22 Μαΐ 2010

Μες το μαγειριό!


Μυζηθρόπιτα

Υλικά


Για την ζύμη:
Δύο κουταλιές βούτυρο ζεστό,
μισό φλυτζάνι ζεστό γάλα,
δύο κουταλιές ξύδι,
μία κουταλιά ζάχαρη,
μία πρεζα αλάτι,
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Για την γέμιση:

Ένα κιλό μυζήθρα Χίου,
μία κουταλιά μαστίχα σκόνη,
πέντε κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
μισό φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
ένα κιλό ζάχαρη,
οκτώ αυγά,
κανέλλα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε την ζύμη, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε μπωλ, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Ανοίγετε σε φύλλο, στρώνετε σε ταψί και τρυπάτε με πιρούνι, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν γύρω γύρω. Ετοιμάζετε την γέμιση, ανακατεύοντας τη μυζήθρα με όλα τα υπόλοιπα υλικά με πηρούνι, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζετε την γέμιση στο ταψί και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν. Ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
Πασπαλίζετε με κανέλλα πριν τη σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου