10 Ιαν 2011

Ξανθιά Οδηγός!



έστειλε η Ε.Δ.

Samsung 9 Series

Η Samsung ανακοίνωσε τη σειρά 9 των φορητών της υπολογιστών, η οποία αποτελείται από μοντέλα που θα τα βάλουν με το MacBook Air της Apple.Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τα μέλη της 9 Series ανταγωνιστικά απέναντι στο Air; Όπως θα περίμενε κανείς, η Samsung εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αναιμικό hardware του Air και εξόπλισε τη σειρά 9 με καλύτερο υλικό. Ό,τι μπορούσε να μπει, τέλος πάντων, σε ένα τόσο λεπτό notebook.

Η οθόνη έχει διαγώνιο 13.3 ίντσες και διαθέτει φωτισμό LED. Ο επεξεργαστής είναι ο Intel Core i5 1.4GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 4GB μνήμης και SSD με χωρητικότητα 128GB. Τα γραφικά έχουν ανατεθεί στην Intel, ενώ στο θέμα του ήχου συναντάμε στέρεο ηχεία και subwoofer.

Όσο για την τιμή τώρα, τα 9 Series μοντέλα θα ξεκινούν από τα 1600 δολάρια, κάτι που ναι μεν τα κάνει φθηνότερα από τα Air, δεν ξέρουμε όμως αν είναι αρκετά φθηνά για να αλλαξοπιστήσουν οι fanbois της Apple. Τα νέα notebooks αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Φεβρουάριο.

πηγή: t3mag.gr

Μοναδική μου Ηλιαχτίδα

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 στο "Ομήρειο" θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας "Μοναδική μου Ηλιαχτίδα"(HAYAT VAR) σε σκηνοθεσία & σενάριο Ρεχά Ερνέτμ.
Ώρα 20.30

Πρωταγωνιστούν:

Ελίτ Ισκάν,Ερντάλ Μπεσικτσόγλου, Λεβέντ Γιλμάζ.


Κριτική Ταινίας


Συμπαθητικό δράμα, με πινελιές σουρρεαλιστικού χιούμορ. Η μικρή όμορφη Χαγιάτ, καταπληκτική, στο ρόλο της, ως μήλο έριδος. Η ταινία έχει την προσωπική σφραγίδα ενός σκηνοθέτη που έχει επηρεαστεί από τον Τζεϊλάν κατά πρώτο λόγο. Από τις λίγες φορές που μπαίνεις στο κλίμα της από την αρχή, έστω κι αν το σκηνικό δεν είναι και το πιό ευχάριστο. Σκηνές μαύρου "άρρωστου" κυριολεκτικά χιούμορ, θα βρείτε διανθισμένες σε όλη την ταινία, ενώ η φωτογραφία και η μουσική υποβλητικά μας συνοδεύουν στο νοερό μας ταξίδι στα στενά του Βόσπορου και της Πόλης. Στην ουσία παρακολουθούμε την "ενηλικίωση" μιας έφηβης" που ανακαλύπτει την αλλαγή στον εαυτό της μέσα από τα μάτια των άλλων. Η φυσιολογική ωρίμανσή της έχει τον γνωστό επαναστατικό χαρακτήρα της νεανικής ηλικίας, που αντιδρά στο παλιό, το συντηρητικό, το πολιτικώς ορθό. Οι μέθοδοί της κυριολεκτικά "σκοτώνουν" και κείνη δείχνει να το απολαμβάνει, χωρίς τύψεις. Με σιωπηλούς συμβολισμούς και περισσότερους υπαινιγμούς, η ταινία δε ξεφεύγει από τα αισθητικά δεσμά που την περιορίζουν σε ένα σινεφίλ - φεστιβαλικό κοινό.

του Δημήτρη Παπαμίχου


Αγροτικά νέα

Η ΠΑΣΥ ετοιμάζεται για αγροτικές κινητοποιήσεις

Πανελλαδική οργανωτική σύσκεψη των μελών της ΠΑΣΥ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στη Λάρισα, εν όψει νέου γύρου αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από τις 24 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα τα οποία θα περιλαμβάνουν αποκλεισμούς κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, των γραφείων του ΕΛΓΑ, κ.α. ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία τους.

ΥΠΑΑ: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού

''Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ'', σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο "μικροσκόπιο" της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι συγκεντρώσεις δραστηριοτήτων στον κλάδο τροφίμων


Από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις της οι σημαντικότατες συγκεντρώσεις δραστηριοτήτων που έχουν ανακοινωθεί τον τελευταίο καιρό στον τομέα των τροφίμων.

Η αύξηση των τιμών των ειδών διατροφής κρίνεται "πολύ ανησυχητική" από τον FAO

Η αύξηση των τιμών των ειδών διατροφής που διαπιστώνεται από τον Αύγουστο είναι "πολύ ανησυχητική διότι αφορά εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως όταν αφορά βασικά προϊόντα, όπως είναι τα σιτηρά", εκτιμά ο οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Αμπντολρεζά Αμπασιάν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον τομέα των σιτηρών.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και των λοιπών κρατών στην "περιφέρεια" της Ευρωζώνης

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα το πρωί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα της μεθαυριανής κρίσιμης δημοπρασίας ομολόγων της Πορτογαλίας.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε σημαντικά κάτω από το επίπεδο των 1,29 δολαρίων, ενώ υποχώρησε και σε σχέση με το ελβετικό φράγκο στο επίπεδο των 1,247 φράγκων.

3.000 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις έτοιμα να ανοίξουν στη Γερμανία

Περίπου 3.000 γερμανικά αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις, που είχαν υποχρεωθεί να διακόψουν τις παραδόσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας, που είναι το κρατίδιο που επλήγη περισσότερο από τη μόλυνση.

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των επιδομάτων από τον Ο.Γ.Α. σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης). Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, τα επιδόματα θα καταβάλλονται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., ανάλογα τι θα επιλέξει ο δικαιούχος.

Για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώσουν στην Τράπεζα της επιλογής τους ή στα ΕΛ.ΤΑ. τον αριθμό λογαριασμού, στον οποίο επιθυμούν να πιστώνεται το ποσό της παροχής του. Έτσι, απαλλάσσονται από την υποχρέωση φυσικής παρουσίας για την είσπραξή του και απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

πηγή: paseges.gr

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ την ημέρα από την Κομισιόν!".

ΑΥΡΙΑΝΗ:
"Βαράνε κανόνι μεγάλες τεχνικές εταιρίες".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
"Χωρίς πρωθυπουργό η χώρα".


ΕΘΝΟΣ:
"Μείωση 15% των αμοιβών στο Δημόσιο".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:
"Ενώ ο Παπανδρέου εκτόξευε πατριωτικές κορώνες στο Ερζερούμ και προέβαινε σε προσχηματικούς λεονταρισμούς οι Τούρκοι μοίραζαν το Αιγαίο στη μέση ".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:
"«Βομβαρδισμοί» στο Μαξίμου από Βενιζέλο - Σκανδαλίδη".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
"Νέο Λύκειο με 10 αλλαγές".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"«Δωράκι» σε πλούσιους. Ετσι... πολεμά τη φοροδιαφυγή το ΠΑΣΟΚ".


ΕΣΤΙΑ:
"Μαθήματα φορολογίας προ 100 ετών!".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ:
"Αλαλούμ με τις επιχειρησιακές συμβάσεις".


ΤΑ ΝΕΑ:
"Βαρέα και ανθυγιεινά: Εκτός λίστας 250.000 εργαζόμενοι".


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
"Αλλάζουν τα πλάνα για μετρο-περιφερειακή".

CITY PRESS: "Αγρια καπέλα σε εισιτήρια , διόδια".
Αύξηση 40% στο εισιτήριο του μετρό, στα 1,20 ευρώ η απλή διαδρομή με τις αστικές συγκοινωνίες, στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κινητοποιήσεις χθες στα διόδια.

METRO: "Μεγάλος Αδελφός η Εφορία"
Όλες οι συναλλαγές καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο φορολογικό ν/σ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
"Crash test για το ευρώ,βαρόμετρο οι δημοπρασίες 25 δις".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έντοκα 20 δις. ευρώ θα εκδοθούν εντός του 2011".

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Στο εξωτερικό αναζητούν εργασία οι Έλληνες".