2 Σεπ 2009

Η αβάσταχτη μακαριότητα του Νομάρχη.

1/9/2009

Η αβάσταχτη μακαριότητα του Νομάρχη.

Η Χίος, το νησί μας αποτελεί ένα τεράστιο εργοτάξιο. Έργα, πολλά έργα και άλλα έργα που έρχονται, μεταβάλλουν τη Χίο σε ευδαίμονα τόπο, με πολίτες έμπλεους από ευτυχία, έχοντας προς τούτο φροντίσει ο συνετός ηγεμόνας μας, Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Η μέχρι πρότινος εποχή των τεράστιων προβλημάτων αποτελεί μακρινή ανάμνηση ενός θλιβερού παρελθόντος, τότε που η Χίος και οι κάτοικοί της στερούντο βασικών -αυτονόητων για κάθε πολιτισμένο μέρος- υπηρεσιών.
Τώρα επτά χρόνια μετά την εκλογή του κυρίου Λαμπρινούδη στο νομαρχιακό αξίωμα, έναν χρόνο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στους αλληλοσπαρασσόμενους επιγόνους, το Νομάρχη δίκαια διακατέχει η μακαριότητα εκείνων που είτε αγνοούν ή ακόμα χειρότερα μεταστρέφουν την πραγματικότητα όταν αυτή προβάλλοντας το βάναυσο και απειλητικό πρόσωπό της, ταλανίζει την καθημερινότητα του πολίτη της Χίου.
Χίμαιρες τα τεράστια φράγματα του Νομάρχη χάσκουν ξερά αφού ο κακός Θεός δεν έκανε τον προσδοκούμενο κατακλυσμό να γεμίσουν, ή ημιτελή, μνημεία ανευθυνότητας ικανών -μόνο προς στιγμή- να κορέσουν την άσβεστη δίψα για κέρδος των εργολάβων.
Διάσπαρτες χωματερές θα συνεχίσουν να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, αφού ο ήδη ξεπερασμένος από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς υπό κατασκευή ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να λειτουργήσει, δίχως κανένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες που οι Δήμαρχοι σύσσωμοι επιρρίπτουν στο Νομάρχη.
Ευθύνες σε όλους τους άλλους αναζητεί ο Νομάρχης με το λιμάνι των Μεστών -η πολλά υποσχόμενη δυτική πύλη του νησιού- σε κίνδυνο να έχει την τύχη της Μαρίνας στο Νοσοκομείο που Θεός ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί.
Πολιτιστικά μνημεία καταρρέουν, ο Κάμπος ξεραίνεται και σταδιακά οικοπεδοποιείται, το τσιμέντο μέρα με τη μέρα σφραγίζει την εύφορη γη μας, η ασχήμια παίρνει τη θέση εκεί όπου άλλοτε περίσσευε η γοητεία της χιώτικης φύσης αλλά ο Νομάρχης απτόητος.
Σταθερά προσηλωμένος στην επίτευξη των προσωπικών του επιδιώξεων αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος των πολιτικών ευθυνών του.
Η Χίος το αντάξιο με τις προσδοκίες των κατοίκων του νησί βρίσκεται στην εικονική πραγματικότητα όπως θέλει να μας βαυκαλίσει ο Νομάρχης.
Φταίνε οι άλλοι διατείνεται. Ίσως…
Σίγουρα όμως ευθύνεται η μακαριότητα.
Η αβάσταχτη μακαριότητα του κυρίου Νομάρχη!

Αλέκος Γαϊτάνος

Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

link: http://www.chiosnews.com/cn2920091131230.asp