28 Ιαν 2010

Αίτημα αλλαγής δρομολογίου από Νομάρχη


Παναγιά Θαλασσινή


Τη διαβεβαίωση πως το Λιμάνι των Ψαρών είναι πια ασφαλές με όλους τους καιρούς δίνει ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη καταθέτοντας το αίτημα για αλλαγή του δρομολογίου του ταχύπλοου «Παναγία Θαλασσινή».

Όπως είχε επισημάνει η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» πριν 2 βδομάδες το γεγονός ότι το πλοίο από Λαύριο προσεγγίζει πρώτα τα Ψαρά, κάνει το ταξίδι μέχρι τα Μεστά (τελικός προορισμός) πολύωρο (περίπου 6.5 ώρες).

Το θέμα αυτό τονίζει και ο κ. Νομάρχης επισημαίνοντας ότι :

«Η δρομολόγηση του «Παναγία Θαλασσινή» στη γραμμή Λαυρίου – Ψαρών – Μεστών, χαιρετίστηκε από το σύνολο των τοπικών φορέων της Χίου, ως μια θετική εξέλιξη οι οποία αναμένεται να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς και στη διακίνηση επισκεπτών για το Νομό μας.

Ωστόσο η σημερινή διάρθρωση του δρομολογίου, κατά την οποία η άφιξη στα Ψαρά προηγείται αυτής στο λιμάνι των Μεστών, έχει ως αποτέλεσμα η διαδρομή Λαύριο – Μεστών να έχει διάρκεια 7 ωρών περίπου. Γίνεται σαφές ότι η αυτή η διάρκεια θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση του πλεονεκτήματος της αξιοποίησης του Λιμένα Μεστών και την απαξίωση του δρομολογίου, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα δημιουργούσε πρόσθετη κίνηση επιβατών στη συγκεκριμένη γραμμή, εν όψει μάλιστα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Θα παρακαλούσα για την τροποποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου ώστε το «Παναγία Θαλασσινή» να προσεγγίζει πρώτα το Λιμένα Μεστών και στη συνέχεια τα Ψαρά ώστε να αξιοποιηθεί η μειωμένη διάρκεια του ταξιδιού και ο γρήγορος τρόπος προσέγγισης της Χίου.

Σημειώνω, επιπρόσθετα ότι η ολοκλήρωση των λιμενικών έργων στα Ψαρά, δημιουργεί όλες τις συνθήκες ασφαλούς διανυκτέρευσης του πλοίου στα Ψαρά γεγονός που διευκολύνει την τροποποίηση του δρομολογίου που προτείνουμε.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το εύλογο του αιτήματός μας και θα συναινέσετε στην αλλαγή που προτείνουμε», καταλήγει στην επιστολή του ο Νομάρχης Χίου.