22 Δεκ 2011

Εκδηλώσεις



Ρεμπέρικη βραδιά στο "Μεσαίωνας"

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00 ρεμπέτικη βραδιά στο καφέ "Μεσαίωνας" στη πλατεία των Μεστών.Με την ορχήστρα ΠΙΠΠΙΔΗΣ - ΛΥΚΟΣ - ΛΕΒΙΔΗΣ.




Χοροεσπερίδα στο κέντρο
"ΛΙΜΑΝΙ-ΜΕΣΤΩΝ"

Τη Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, στις 21.00 μουσική βραδιά στο κέντρο "Παπαμιχαλάκης" Λιμένας Μεστών.Με την ορχήστρα ΦΛΩΡΑΔΗ-ΠΑΤΡΑ-ΝΕΑΜΟΝΙΤΑΚΗ.ΤΗΛ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 2271076389

Αγροτικά νέα



Από αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων η εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες για την ταμειακή διευκόλυνση της ΑΤΕ – από την 6η δόση της Τρόικας – και από σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, το πρωί θα αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα ποσά εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011.Οι πληρωμές αφορούν 700.098 δικαιούχους και το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 1.004.772.619 ευρώ.


Η κρίση «χτύπησε» την κατανάλωση ελαιολάδου

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη διατήρηση των τιμών λιανικής σε σχετικά υψηλά επίπεδα, έχει οδηγήσει στον περιορισμό της κατανάλωσης ελαιολάδου. Επίσης, εξαιτίας της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, η ζήτηση για προϊόντα ελαιολάδου ιδιωτικής ετικέτας είναι ανοδική.


Οδηγίες προς το κοινό για αγορά κρέατος ενόψει Χριστουγέννων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θέλοντας να ενημερώσει και να προστατεύσει, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το καταναλωτικό κοινό από τυχόν προσπάθειες παραπλάνησης ανακοινώνει τα εξής :

1. Όλα τα σφάγια των ζώων πρέπει να φέρουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη σφαγή σε σφαγείο. Αν δεν υπάρχουν σφραγίδες δεν μπορεί να βεβαιωθεί ότι τα ζώα είναι κατάλληλα προς κατανάλωση.

2. Ειδικότερα, για τον τρόπο σφράγισης των αμνοεριφίων, επισημαίνουμε:

Αμνοερίφια τα οποία έχουν σφαγεί σε ελληνικά Σφαγεία είτε προέρχονται από ζώντα ζώα από κράτη –μέλη της Κοινότητας είτε είναι εγχώρια (ελληνικά), οι σφραγίδες που φέρουν είναι χρώματος “λαμπρού κυανού” τυρκουάζ και είναι οι ακόλουθες:
- της κατηγορίας κρέατος δηλαδή για αρνιά «ΑΜΝΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» και για τα κατσίκια «ΕΡΙΦΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ», σχήματος παραλληλογράμμου
- σφραγίδα οβάλ σχήματος διαστάσεων 6 cmx4cm, η οποία αναγράφει στο κέντρο της έναν κωδικό αριθμό (π.χ. S83) που υποδηλώνει το Σφαγείο στο οποίο εσφάγησαν.

- σφραγίδα παραλληλογράμμου σχήματος διαστάσεων 6 cmx4 cm που στο κέντρο της αναγράφει την χώρα προέλευσης του ζώντος ζώου, πριν σφαγεί, δηλαδή για τα ελληνικά «ΕΛΛΑΔΑ» για δε τα προερχόμενα από άλλα κράτη-μέλη της Κοινότητας την χώρα προέλευσής τους π.χ. «ΡΟΥΜΑΝΙΑ» ή «ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» κ.λπ.


Αμνοερίφια τα οποία έχουν σφαγεί σε ελληνικά σφαγεία, αλλά ως ζώντα ζώα προέρχονται από τρίτες χώρες, δηλαδή χώρες που δεν είναι κράτη μέλη της κοινότητας (π.χ. Σκόπια) όλες οι ανωτέρω σφραγίδες έχουν χρώμα «Καστανό» (ανοικτό καφέ).


Αμνοερίφια τα οποία προέρχονται από κοινοτικές χώρες (όπως π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.), δηλαδή έχουν σφαγεί στα Σφαγεία των χωρών από τις οποίες προέρχονται φέρουν μια σφραγίδα σχήματος οβάλ στο κέντρο της οποίας αναγράφονται τα αρχικά της χώρας προέλευσης με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. για την Βουλγαρία BG και ένα κωδικό αριθμό που υποδηλώνει το σφαγείο της Βουλγαρίας που έγινε η σφαγή.


3.
Σχετικά με τον τρόπο που σφραγίζονται και σημαίνονται τα σφάγια και κρέατα των βοοειδών σας ανακοινώνουμε ότι :


Τα σφάγια φέρουν σφραγίδα οβάλ σχήματος διαστάσεων 6 cmx4cm, η οποία αναγράφει στο κέντρο της έναν κωδικό αριθμό (π.χ. S83) που υποδηλώνει το Σφαγείο στο οποίο εσφάγησαν.


Επί πλέον τα σφάγια και τα κρέατα βοοειδών φέρουν μια ετικέτα διαστάσεων 10×10 εκ. που φέρει στοιχεία που ταυτοποιούν το ζώο από το οποίο προέρχεται το κρέας. Για τα ζώα ελληνικής προέλευσης τα στοιχεία αυτά βρίσκονται εντός μπλε πλαισίου.


4.
Τα θηράματα πρέπει να έχουν σφαγεί σε σφαγεία, να έχουν υποστεί εκδορά και να φέρουν τεσσάρων (4) τύπων σφραγίδες:


Την σφραγίδα του Σφαγείου που έγινε η σφαγή


Την σφραγίδα που υποδηλώνει την κατηγορία του είδους του σφαγίου και αναφέρει τη λέξη «θήραμα».


Την σφραγίδα που αναφέρει τον κωδικό καταχώρησης της μονάδας προέλευσης των θηραμάτων


Την σφραγίδα που υποδηλώνει την χώρα προέλευσης του ζώου.


5.
Οι γαλοπούλες πρέπει να είναι αποπτιλομένες και απεντερωμένες και να διατηρούνται σε προθήκη – ψυγείο ξεχωριστά από τα σφάγια.

πηγή: "paseges.gr"



Τελικά αποτελέσματα αγώνων Τετάρτης



Αγώνες 21 Δεκ 2011

Κωδικοί και αποδόσεις από το κουπόνι του ΟΠΑΠ

Μη αναμενόμενα αποτελέσματα


132. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-0 3,10

133. ΧΕΡΕΝΦΕΝ-ΟΣ 11-1 1,25

136. ΛΙΛ-ΝΙΣ 4-4 4,00

140. ΣΟΣΟ-ΑΖΑΞΙΟ 0-2 4,75

143. ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ-ΜΑΪΝΤΖ 2-0 5,00

146. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ 0-1 10,00

170. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΜΙΡΑΝΤΕΣ 0-2 5,25


Για περισσότερα σκορ πάτησε κλίκ εδώ.


Επισκόπηση ημερήσιου τύπου



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συναντήσεις για καθαρό πλαίσιο

Κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως το πλαίσιο έργου της κυβέρνησης, αλλά και ο ακριβής χρόνος των εκλογών.

ΤΑ ΝΕΑ: Νεό συμβόλαιο με καθαρές λύσεις


Καθαρές λύσεις και «ανοιχτά χαρτιά» ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αρχίζοντας αύριο κύκλο επαφών και συνομιλιών με Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη. Το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις μπήκε για λίγο στην άκρη με τον υπουργό Εργασίας να αποσύρει το προς συζήτηση κείμενο λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και να μετατρέπει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε προτάσεις προς συζήτηση. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πρόβλημα των επικουρικών ταμείων επισήμανε πως είναι άμεση η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος, τονίζοντας ότι η επίλυσή του συνδέεται τόσο με τη βιωσιμότητά τους, όσο και με τις πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν από την τρόικα, καθώς τα ελλείμματα που παρουσιάζονται είναι μεγάλα και αυξανόμενα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ναυάγησαν στις επικουρικές


Να σταματήσει η εκλογολογία, στην οποία επιδίδονται κόμματα και υπουργοί, ζήτησε χθές μιλώντας στο υπ.συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος.

Ενώ στο πρώτο μεγάλο θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αυτό της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

ΕΘΝΟΣ: Ραντεβού κορυφής για καθαρές λύσεις


Διαδοχικές συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επιμένει σε καθαρές λύσεις. Στην κίνησή του αυτή κατέληξε μετά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις υπουργών και τη φιλολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Αποφασισμένος να ζητήσει και να ακούσει καθαρές κουβέντες, καθώς και να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στήριξη και την προώθηση του κυβερνητικού έργου από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων, είναι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέχρι 25% οι μειώσεις στις επικουρικές


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις ΣΟΚ έως 25% μπλόκαρε η Ν.Δ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τσεκούρι στις επικουρικές, μείωση εργοδοτικών εισφορών"

Νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, η τρίτη κατά σειρά μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, και επιβολή φόρου - «πόρου» στα λαϊκά στρώματα, σε αντιστάθμισμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο. Το σίγουρο είναι ότι θα μειωθούν κι άλλο και οι κύριες συντάξεις. Η νέα μείωση στις επικουρικές, μεσοσταθμικά, ανέρχεται σε 15%, ενώ σε ορισμένα Ταμεία θα φτάσει το 25%. Αν οι νέες απώλειες προστεθούν στο χαράτσι του 3% έως 10% για τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, οι επικουρικές θα φτάσουν στα 195 ευρώ περίπου. Ταυτόχρονα με την ενοποίηση των 5 μεγαλύτερων επικουρικών Ταμείων - ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ΔΕΚΟ), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπάλληλοι) και ΤΕΑΙΤ (υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα) - χρηματοδοτούν τα Ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με τα αποθεματικά αυτών που έχουν πλεονάσματα, φορτώνοντας το κόστος στους εργαζόμενους.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Οι αλλαγές το 2012 σε ΔΕΚΟ και τράπεζες"

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Χρεοκοπία με σφραγίδα Παπαδήμου"


Από ξαφνικό θάνατο κινδυνεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, που χθες είχε την πρώτη της ήττα, παραπέμποντας στις καλένδες το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, μετά την άρνηση της ΝΔ να το συζητήσει. Το τσίρκο στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Παγώνουν τις επικουρικές"


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στον ΑΕΡΑ η κυβέρνηση Παπαδήμου"



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρευστότητα 489 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες"


ΚΕΡΔΟΣ: "Γραμμή ζωής στις τράπεζες"


ΕΞΠΡΕΣ: "Διχάζουν την κυβέρνηση οι επικουρικές συντάξεις"


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τελεσίγραφο από Παπαδήμο, θέτει τους αρχηγούς προ των ευθυνών τους"


Επισκόπηση τοπικού τύπου




ΑΛΗΘΕΙΑ: "Καβγάς... Duty Free"

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της δημιουργίας καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στις εγκαταστάσεις της παλιάς ιχθυόσκαλας,
θέμα το οποίο επανέφερε με δηλώσεις του στην “Αλήθεια TV” ο Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, μετά τις εξελίξεις για τη λειτουργία, από τις αρχές του χρόνου, του λιμενικού ταμείου ως διαδημοτικού.


Οι αναμενόμενες νέες συλλήψεις


Όπως αναμενόταν άρχισε ο δεύτερος γύρος συλλήψεων για το θέμα των ναρκωτικών, αφού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για οκτώ άτομα, όλοι έλληνες υπήκοοι, από τους οποίους ο ένας ανήλικος.
Οι τέσσερεις συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι τέσσερεις αναζητούνται και εντός των ημερών αναμένεται η σύλληψή τους. Θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία για το ποιοι θα προφυλακιστούν και σε ποιους θα οριστεί τακτική δικάσιμος.


Πρωτοχρονιά χωρίς φάρμακα!


Σε αναστολή της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν από 1η Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
(ΠΦΣ). Παράλληλα ξεκινούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους της χώρας προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας.


Χριστούγεννα στη… Σπαρτούντα

Δίνοντας το δικό του μήνυμα για τα Χριστούγεννα και θυμίζοντας ότι ο Χριστός διάλεξε να γεννηθεί μέσα σε μια φάτνη
κοντά σε ποιμένες, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος θα τελέσει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε ένα χωριό ποιμένων, στην εκκλησία του προφήτη Ηλία της ακριτικής Σπαρτούντας.

Ελπίδα καλεί Βορίδη για αεροδρόμιο



Ο ΠΟΛΙΤΗΣ: "Τώρα ξύπνησαν..."

Σύσκεψη για την εξέλιξη του αεροδρομίου ετοιμάζει η Τσουρή, την ίδια ώρα που ολοένα και εντείνονται οι φωνές όσων ζητούν διερεύνηση σε βάθος για το ελικοδρόμιο των 1.100 ευρώ ανα τ.μ.


Ειδικό τέλος ακινήτων σε πέντε δόσεις. Και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Τους τα χάλασε ο καιρός. Υποτονική η κίνηση στην αγορά την εμπορική Κυριακή.



Οι χίλιες και μια νύχτες του Αργέντικου.


Φιλοζωικός σύλλογος. Μαζεύουμε τα νεκρά ζώα από τους δρόμους.