6 Ιαν 2011

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα οι εορτασμοί στα Μεστά

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, κατόπιν οι πιστοί μετέβηκαν στο Λιμάνι Μεστών για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη τελετή καθηγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 11.00 .

Έπειτα ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Σωματείου Ερασιτεχνών Αλιέων Μεστών.


Αγροτικά νέα

ΑΤΕbank: Για τα δάνεια των κτηνοτρόφων, έπειτα από την καθοριστική παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Έπειτα από παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ, η Αγροτική Τράπεζα διευκρίνισε, μόλις σήμερα, τις διαδικασίες για τη ρύθμιση του δανείου που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι της χώρας, σύμφωνα με την από 27 Δεκεμβρίου 2010 Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Κατάργηση παρακράτησης 3% επί των αγορών αγροτικών προϊόντων από αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ

Από 1 Ιανουαρίου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάργηση της παρακράτησης 3% επί των αγορών αγροτικών προϊόντων από αγρότες του ειδικού κατ΄ αποκοπή καθεστώτος Φ.Π.Α. στα πλαίσια εφαρμογής του νέου συστήματος καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 3877/2010 (ΦΕΚ. Α΄/160/ 20.9.2010.).

ΣΥΝ: Οι αυξήσεις του ΦΠΑ οδηγούν την αγροτική οικονομία σε μαρασμό

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι αγρότες κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Πρωθυπουργός στο Ρέθυμνο μιλώντας τη σημασία του παραγωγικού, αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ από 11% στο 13%.

Διευκρινίσεις για τον προσδιορισμό της αξίας ακινήτων

Διευκρινίσεις σε ότι αφορά την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε 4.486 περιοχές της χώρας που ισχύει ήδη από την Πρωτοχρονιά δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα φρούτα και λαχανικά έκλεισαν το 2010 με αύξηση της αξίας αλλά κυρίως του όγκου εξαγωγών τους

Οι εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών έκλεισαν το 2010 με αύξηση τόσο του όγκου τους όσο και της αξίας τους που έφτασε μέχρι και το 20%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS.

ΔΕΗ για τα τιμολόγια ρεύματος

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι το νέο καθεστώς για τα οικιακά τιμολόγια του ηλεκτρικού που ισχύουν από 1η Ιανουαρίου, όλη η κατανάλωση ενός νοικοκυριού θα τιμολογείται με τη χρέωση ανά κιλοβατώρα που ισχύει για το αντίστοιχο κλιμάκιο, ενώ έως τώρα οι καταναλωτές πλήρωναν προοδευτικά, χαμηλότερες τιμές για τις πρώτες π.χ. 800 κιλοβατώρες, υψηλότερες για τις επόμενες 800, κλπ.

πηγή: paseges.gr

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου

6/01/11

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δυσπιστούν πάλι οι αγορές"

Στις 990 μονάδες το spread των ελληνικών ομολόγων
Φόβοι για κρίση και σε άλλες χώρες

Μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες βρέθηκε χθες η διαφορά απόδοσης (spread) μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών 10ετών ομολόγων, αντανακλώντας την εντεινόμενη ανησυχία των αγορών αφενός μεν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, αφετέρου δε για την επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Το spread των ελληνικών 10ετών τίτλων αναρριχήθηκε έως τις 990 μονάδες βάσης, καθώς η απόδοσή τους (επιτόκιο) προσέγγισε το 13%! Την ίδια ώρα, η Πορτογαλία κατόρθωνε να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, που υπερκαλύφθηκε κατά 1,6 φορές. Ωστόσο, το επιτόκιο ανήλθε στο 3,68% από 2,05% στην αντίστοιχη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο καθηγητής του Harvard Κένεθ Ρογκόφ επέμεινε χθες ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς υποστήριξε ότι τα προγράμματα λιτότητας στην Ευρωζώνη θα καθυστερήσουν την έξοδο από την κρίση.

Η ΑΥΓΗ: "Κίνημα διοδίων"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δράση κατά των τραπεζών που ληστεύουν το λαό"

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ο κίνδυνος του λουκέτου καραδοκεί" Χρονιά βαθιάς ύφεσης για το εμπόριο το 2011

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Νέο ψαλίδι 3 δισ. ευρώ στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων"

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ: "Ερωτηματικά από απαράδεκτες δηλώσεις Πάγκαλου"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κλείνουν υπηρεσία της Ελλ.Αστυνομίας" Λουκέτο στη δίωξη ηλεκρτονικού εγκλήματος Θεσ/νίκης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αμείωτο το ενδιαφέρον για φωτοβολταΪκά έργα"

ΚΕΡΔΟΣ: "Σκληρό «παζάρι» εργολάβων για τους αυτοκινητοδρόμους"

Με το κίνημα των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια να διογκώνεται, οι εργολάβοι ασκούν ισχυρές πιέσεις στο υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της μείωσης εσόδων.

Διαφορετικά, απειλούν ακόμη και με αποχώρηση από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται με παραχώρηση, γεγονός που σημαίνει ότι το Δημόσιο μπορεί να βρεθεί στη δύσκολη θέση και να ολοκληρώσει με δική του δαπάνη τα έργα, αλλά και να πληρώσει αποζημιώσεις στους κατασκευαστές.