16 Μαΐ 2010

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΣ στις επικρίσεις για τον «Καλλικράτη»

Μόλις 325 δήμους προβλέπει τελικά το σχέδιο «Καλλικράτης»

Την αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσαν αρνητικές δηλώσεις για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη».

«Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτοί που έσπευσαν σε αρνητικές δηλώσεις για τον Καλλικράτη είναι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί πρωταγωνιστές της διαβόητης εξαετούς ''επανίδρυσης'' του κράτους, που όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής;», διερωτάται το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο σημειώνει ότι δεν είναι τυχαίο, αλλά απεναντίας, λογικό και αναμενόμενο.

Υπογραμμίζει δε ότι «έχουν πράγματι κάθε λόγο να αντιταχθούν σε μια βαθιά αλλαγή όπως ο Καλλικράτης, όσοι ταυτίστηκαν με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους της σπατάλης, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας».

«Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και ο Καλλικράτης με τις αλλαγές νοοτροπίας και αξιών που εισάγει συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αλαζονεία και έπαρση καταλογίζει η ΝΔ

«Κατανοούμε το θυμό και την επιθετικότητα στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών. Οφείλονται στο άγχος και την αγωνία που προκαλούν οι επισημάνσεις μας για την προχειρότητα και τα ελλείμματα του σχεδίου ''Καλλικράτης''».

Τα παραπάνω σχολίασε σχετικά ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Ζώης.

Εκτιμά δε πως το κείμενο δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών διέπεται από αλαζονεία και έπαρση, σημειώνοντας πως «με την ίδια αλαζονεία και την ίδια έπαρση αντιμετώπισε την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ».

«Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε, ούτε θα επιτρέψουμε να εκτραπεί η συζήτηση σε ανταλλαγή άναρθρων κραυγών και ύβρεων. Η κυβέρνηση θα κληθεί στη Βουλή να απαντήσει εμπεριστατωμένα και λεπτομερώς σε όσα αποφεύγει έως τώρα να απαντήσει», καταλήγει ο κ. Ζώης.

"Ναυτεμπορική"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου