22 Δεκ 2011

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συναντήσεις για καθαρό πλαίσιο

Κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως το πλαίσιο έργου της κυβέρνησης, αλλά και ο ακριβής χρόνος των εκλογών.

ΤΑ ΝΕΑ: Νεό συμβόλαιο με καθαρές λύσεις


Καθαρές λύσεις και «ανοιχτά χαρτιά» ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αρχίζοντας αύριο κύκλο επαφών και συνομιλιών με Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη. Το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις μπήκε για λίγο στην άκρη με τον υπουργό Εργασίας να αποσύρει το προς συζήτηση κείμενο λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και να μετατρέπει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε προτάσεις προς συζήτηση. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πρόβλημα των επικουρικών ταμείων επισήμανε πως είναι άμεση η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος, τονίζοντας ότι η επίλυσή του συνδέεται τόσο με τη βιωσιμότητά τους, όσο και με τις πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν από την τρόικα, καθώς τα ελλείμματα που παρουσιάζονται είναι μεγάλα και αυξανόμενα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ναυάγησαν στις επικουρικές


Να σταματήσει η εκλογολογία, στην οποία επιδίδονται κόμματα και υπουργοί, ζήτησε χθές μιλώντας στο υπ.συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος.

Ενώ στο πρώτο μεγάλο θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αυτό της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

ΕΘΝΟΣ: Ραντεβού κορυφής για καθαρές λύσεις


Διαδοχικές συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επιμένει σε καθαρές λύσεις. Στην κίνησή του αυτή κατέληξε μετά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις υπουργών και τη φιλολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Αποφασισμένος να ζητήσει και να ακούσει καθαρές κουβέντες, καθώς και να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στήριξη και την προώθηση του κυβερνητικού έργου από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων, είναι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέχρι 25% οι μειώσεις στις επικουρικές


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις ΣΟΚ έως 25% μπλόκαρε η Ν.Δ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τσεκούρι στις επικουρικές, μείωση εργοδοτικών εισφορών"

Νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, η τρίτη κατά σειρά μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, και επιβολή φόρου - «πόρου» στα λαϊκά στρώματα, σε αντιστάθμισμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο. Το σίγουρο είναι ότι θα μειωθούν κι άλλο και οι κύριες συντάξεις. Η νέα μείωση στις επικουρικές, μεσοσταθμικά, ανέρχεται σε 15%, ενώ σε ορισμένα Ταμεία θα φτάσει το 25%. Αν οι νέες απώλειες προστεθούν στο χαράτσι του 3% έως 10% για τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, οι επικουρικές θα φτάσουν στα 195 ευρώ περίπου. Ταυτόχρονα με την ενοποίηση των 5 μεγαλύτερων επικουρικών Ταμείων - ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ΔΕΚΟ), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπάλληλοι) και ΤΕΑΙΤ (υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα) - χρηματοδοτούν τα Ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με τα αποθεματικά αυτών που έχουν πλεονάσματα, φορτώνοντας το κόστος στους εργαζόμενους.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Οι αλλαγές το 2012 σε ΔΕΚΟ και τράπεζες"

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Χρεοκοπία με σφραγίδα Παπαδήμου"


Από ξαφνικό θάνατο κινδυνεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, που χθες είχε την πρώτη της ήττα, παραπέμποντας στις καλένδες το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, μετά την άρνηση της ΝΔ να το συζητήσει. Το τσίρκο στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Παγώνουν τις επικουρικές"


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στον ΑΕΡΑ η κυβέρνηση Παπαδήμου"



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρευστότητα 489 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες"


ΚΕΡΔΟΣ: "Γραμμή ζωής στις τράπεζες"


ΕΞΠΡΕΣ: "Διχάζουν την κυβέρνηση οι επικουρικές συντάξεις"


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τελεσίγραφο από Παπαδήμο, θέτει τους αρχηγούς προ των ευθυνών τους"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου