1 Ιουν 2010

Μες το μαγειριό...!

Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

1 φλ. βιτάμ
5 αύγα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

ΓΛΑΣΟ:


½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα

ή

Ganache creme:

600γρ σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ
1/2 κουταλιά βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο ή την Ganache creme .

Για την Ganache creme:

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει.
Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα. Να μην είναι πανω στη φωτιά πολύ σημαντικό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Μυστικά:

Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!!!
Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο.
Τράγα , "sintagespareas.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου