23 Μαΐ 2010

Ίντερ, ένας μύθος!


Ο Ντιέγκο Μιλίτο με δυο προσωπικά του τέρματα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ίντερ στη νίκη της με 2-0 στον τελικό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Οι «νερατζούρι» έφτασαν έτσι στην κατάκτηση του Champions League,επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 45 χρόνια, κάνοντας το τρεμπλ για τη σεζόν 2009/10, αφού πήγαν στη Μαδρίτη έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ιταλίας.

Δυο αντεπιθέσεις για την ακρίβεια χρειαζόντουσαν, προκειμένου ο Αργεντινός να σκοράρει δις και να σκοτώσει τις όποιες ελπίδες των Γερμανών για κάτι καλύτερο.

Η πρώτη ήρθε στο 35'. Μετά από βαθιά μπαλιά Σέζαρ ο Μιλίτο με το κεφάλι κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του και έβγαλε στον Σνάιντερ. Εκείνος την κατάλληλη στιγμή του έκοψε κάθετα τη μπάλα και ο Αργεντινός απέναντι από τον Μπουτ άνοιξε το σκορ.

Η δεύτερη στο 70'. Ξανά η Ίντερ βγήκε ταχύτατα από το δικό της μισό του γηπέδου και ο Μιλίτο από τα αριστερά ήταν ασταμάτητος. Με κοφτή ντρίμπλα πέρασε τον Φαν Μπούιτεν και αποφασιστικά μπήκε μέσα στην περιοχή. Για δεύτερη φορά απέναντι από τον Μπουτ, πλάσαρε με σιγουριά στο βάθος της αριστερής του γωνίας. 2-0 και το παιχνίδι έλαβε τέλος.

Αδύναμος κρίκος

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μπάγερν, ο Ντάνιελ βαν Μπούιτεν και ο Μάρτιν Ντεμικέλις, είχε αποστολή να εξουδετερώσει μία απειλή, αυτή του Μιλίτο. Ουδείς εκ των Πάντεφ, Σνάιντερ και Ετό θα πατούσε συχνά στην αντίπαλη περιοχή και έτσι υπ' ευθύνη τους είχαν ουσιαστικά έναν ποδοσφαιριστή: τον σκόρερ των δύο τερμάτων του αγώνα.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Λούις Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Άλτιντοπ (64' Κλόζε), Μίλερ, Όλιτς (73' Γκόμεζ).

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Σάμιουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεφ (79' Μουντάρι), Ετό, Μιλίτο (90' Ματεράτσι).


Το φιλμ του αγώνα

10ο λεπτό: Επέλαση του Ρόμπεν από δεξιά, φτάνοντας στη γραμμή του άουτ "κόβει" την μπάλα προς τα πίσω, αλλά η προβολή του Ολιτς περνά αρκετά μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σέζαρ

15ο λεπτό: Σέντρα του Ρόμπεν, η μπάλα χτυπά στο απλωμένο χέρι του Μαϊκόν, αλλά ο διαιτητής δεν καταλογίζει πέναλτι

18ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ από πολύ μεγάλη απόσταση, ο Μπουτ διώχνει με γροθιές

35o λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Σνάιντερ βγάζει κάθετη μπαλιά στον Μιλίτο τον οποίο καταδιώκει όλη η άμυνα της Μπάγερν και ο Αργεντινός με ψύχραιμο ψηλό πλασέ ανοίγει το σκορ

"allgoals.pl"

42o λεπτό: Αντεπίθεση για την Ιντερ, με τον Μιλίτο να βγάζει συρτή μπαλιά στην "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής και ο Σνάιντερ από το ύψος του πέναλτι με πλασέ να στέλνει την μπάλα στον Μπουτ

45o λεπτό: Μακρινό σουτ του φαν Μπόμελ έξω από την περιοχή, ελέγχει ο Σέζαρ, άουτ

46o λεπτό: Η Μπάγερν πιάνει στον ύπνο την Ιντερ και ο Μίλερ βρίσκεται αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έκανε πέφτοντας είχε κατεύθυνση προς τα πόδια του Σέζαρ που έδιωξε

47ο λεπτό: Αμεση απάντηση της Ιντερ, με τον Μιλίτο να βγαίνει από αριστερά, να "κόβει" στον Πάντεφ, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Μπουτ

53o λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

54ο λεπτό: Ο Αλτιντόπ γυρίζει μέσα στην περιοχή της Ιντερ, σουτάρει στην κλειστή γωνία του Σέζαρ, η μπάλα άουτ

64o λεπτό: Σουτ του Μίλερ από καλή θέση, με το κεφάλι διώχνει ο Καμπιάσο

66ο λεπτό: Φάουλ του Σνάιντερ, πέφτει και μπλοκάρει στην αριστερή γωνία του ο Μπουτ

67o λεπτό: Φαλτσαριστό αριστερό σουτ του Ρόμπεν, με το ανάποδο χέρι ο Σέζαρ σε κόρνερ

70ό λεπτό: ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση για την Ιντερ με τον Μιλίτο να κάνει δύο προσποιήσεις, να... ρίχνει κάτω τον βαν Μπούιτεν και με όμορφο πλασέ να σκοράρει εκ νέου.

"allgoals.pl"

Η Απονομή!


H συνταγή της επιτυχίας

Από τη στιγμή που η Ιντερ σκόραρε πρώτη στον αγώνα στόχος ήταν να κρατήσει αυτό το προβάδισμα πάση θυσία. Από τη στιγμή που το δόγμα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα έχει διδαχθεί σωστά στους παίκτες των "νερατζούρι" από τον Ζοζέ Μουρίνιο και το παράδειγμα των αγώνων κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν "νωπό", όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα μετά το πρώτο γκολ του Μιλίτο. Διπλή άμυνα ζώνης, κανένας ελεύθερος χώρος και... Τσάμπιονς Λιγκ.

"contra.gr"