13 Μαΐ 2010

Μες το μαγειριό...!


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Υλικά για τους λουκουμάδες:

500 γρ. γάλα πλήρες
20 γρ. μαγιά μπύρας φρέσκια
30 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
520 γρ. αλεύρι σκληρό
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
του Στέλιου Παρλιάρου 


Για το σιρόπι:

1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγ. μέλι
1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό
λίγο κονιάκ
κανέλα,γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρωτα το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα κανελλογαρύφαλλα για 5-10 λεπτα. Προσθέτουμε το κονιάκ.

Τοποθετούμε λίγο από το γάλα στη φωτιά να χλιάνει ελαφρώς και μέσα σ' αυτό διαλύουμε τη μαγιά προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι. Αδειάζουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με το αλεύρι πολύ καλά είτε στο μίξερ είτε με σύρμα. Αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι και με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Για το σερβίρισμα:
τριμμένο καρύδι
τριμμένη κανέλα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

2 σχόλια: