26 Αυγ 2011

Αγροτικά νέα

ΔΕΗ: Από 1η Σεπτέμβρη υπογραφή συμβάσεων για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Την 1η Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής των Συμβάσεων Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μέχρι 100 kW από φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των κατ’ επάγγελμα αγροτών που έχουν υποβάλει αιτήσεις στο ΔΕΣΜΗΕ από 01.02.2011 και μέχρι 31.08.2011.


Χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού και δωρεάν παροχή βιβλίων από ΟΓΑ

Τους 510.000 φτάνουν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων μέσω των Κ.Ε.Π. και να συμμετάσχουν στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2011. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου.


Κεντρική πολιτική οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που είχαν μείνει αναξιοποίητες, μία από αυτές ήταν ο τομέας της ενέργειας, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές αποτελούν πια κεντρική πολιτική μας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα το να στηριζόμαστε στις δικές μας και όχι σε δάνειες δυνάμεις, αλλά και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο Πικέρμι.


Φωτοβολταϊκά και η αξιοποίηση απορριμμάτων ελκύουν Γερμανούς επενδυτές

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με έμφαση τα φωτοβολταϊκά και την αξιοποίηση απορριμμάτων φαίνεται να ελκύει ιδιαίτερα τους Γερμανούς επενδυτές.

Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στους τομείς αυτούς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας Στέφεν Καπφέρερ.

Μάλιστα, στον τομέα των ΑΠΕ η ελληνική πλευρά παρουσίασε σχέδιο για τη δυνατότητα εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, όπως είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας για «πολύ μεγάλο πρότζεκτ από το οποίο η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά».

paseges.gr


Δάνεια με εγγύηση του δημοσίου για όλες τις επιχειρήσεις

Εργαλείο στήριξης των επιχειρήσεων παρέχει η κυβέρνηση με απόφασή της όσον αφορά τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρηματο- πιστωτικής και οικονομικής κρίσης με την παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Με το προσωρινό πλαίσιο στήριξης καλύπτονται ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μoρφών και μεγεθών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, υπό τον όρο ότι δεν είναι προβληματικές. Συγκεκριμένα, παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε δανειακές συμβάσεις σε ευρώ που θα καταρτισθούν μέχρι την 31.12.2011.


Ως 26 Σεπτέμβρη τα δικαιολογητικά για επιστροφή ΦΠΑ αγροτών

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2011 παρατείνεται, με απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες. Η παράταση της προθεσμίας αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.

agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου