Δ. Μιχαηλίδη (ΑγρΟραμα), με τις τελευταίες υπερτοπικές στην Κομοτηνή, την Κερκίνη, το Σουφλί, τη Μαρώνεια, τις Ροβιές Ευβοίας, τη Βολισσό και στα Μεστά Χίου, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Εμπόριο Κοζάνης κ.ά.

Το γενικό πλαίσιο είναι ότι πρόκειται για ανταλλαγή επισκέψεων και εμπειριών ανάμεσα στα μέλη της ίδιας "οικογένειας" επαγγελματιών υπαίθρου. Έτσι η οργάνωση, ο συντονισμός, η υποστήριξη και η φιλοξενία διαμοιράζεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην βάση των πραγματικών εξόδων, με κύριο στόχο να μπορέσει να γίνει ανταλλαγή εμπειριών, να γνωριστούν οι επιχειρηματίες και να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις υπαίθρου, αλλά και να δημιουργηθεί μια βάση δικτύωσης. Σε πολλές περιπτώσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει, αξιοποιώντας την ευκαιρία να προβάλει την περιοχή σε ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισημάνουν τα σημεία που προσδιορίζουν την ταυτότητα της περιοχής, που μπορεί να δώσει "ονομετώνυμο" στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, την καλλιτεχνική δημιουργία της περιοχής και στις υπηρεσίες τουρισμού στην ορεινή περιοχή Χολομώντα και Ομβριανού Χαλκιδικής.

"traveldailynews.gr"

Αγροτικά νέα


Διανομή γης σε «μοντέρνους» αγρότες, σχεδιάζει το ΥΠΑΑΤ


«Προσπαθούμε λοιπόν να διαμορφώσουμε και μετά την ψηφιοποίηση ζώνες παραγωγής, ζώνες καλλιεργήσιμης γης και ζώνες ελεύθερης αγροτικής γης που υπάρχει τώρα, για να μπορέσουμε να τη δώσουμε σε ανθρώπους που πραγματικά θέλουνε να εγκατασταθούν ως μοντέρνοι σύγχρονοι αγρότες στην ύπαιθρο», ανέφερε η υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο Magazino του Αντέννα 97,2.

Από 1ης Ιανουαρίου 2011 αυξήσεις εισφορών στον ΟΓΑ

Από 1.1.2011 η εισφορά του ασφαλισμένου για τον κλάδο Υγείας του ΟΓΑ αυξάνεται στο 2,5% επί του ποσού των ασφαλιστικών κατηγοριών στις οποίες έχουν καταταγεί οι ασφαλισμένοι, προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η σχετική διάταξη προβλέπεται στο Άρθρο 19 του Γ' Κεφαλαίου, για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Διευκρινήσεις ΟΓΑ για τις συνταγές πάνω από 150 ευρώ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν. 3846/2010, οι οποίες ισχύουν από 11 Μαΐου 2010, ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «Συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων ασφαλιστικών οργανισμών, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από τον φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του ΟΓΑ.
«Συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό», επισημαίνει ο ΟΓΑ.

Αλλάζουν οι ρυθμίσεις εμπορίας για τα δενδρύλλια

Στον εναρμονισμό του εθνικού δικαίου με τον τεχνικό κανονισμό για την εμπορία του πολλαπλασιαστκού υλικού οπωροφόρων δέντρων προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι προδιαγραφές εμπορίας και διακίνησης που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχύουν πλέον και στην ελληνική αγορά πολλαπλασιαστικού υλικού.

ΦΕΚ 622/10.05.2010
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ. Φύλλου 622
10 Μαΐου 2010

Σύντομα λύση στο πρόβλημα αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Σύντομα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία θα λυθεί το θέμα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρί, ανέφερε από τα Χανιά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Εντός των επομένων ημερών θα καταβληθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, η εξισωτική αποζημίωση για το 2008 όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Καρχιμάκης.

"ΠΑΣΕΓΕΣ"