30 Σεπ 2011

Αγροτικά νέα


Εξαιρούνται από το τέλος ακίνητης περιουσίας αγρότες , κτηνοτρόφοι.

Μετά την παρέμβαση Καραμίχα με επιστολή σε Βενιζέλο, Οικονόμου,κατά πως φαίνεται στο άρθρο 53 του νόμου που αφορά στο ειδικό τέλος της ΔΕΗ και ειδικότερα στην παράγραφο 5γ εξαιρούνται από την ειδική επιβάρυνση τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.

Ετοιμάζεται αποθεματοποίηση ελαιολάδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να στηρίξει τους παραγωγούς ελαιόλαδου επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν το παρθένο ελαιόλαδο για διάστημα έξι μηνών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πολύ χαμηλής τιμής του προϊόντος τους, όπως έγινε γνωστό στις 29 Σεπτεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην Επιτροπή, στις αγορές παρατηρείται "νευρικότητα" πριν από τη συγκομιδή της νέας σοδείας και καταγράφονται μειώσεις τιμών σε σχέση με την περασμένη χρονιά τόσο στην Ισπανία (169,79 ευρώ ανά 100 κιλά, δηλαδή μείωση-0,9%) όσο και στην Ιταλία (198 ευρώ ανά 100 κιλά, μείωση -2,5%)

Συνολικά οι παραγωγοί θα μπορέσουν να αποθηκεύσουν περίπου 100.000 τόνους για περίοδο έξι μηνών.


Σε διαβούλευση τα άρθρα του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών για την παραγωγή κρέατος

Παρέμβαση επιχειρεί ο ΕΦΕΤ για την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής παραγωγής προϊόντων κρέατος καθώς, όπως τονίζει με ανακοίνωση του, έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας αιτημάτων από εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων για την τροποποίηση των άρθρων 88-91 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που αναφέρονται στα παρασκευάσματα κρέατος και τα προϊόντα με βάση το κρέας λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων και της καινοτομίας που έχει επέλθει στον κλάδο.

Το πρώτο 100% "πράσινο" οινοποιείο στην Ελλάδα

Το πρώτο οινοποιείο που λειτουργεί αποκλειστικά με Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω διατάξεων φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννητριών, δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Σίκινο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος SMILIES, που χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρήσεις.


πηγή: paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου