29 Αυγ 2011

Αγροτικά νέα


Η 6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ENERGY-PHOTOVOLTAIC '11 Από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011


Ζωντανό κύτταρο της ελληνικής αγοράς , ο ενεργειακός κλάδος δίνει το παρόν, αυτή τη δύσκολη χρονιά, στην ανανεωμένη , αναβαθμισμένη, μοντέρνα και πιο ελκυστική Διεθνή Έκθεση ENERGY-PHOTOVOLTAIC που πραγματοποιείται από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo.


Η Διεθνής Έκθεση ENERGY - PHOTOVOLTAIC, παρουσιάζει στους επισκέπτες της όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες των Φωτοβολταϊκών , των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, οικολογικής δόμησης και ενεργειακής απόδοσης κτηρίων.

Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη και η μεταφορά από και προς το εκθεσιακό κέντρο θα γίνεται δωρεάν με πούλμαν του οργανωτή που θα σταθμεύουν στο σταθμό MetroΔουκίσσης Πλακεντίας.
leaderexpo.gr



ΥΠΑΑΤ: Προγράμματα ύψους 33,2 εκατ. ευρώ την τριετία 2009-12 για ενίσχυση του ελαιολάδου


Μέτρα για την άμεση στήριξη του ελαιολάδου στο μέλλον, δηλώνει ότι λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, μετά από επιστολή του, προς τον Κώστα Σκανδαλίδη.

«Για την τριετία 2009-2012 τα προγράμματα δραστηριοτήτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων συνεχίζονται σε 45 εγκεκριμένες ΟΕΦ εκ των οποίων οι 12 βρίσκονται στην Κρήτη, με το ίδιο ύψος Κοινοτικής Χρηματοδότησης την τριετία». Σημειώνεται ότι πρόκειται για προγράμματα ύψους 33.294.000 ευρώ".

paseges.gr


Τα φωτοβολταϊκά αυξάνουν τις τιμές των ακινήτων


Καλά νέα για όσους έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη του σπιτιού τους! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Lawrence Berkeley National Laboratory, τα σπίτια με εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη τους πωλούνται σε τιμές μεγαλύτερες από αντίστοιχα σπίτια χωρίς φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η μελέτη εξέτασε τις τιμές σπιτιών και συνέκρινε την τιμή πώλησης σπιτιών με φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης με αυτά χωρίς φωτοβολταϊκά. Κατά μέσω όρο τα φωτοβολταϊκά συστήματα πρόσθεσαν 3,8 ευρώ/watt περίπου στην τιμή του σπιτιού. Έτσι, ένα σπίτι με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 1kw υπολογίζεται ότι έχει αυξημένη τιμή κατά 3.800 ευρώ ή και περισσότερο.

paseges.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου