24 Αυγ 2009

«Φέσι» στα Μεστά

24/8/2009

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΠΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ’ Π.Ε.Π.! ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Η ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τη διακοπή των εργασιών στο λιμάνι των Μεστών αποφάσισε η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του. Αιτία το άγριο φέσι του υπουργείου το οποίο έχει αφήσει εδώ και μήνες απλήρωτους τουλάχιστον τρεις λογαριασμούς στους κατασκευαστές, με αποτέλεσμα και εκείνοι με τη σειρά τους να απειλούν τώρα με οριστική αποχώρηση από το εργοτάξιο.


«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ διαθέσιμο», σχολίαζαν χθες στελέχη της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι αν το θέμα δε διευθετηθεί άμεσα τότε θα υπάρχει το ενδεχόμενο απένταξης του έργου από το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο του Γ’ ΠΕΠ, το οποίο να σημειωθεί ότι λήγει τέλος του χρόνου χωρίς δυνατότητα παράτασης.
Από την πλευρά του ήδη ο εργολάβος έστειλε εξώδικο στο ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι και ο φορέας που χρηματοδοτεί το έργο, αλλά και στη Νομαρχία που το είχε προκηρύξει, επισημαίνοντας όλα τα παραπάνω χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει αντίδραση, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο.
Ανεπίσημα, στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν έλεγαν ότι το θέμα έφθασε μέχρι τον Κ. Μουσουρούλη που βρίσκεται εδώ για διακοπές και ο οποίος αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης πραγματοποιεί επαφές ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

link : http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=1956