1 Ιουν 2010

Αγροτικά νέα


Ανοδική πορεία το 2010 για παραγωγή, τιμές λαδιού και καλλιεργούμενες εκτάσεις


Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τελευταίες εκτιμήσεις των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή έξτρα παρθένου και παρθένου ελαιολάδου για το 2010, την καλλιεργούμενη έκταση με ελαιώνες καθώς επίσης και για τις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη σαιζόν. Μεγαλύτερη παραγωγή αναμένεται και για τις επιτραπέζιες ελιές, των οποίων η τιμή παρέμεινε σταθερή.

Νέες θέσεις εργασίας στον ΟΓΑ

Με διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”. Το αίτημα του υπουργείου Εργασίας αφορά 1.623 θέσεις για την πλήρωση αναγκών με σύμβαση εποχικού προσωπικού διάρκειας 8 μηνών σε 11 Ταμεία (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΤΕΑΔΥ κ.ά.).

Αμερικανοί διατροφολόγοι ανακαλύπτουν τις γαστρονομικές ομορφιές της Ελλάδας με την υποστήριξη της GAEA

Μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στις παραδόσεις της μεσογειακής κουζίνας, με ξεναγό την Νταϊάνα Κόχυλα- γνωστή chef/ food writer σε Ελλάδα και ΗΠΑ- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότεροι από 30 Αμερικανοί Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι 8 ημερών στις γεύσεις και τις ρίζες της Ελλάδας, με την εταιρεία GAEA συνοδοιπόρο και κεντρικό υποστηρικτή της προσπάθειας.

Υποχώρηση τιμών στο κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας

Μικρή μείωση κατά 20 λεπτά του ευρώ παρουσιάζουν οι τιμές παραγωγού για τα κοτόπουλα από τον Απρίλιο του 2009, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ. Μισό ευρώ κατά μέσο όρο έχασε και η τιμή παραγωγού στο κρέας γαλαπούλας.

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010" δέχονται οι συνεταιριστικές τράπεζες

H Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) με ανακοίνωση της ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι, έχουν τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικής πρότασης από 25 Μαΐου 2010 έως και 18 Ιουνίου 2010 στο πλαίσιο του προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕIΡΗΣΗ 2010" που προκήρυξε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013.
"ΠΑΣΕΓΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου