10 Δεκ 2010

Απαγόρευση απόπλου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, EUROPEAN ΕXPRESS, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΑΛΚΥΟΝΗ

Δελτία τύπου
10/12/2010


Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, τα πλοία της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, E/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ παραμένουν στους λιμένες Πειραιά, Μυτιλήνης και Λαυρίου αντίστοιχα με απαγορευτικό απόπλου.


Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.

Πρόσκληση στρατευσίμων κλάσης 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πρόσκληση στρατευσίμων κλάσης 2014 (γεννημένοι το έτος
1993) για παρουσίαση στο Στρατολογικό Γραφείο προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.

Με βάση το Α.Π. Φ.437/1/3920/ 16-11-2010 έγγραφο του Στρατολογικού Γραφείου Χίου, σας ενημερώνουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2014 (γεννημένοι το έτος 1993), που διαμένουν στο νομό Χίου (ανεξάρτητα αν είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων άλλων Νομών της Χώρας), υποχρεούνται να παρουσιαστούν στο Στρατολογικό Γραφείο Χίου (Δ/νση: Γ. Κονδύλη 10 Χίος, εντός Στρατοπέδου «ΣΑΛΑΛΕ») ή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΟΤΑ διαμονής τους ή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Ν.Α. Χίου, από 3 Ιανουαρίου 2011 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011 για να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής. Για τη διευκόλυνση των στρατευσίμων, η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής στο Στρατολογικό Γραφείο Χίου θα γίνει με βάση το πιο κάτω πρόγραμμα, ανάλογα με τον τόπο διαμονής:

Ημερομηνία Κατάθεσης ΔΗΜΟΙ

ΔΗΜΟΙ

Από 3 έως 7 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Από 10 έως 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Από 24 έως 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ

Από 31 έως 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

Από 7 έως 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΙΩΝΙΑΣ

Από 14 έως 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

Από 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Από 3 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου

2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΝΗΣ

Από 3 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου

2011

ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Από 3 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου

2011

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩN



Οι πιο πάνω ημερομηνίες δεν είναι δεσμευτικές, αλλά καθορίστηκαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στρατευσίμων. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει οποτεδήποτε από 3 Ιανουαρίου 2011 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011 χωρίς καμία συνέπεια. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Στρατολογικό Γραφείο Χίου στο τηλέφωνο 2271350900-5 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Από το Γραφείο Τύπου & Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου

Επισκόπηση ημερήσιου πολιτικού και οικονομικού τύπου

Πολιτικός τύπος

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παιχνίδια με τις συμβάσεις και μαχαίρι στους μισθούς".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εξευτέλισε βουλευτές υπουργούς και κυβέρνηση η Τρόικα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκιές πάνω από τον Γιώργο"

ΕΘΝΟΣ: "Καταιγίδα ανατροπών με νόμο - σκούπα".

Στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έως 25% κατέληξε χθες το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου η χώρα μας να μην έχει προβλήματα με την καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά, οι υπουργοί συμφώνησαν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο. «Δεν επιλέξαμε απολύσεις και αυτό είναι μια πολιτική απόφαση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κοσμάς: δεν είμαστε μοσχάρια του φαρ-ουεστ να μας μαρκάρουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:
"Νέο δάνειο 62 δισ. ευρώ ετοιμάζουν εν κρυπτώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιδού το μνημόνιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ζούγκλα".

ΕΣΤΙΑ: "Ο φαύλος κύκλος της φοροδιαφυγής".

Η ΑΥΓΗ: "Δουλεία αντί για δουλειά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η κοινωνία στο απόσπασμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανατροπές σε ΔΕΚΟ και εργασιακό".

Μείωση 10% σε αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ
Επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα

Δραστικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ασκεί διοίκηση το Δημόσιο (π.χ. η Κτηματολόγιο Α.Ε.), καθώς και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Από το ψαλίδι στη μισθολογική δαπάνη, εξαιρούνται οι εργαζόμενοι με μεικτές αποδοχές έως 1.800 ευρώ. Οσοι ξεπερνούν αυτό το όριο χωρίς το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, θα υποστούν μείωση των αποδοχών τους κατά 10%. Επίσης, ορίζεται πλαφόν στις αποδοχές τα 4.000 ευρώ από 5.800 σήμερα. Επιπλέον, οι δαπάνες των ΔΕΚΟ για υπερωρίες και έκτακτες αποδοχές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης. Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, προβλέπεται ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπογράφονται μεταξύ εργοδότη και σωματείου της επιχείρησης θα είναι ισχυρότερες από τις κλαδικές. Επιπλέον, θεσπίζεται δοκιμαστική περίοδος ενός έτους για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη διάρκεια της οποίας μπορούν να απολυθούν χωρίς αποζημίωση.

Πράσινο φως για 3η δόση

Το «πράσινο φως» για την τρίτη δόση του δανείου δίνει η Κομισιόν στη δεύτερη έκθεση για την ελληνική οικονομία. Οι επόμενες δόσεις θα κριθούν από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τελεσίγραφο για την 4η δόση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αλλαγές σε 4 «καυτά» μέτωπα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Κυβέρνηση και τρόικα δεν αφήνουν τίποτα όρθιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ".

Στον πόλεμο, εναντίον των εργαζομένων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρέπει να προετοιμασθούμε ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή το λαό, τους λαούς. Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει το λαό με το «άλλο μείγμα» πολιτικής. Σήμερα, απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν. Αυτό είναι το δικό μας επίκαιρο κάλεσμα σήμερα. Καμιά αναβολή απόφασης, όταν μάλιστα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Τώρα κοινωνικό λαϊκό μέτωπο απόκρουσης και αντεπίθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Δελτίο θυέλλης. Ανατροπές σε κεκτημένα δεκαετιών".

City Press: "Μετ' εμποδίων οι αλλαγές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις".


Οικονομικός τύπος

ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογικές απαλλαγές για 6-8 έτη σε επενδύσεις".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα μεταρρυθμίσεων. Νέο τοπίο σε εργασιακό - ΔΕΚΟ - επενδύσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ομοβροντία νομοσχεδίων με ρυθμίσεις που σοκάρουν".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαρωτικές οι ανατροπές στην εργασιακή νομοθεσία".