9 Δεκ 2010

Μαστίχα και πόλο




Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Καθημερινή Αθλητική Εφημερίδα | Αρ.φύλλου 1733

Το όνειρο των Χριστουγέννων


Το Σαββάτο 11 Δεκεμβρίου 2010 στις 20.00 στο Ομήρειο,η χορωδία του μουσικού σχολείου Χίου θα παρουσιάσει "Το όνειρο των Χριστουγέννων" της Κατερίνας Τσίτσα, καντάτα για παιδική χορωδία, σολίστες και αφηγητή, ενώ στο δεύτερο μέρος η χορωδία Αιθάλεια θα παρουσιάσει έργα των Bach, Franck, Kodaly, και σύγχρονη μουσική στο πνέυμα των ημερών.

Επισκόπηση ημερήσιου πολιτικού και οικονομικού τύπου

Πολιτικός τύπος

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο μισθολόγιο στον ΟΣΕ. Πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ".

Χωρίς ειδικά επιδόματα και δευτερεύουσες απολαβές και με βάση τον κατώτατο μισθό των 740 ευρώ της εθνικής συλλογικής σύμβασης θα κληθούν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με βάση την πρόταση της διοίκησης στους εργαζόμενους για το νέο εργασιακό καθεστώς στον Οργανισμό. Η πρόταση της διοίκησης για τις νέες συμβάσεις αορίστου χρόνου που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου στους περίπου 4 χιλιάδες υπαλλήλους του ΟΣΕ που θα παραμείνουν στον Οργανισμό μετά τις μετατάξεις, αναγνωρίζει μόνο την προσωπική διαφορά στις τακτικές αποδοχές που έπαιρναν οι εργαζόμενοι έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010...

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Συναίνεση για τα δύσκολα από τον Καν"

Ένας δεκάλογος πρωτοβουλιών για να βγει η Ελλάδα από την κρίση ήταν η πρόταση στην Αθήνα του Ντομινίκ Στρος Καν.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή στη δραχμή και επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους".

Μονόδρομο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θέτει ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και την έξοδο της χώρας από το ευρώ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Μελόδραχμα» το ραντεβού του Γιώργου με τον προφήτη της χρεοκοπίας."

ΕΘΝΟΣ: "Άγριο ψαλίδι αλλιώς λουκέτο ή πωλητήριο".

«Κούρεμα των μισθών ή πώληση;». Η τρόικα δεν αφήνει περιθώρια. Οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ είτε θα εξυγιανθούν, είτε θα κλείσουν, είτε θα αποκρατικοποιηθούν. Περιθώρια διαπραγματεύσεων δεν υπάρχουν.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το... Δ.Ι.Σ. «εξαμαρτείν» των αρχιερέων για την «Κάρτα του Πολίτη»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανατροπή στην εργασία. Υπερνομοσχέδιο αλλάζει αποδοχές, συμβάσεις, υπηρεσίες, θέσεις στη δουλειά".

"Υπό την πίεση του Μνημονίου η κυβέρνηση «γεμίζει» ένα νομοσχέδιο, που συζητεί σε μόνο μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και φέρνει με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή ρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν βασικούς όρους για την εκταμίευση των δόσεων".

ΕΣΤΙΑ: "Άλλοθι το Μνημόνιο για την Κυβέρνηση".

Η ΑΥΓΗ: "Ισοπέδωση μισθών, ελεύθερες οι απολύσεις".

"Εκτέλεση εν ψυχρώ των εργασιακών δικαιωμάτων σηματοδοτούν οι αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο και θα προωθήσει για ψήφιση τις ερχόμενες ημέρες στη Βουλή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοίγουν όλα τα μέτωπα"

Aγώνας δρόμου για να ανακοινωθούν οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ και η αύξηση ΦΠΑ

Στην επιλογή να δρομολογήσει άμεσα όλες τις επώδυνες παρεμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα στο πλαίσιο του Μνημονίου και αναμένεται να πυροδοτήσουν κοινωνικές εντάσεις οδηγείται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Προκειμένου να προσέλθει με ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσεχή εβδομάδα, κατά την οποία θα συζητηθεί ο μηχανισμός διάσωσης, ο κ. Παπανδρέου επέλεξε στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να συζητηθούν, πέραν των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι μεγάλες μειώσεις αποδοχών στο πλαίσιο εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα τεθεί προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προωθείται οριζόντια μείωση 10% στις άνω των 1.800 ευρώ τον μήνα μεικτές αποδοχές των εργαζομένων. Επίσης, προς έγκριση εισάγονται η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών από το 11 στο 13%, καθώς και ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Σήμα ποιότητας στα ελληνικά προϊόντα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "40% στις ΔΕΚΟ οι μειώσεις αποδοχών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η κυβέρνηση καταργεί τις Συμβάσεις. Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια".

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο συζητά το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που πετσοκόβει μισθούς και μεροκάματα καταργώντας τις κλαδικές συμβάσεις. Απελευθερώνει τις απολύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ: "Δώρο Χριστουγέννων. Ποιοί και πόσα (δεν) θα πάρουν".

Δώρον άδωρον θα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ το δώρο Χριστουγέννων αφού για πρώτη φορά σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές.

Στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων θα καταβληθεί επίδομα δώρου Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ. Επίδομα... παρηγοριάς πάντως θα δώσει η κυβέρνηση με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση (από 100 έως 300 ευρώ) στους χαμηλοσυνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω όλων των ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Το μυστικό «Σχέδιο Ελλάδα»".

City Press: "Βαθαίνει η κρίση στην Ευρωζώνη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αντεπίθεση με εξαγωγές".

Metro: “Καυτή ατζέντα είκοσι ημερών”

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.Στοίχημα η αναθέρμανση της οικονομίας με τον νέο αναπτυξιακό.

Οικονομικός τύπος

ΕΞΠΡΕΣ: "Εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τόνωση εξωστρέφειας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Φως» στο τούνελ βλέπει η Εθνική".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αποφάσεις για ανατροπές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοίγει ο δρόμος για τις μειώσεις των αποδοχών".