30 Σεπ 2011

Μες το μαγειριό...

Αμαρτωλό cheesecake με amaretto


κυρίως συστατικά: Τυρί
χρόνος παρασκευής: 2 ώρες
μερίδες: 6












Συστατικά:


70 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. μπισκότα amaretti ή digestive, σκόνη
100 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη (στο μπλέντερ)
3 κρόκοι αβγού
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml Amaretto
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. τυρί κρέμα "philadelphia"
4 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.)
τρίμμα σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα.
2. Στρώνετε με λαδόχαρτο στη βάση μιας ανοιγόμενης φόρμας διαμέτρου 18 εκ. ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε για 10΄.
3. Παράλληλα μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4. Σε μπεν μαρί χτυπάτε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το Amaretto και τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας στο ζεστό μείγμα και ανακατεύετε για να διαλυθούν. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετείτε το μπολ σε παγωμένο νερό για να ρίξετε τη θερμοκρασία του γρήγορα.
5. Όταν το μείγμα των αβγών κρυώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα. Για να ανακατευτεί καλά είναι προτιμότερο να το χτυπήσετε με το μίξερ.
6. Στρώνετε το μίγμα πάνω στη βάση μπισκότου και λειαίνετε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Το τοποθετείτε σκεπασμένο στο ψυγείο να δέσει για δύο ώρες τουλάχιστον ή μία νύχτα.
7. Σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου.

πηγή: gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου