13 Μαΐ 2010

Η "Μάχη" αρχίζει !


Αγχος και όνειρα στη μάχη των εξετάσεων.
Αύριο,ξεκινάν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Στις 88.165 οι θέσεις εισακτέων.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για τη Γ’ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 2 έως 18 Ιουνίου και για τη Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 1 μέχρι και 18 Ιουνίου, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν από 10 Ιουνίου μέχρι 23 Ιουνίου 2010, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα γίνει στο διάστημα από τη Δευτέρα 21/6/2010 μέχρι και την Τετάρτη 30/6/2010. Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα.

H απεργία της 20ης Μαΐου
Η απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 20 Μαΐου συμπίπτει με τις πανελλαδικές εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Βέβαια, το πρόβλημα που πιθανόν να προκαλέσει η απεργία επιτηρητών καθηγητών θα είναι πολύ μικρό. Και αυτό διότι ο αριθμός των επιτηρητών είναι πολύ μικρός, καθώς την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν οι μόλις 500 υποψήφιοι των Εσπερινών Γενικών Λυκείων σε μαθήματα κατεύθυνσης (Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Αλλωστε, χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν οι εξετάσεις των υποψηφίων ΤΕΕ στις 4 Μαΐου, ημέρα που έγινε επίσης απεργία της ΑΔΕΔΥ. Για το θέμα θα συνεδριάσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου