24 Αυγ 2011

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 23.137 εκπαιδευτικών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εγγυήσεις σε χρυσό ζητούν οι Γερμανοί ενώ οι Φινλανδοί επιμένουν στην κατάθεση μετρητών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "5 υπουργοί παραβιάζουν το Μνημόνιο για 83 προσλήψεις".

ΕΘΝΟΣ: "Κάτω οι βάσεις στις σχολές που «χτυπά» η κρίση".

Τοπίο καθίζησης των βάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η έκρηξη της ανεργίας. Οι μειωμένες προσδοκίες των υποψηφίων για απασχόληση στο Δημόσιο, καθώς και ο κορεσμός πρώην περιζήτητων επαγγελμάτων αναμένεται να ρίξουν αισθητά το "κατώφλι εισόδου" σε μια σειρά από σχολές.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... άγιος Μέγας Αλέξανδρος σε εκκλησία των Σκοπίων!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Περικοπές στους ελ. επαγγελματίες".

Την επανεξέταση από μηδενική βάση όλων των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις διερευνά το οικονομικό επιτελείο. Τις κυβερνητικές προθέσεις κατέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, δηλώνοντας ότι «επανεξετάζονται οι φοροαπαλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες». Η περικοπή ή η κατάργηση των απαλλαγών επανέρχεται υπό το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου μέτρων, που μπορεί να φέρει η αστοχία -πλέον των 4,5 δισ. ευρώ- του προϋπολογισμού. Οι φοροαπαλλαγές, που μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για περικοπή ή κατάργηση, ξεκινούν από το αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τις εκπτώσεις δαπανών, τις μετακινήσεις, την αγορά παγίων, τις επισφαλείς απαιτήσεις κ.ά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, οι περίπου 980 φοροαπαλλαγές μπορεί να αποφέρουν μέχρι και 5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοιξε η όρεξη για εμπράγματες εγγυήσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται πολιτική λύσις. Για να αποφευχθή η κοινωνική έκρηξις".

Η ΑΥΓΗ: "Θα αποτύχουν όπως με το άρθρο 16".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάχωμα 4 δισ. στο τσουνάμι της ανεργίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτα βήματα εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο".

Πιθανή θεωρείται η αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος

Τα πρώτα βήματα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου επεφύλασσε η χθεσινή μέρα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέβαλε από τις επαγγελματικές κατηγορίες τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, κρίνοντας ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ΠΑΕ δεν είναι ξεκάθαρο και πως ουσιαστικά αυτές διοικούνταν από τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη, βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Από την πλευρά της, η ΟΠΑΠ Α.Ε. «πάγωσε» τη χρηματοδότηση τόσο των ομάδων, όσο και της ΕΠΟ (για τη διοργάνωση του Κυπέλλου, ενώ συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Εθνικής και των ερασιτεχνικών ομάδων), έως ότου διαμορφωθεί υγιέστερο πλαίσιο συνεργασίας, στο οποίο θα προστεθούν ρήτρες βίας και διαφάνειας. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενέκρινε ομόφωνα τον νέο, αυστηροποιημένο πειθαρχικό κώδικα της νέας περιόδου, η πρεμιέρα της οποίας, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, θεωρείται πιθανό να οδηγηθεί σε αναβολή. Παράλληλα, έθεσε εκτός πινάκων τους διαιτητές Καλόπουλο και Μάνταλο, ενώ τρεις ακόμη οδεύουν προς την έξοδο. Πλέον, η Σούπερ Λίγκα καλείται να αποφασίσει με ποιον τρόπο και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, καθώς επίσης και ποιες ομάδες θα αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα. Το χθεσινό προγραμματισμένο Δ.Σ. αναβλήθηκε για την Παρασκευή, μετά τον θάνατο του πατέρα του υποψήφιου προέδρου του Συνεταιρισμού, Απόστολου Παπουτσάκη.

Η ΝΙΚΗ: "Σβήστε τα χρέη σας με 390 ευρώ το μήνα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εισαγγελέας στα ΕΛΤΑ για τις επιχορηγήσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνένοχη η κυβέρνηση στα εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο τραπέζι κλιμάκια και βαθμοί".

Μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, μαχαίρι στα επιδόματα, αυστηρότερες διαδικασίες για την εξέλιξη σε ανώτερους βαθμούς σηματοδοτεί το πλαίσιο για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ξηλώνουν παράγκες παγώνουν χορηγίες".

Οικονομικός Τύπος


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητείται πολιτική λύση για την 6η δόση του δανείου".

ΕΞΠΡΕΣ: "Κονδύλια έως 4 δισ. ευρώ για στήριξη των ανέργων".

Το νέο ρεκόρ αύξησης της ανεργίας, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της απασχόλησαν χθες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων εβδομάδων θα τεθεί σε εφαρμογή δέσμη προγραμμάτων με στόχο την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, τη διατήρηση των υπαρχόντων μέσω επιδότησης, αλλά και την κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων. Με δεδομένο το γεγονός ότι το τέλος της τουριστικής περιόδου «φέρνει» στο ταμείο ανεργίας 100.000 επιπλέον εργαζόμενους, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των ανέργων για το «νεκρό» –από την άποψη της απασχόλησης στον τουρισμό– εξάμηνο, έχοντας ως στόχο να μην μείνει αναξιοποίητο «ούτε ένα ευρώ» για τον σκοπό αυτό.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζουν όλα στη φορολογία".

Φορολογικές ανατροπές σχεδιάζει η κυβέρνηση με δραστικές περικοπές και καταργήσεις εκατοντάδων φοροαπαλλαγών, επανεξέταση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, νέο «μοντέλο» συντελεστών του ΦΠΑ αλλά και εισαγωγή νέων κριτηρίων που θα αποκαλύπτουν τα πραγματικά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.

ΚΕΡΔΟΣ: "Φόβοι και φήμες στέλνουν τις μετοχές 15 χρόνια πίσω".

Σε νέο χαμηλό 15 ετών υποχώρησε χθες το ελληνικό Χρηματιστήριο, δοκιμάζοντας πλέον και τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να παραμένουν στο ναδίρ και τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου