13 Μαΐ 2010

Αγροτικά


Μείωση τιμών 9,1% στο «ράφι» για αγροτικά και νωπά προϊόντα

Παρά την αύξηση του Φ.Π.Α. η μεταβολή στις τιμές των προϊόντων συγκρατήθηκε στο 2,2% ενώ αρκετές κατηγορίες παρουσιάζουν μείωση, όπως τα είδη διατροφής και τα μη αλκοολούχα ποτά κατά 0,9%, τα νωπά και αγροτικά, η τιμή των οποίων μειώθηκε κατά 9,1%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο υπουργικό συμβούλιο με θέμα συζήτησης την προώθηση των δράσεων για την μείωση των τιμών και την προώθηση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου.


ΠΟΠ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Σέλινο Κρήτης

Καταχωρήθηκε, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οριστικά στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής του Σελίνου της Κρήτης ως Π.Ο.Π., δηλαδή Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.



Σημαντική μείωση αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής καταγράφει ο ΕΛΟΓΑΚ

Εγκαταλείπουν το επάγγελμα οι αγελαδοτρόφοι γαλακτοπαραγωγοί χρόνο με τον χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), ενώ η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος επανήλθε φέτος στα προ δεκαετίας επίπεδα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αγελαδοτρόφων μειώνεται διαρκώς και από 12.402 άτομα την γαλακτοκομική περίοδο 2000-1, διαμορφώθηκε στα 4.523 άτομα την γαλακτοκομική περίοδο 2009-10.



Πρώτο βήμα για τον «Καλλικράτη» των συνεταιρισμών στη Μαγνησία

Μια πρώτη συζήτηση για τον Καλλικράτη των συνεταιρισμών στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκε χτες στο Βόλο. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και η ΕΑΣ Βόλου, όπως έχει τονίσει στο paseges.gr ο πρόεδρός της Νικήτας Πρίντζος, ωστόσο «κλειδί» θεωρούνται τα οικονομικά.


Η ανταγωνιστικότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων στο Συμβούλιο υπουργών την Δευτέρα 

Με βασικά θέματα τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού μοντέλου παραγωγής γεωργικών ειδών διατροφής και την ισότητα των φύλων στις αγροτικές περιοχές, συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. Η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη και τα θέματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς θα αφορούν αμιγώς αγροτικά ζητήματα.
          από "ΠΑΣΕΓΕΣ" 13/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου