15 Μαΐ 2010

"ανοιχτές πόρτες" στην "ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ"


Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία για ξεναγήσεις, και γευστικές δοκιμές.Οι οινοποιοί ανοίγουν τις πόρτες για να γνωριστούν με το κοινό να δοκιμαστούν κρασιά παλαιάς αλλά και νέας εσοδείας και να μοιραστούν τα μυστικά τους.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του και θα γνωρίσει καλλίτερα το προϊόν του τόπου του.


Οι οινοποιοί σε όλο το Αιγαίο ανοίγουν τις πόρτες τους και περιμένουν το κοινό να μοιραστούν την αγάπη και το μεράκι τους για το κρασί. Στη δράση αυτή συμμετέχουν οινοποιεία από τα νησιά: Λήμνος, Ικαρία, Σαντορίνη, Πάρος, Tήνος, Κως, Ρόδος ενώ από τη Χίο συμμετέχει η ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε., ως μέλος της Ένωσης.

Έτσι στις οινοποιητικές εγκαταστάσεις της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πέρα από την ξενάγηση και την ενημέρωσή τους για την παραγωγή των κρασιών της εταιρείας, να τα γευθούν στο χώρο του οινοποιείου και εφ’ όσον το επιθυμούν να παρακολουθήσουν είτε το dvd, παραγωγής της εταιρείας, που αναφέρεται στην ιστορία του Χιώτικου κρασιού και της Αριουσίας Χώρας, είτε στο γνωστό στους οινόφιλους ντοκιμαντέρ «Mondovino».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία Αριούσιος ΑΕ

Τηλέφωνα: +30 22740 71245
Φαξ.: +30 22710 23454
Email: info@ariousios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου