30 Σεπ 2011

Επισκόπηση ημερησίου τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Είπα - Ξείπα του Βενιζέλου"

Αποσυντονίστηκε η κυβέρνηση από το αλαλούμ για το νέο σύστημα των αποδείξεων που προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών την Τρίτη... Μετά τις αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι οι αποδείξεις δεν θα αφορούν πλέον το αφορολόγητο όριο αλλά το εισόδημα και σύμφωνα με τον ίδιο «αν τα εισοδήματα είναι 100.000 ευρώ, θα πρέπει να εμφανιστούν 60.000 ευρώ σε αποδείξεις…», ακολούθησαν χθες οι εξειδικεύσεις και λίγο αργότερα οι συσκέψεις...

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διώξτε τώρα την τρόικα για να επιστρέψουμε στην δραχμή".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κωμωδία με SMS".

ΕΘΝΟΣ: "Διπλή θηλιά για τους δημοσίους υπαλλήλους. Εκκαθαρίσεις εδώ και τώρα απαιτεί η τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πατροκοσμάς για τη σημερινή ελληνική κρίση!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "5 νομικά εμπόδια για την εφεδρεία".

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ εφεδρεία είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αμέσως, διότι προσκρούει σε ανυπέρβλητα συνταγματικά και νομικά εμπόδια, ισχυρίζονται οι συνταγματολόγοι Κ. Χρυσόγονος και Γ. Κατρούγκαλος με κείμενά τους στην «Ε». Πέντε είναι τα εμπόδια, που οι καθηγητές απαριθμούν: α) Η επιλογή πρέπει να υπακούει στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά και στους κοινοτικούς περιορισμούς περί ομαδικών απολύσεων. β) Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε οργανισμούς που δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό. γ) Η αρμοδιότητα επιλογής των «εφέδρων» δεν μπορεί να εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα. δ) Δεν έχει θεσπιστεί σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων. ε) Δεν έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τον τρόπο, αλλά και τη διαδικασία ένταξης στην εφεδρεία. Σε απανωτές συσκέψεις από χθες το πρωί η κυβέρνηση μελετάει τρία σενάρια εφαρμογής της εφεδρείας και των απολύσεων, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για «εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολύσεις εδώ και τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η Τρόικα".

ΕΣΤΙΑ: "Οι ηγέτες θυσιάζουν το ίδιον συμφέρον".

Η ΑΥΓΗ: "Στα... κάγκελα οι μαθητές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα πλασματικά σε ΙΚΑ ΔΕΚΟ, τράπεζες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οροφή στο δημόσιο τα 2.700 ευρώ".

Στα 780 ευρώ μεικτά ο κατώτερος βασικός μισθός
Μείωση αποδοχών έως 40% για 100.000 υπαλλήλους

Απώλειες στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που φτάνουν έως το 40% περίπου επέρχονται με το ενιαίο μισθολόγιο.Ο κατώτερος βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 780 ευρώ μεικτά (νεοπροσλαμβανόμενος υποχρεωτικής εκπαίδευσης) και ο ανώτερος (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 33 έτη υπηρεσίας) σε 2.200 ευρώ.Οι ανώτατες μεικτές αποδοχές πτυχιούχου ΑΕΙ με μεταπτυχιακό, συμπεριλαμβανομένων του επιδόματος θέσης και του πριμ παραγωγικότητας, θα ανέρχονται στις 2.700 ευρώ.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "48.262 κλοπές και ληστείες σε 6 μήνες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα παιδία παίζει..."

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Λεφτά στη μειονότητα για να φοράνε μαντίλα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεσηκωθείτε! απειλούν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται".

  • Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας, που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος να τους ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμός παιδιών υποσιτίζονται. Η επιχείρηση αυτή πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, να ξεσηκώσει θύελλα λαϊκής αγανάκτησης πρώτα απ' όλα από όλους τους γονείς, που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, από τους καθηγητές.
  • ΚΚΕ: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο, ώρα μηδέν!"

Σκληρά σενάρια – ακόμη και απολύσεων υπαλλήλων του Δημοσίου – εξετάζει η κυβέρνηση μετά τα νομικά κενά που διαπιστώθηκαν σχετικά με την εφεδρεία. Στο Yπουργικό Συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε το σχέδιο για το μισθολόγιο του Δημοσίου, που προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, αλλά και πλαφόν 2700 ευρώ.

DEALnews: "Η μυστική έκθεση της Morgan Stanley".

Metro: "Το κράτος.... υπό κατάληψη".



Οικονομικός Τύπος


ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχητική εμπλοκή στην εργασιακή εφεδρεία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θετική η τρόικα. Πρώτο ναι για το πακέτο μέτρων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η τρόικα μετράει τα.... μέτρα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία επενδύσεων στην Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου