30 Σεπ 2011

Μεστά: "Green Ideas 2011"



Η "Green Ideas 2011" θα λάβει χώρα στο μεσαιωνικό κάστρο-χωριό Μεστά στα νοτιοδυτικά της Χίου, από 5 ως 7 Οκτωβρίου 2011.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε μια εξοχική τοποθεσία, σε ένα παραδοσιακό σχολείο σήμερα μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει δραστηριότητες μάθησης και είναι εξοπλισμένο με δορυφορικό ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Η "Green Ideas 2011" θα φέρει σε επαφή ανθρώπους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη γεωργία, την αγροτική εκπαίδευση.Έτσι ωστε να δοθούν ευκαιρίες συνεργασίας μπορούν να διερευνηθούν και αξιοποιηθούν.

Ο γενικός στόχος είναι να επωφεληθούν από την συλλογική εμπειρία, καλές πρακτικές και εργαλεία λογισμικού που διάφοροι φορείς σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν προκειμένου να γίνει σχετική εκπαίδευση του περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η εκδήλωση οργανώνεται από κοινού και να υποστηρίζεται από φορείς και ιδρύματα , σε τοπικό επίπεδο που φιλοξενείται από Agro-Know Technologies (Agro-Know, Ελλάδα) , και υποστιρίζεται από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Διαχείρισης Γνώσης στην Εκπαίδευση (ISKME, ΗΠΑ ).

Στην "Green Ideas 2011", σκοπός να αποκτηθεί η ιδέα συλλογικής συνεργασίας, πνευματικού δυναμικού των ομάδων με την εστίαση της δημιουργικότητας και της διάρθρωσης καταιγισμού ιδεών σε μια μοναδική μέθοδο που οδηγεί σε νέες σκέψεις και λύσεις.

Έμφαση θα δοθεί στην
αντιμετώπιση μια συγκεκριμένη σχεδιαστική πρόκληση: Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες συνεργασίας για τις κοινότητες να μοιραστούν τις γνώσεις πράσινο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου