17 Ιαν 2011

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επώνυμους και μη δικαστές θα χτυπούσαν οι <<Πυρήνες της φωτιάς>>!.."

ΑΥΡΙΑΝΗ:
"Θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερο οι μισοί πολιτικοί"

ΒΡΑΔΥΝΗ:
"Επιμήκυνση και του μνημονίου"
>Κρίσιμες συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
"Η ζωή που κρύβει ο Γ.Παπακωνσταντίνου"

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ:
"<<Κοινή συκοφάντη>> αποκάλεσε την Παπαρήγα ο Παπανδρέου"

ΕΘΝΟΣ:
"Ποιοί σώζονται με βαρέα και ανθυγιεινά"
>
Οι ασφαλισμένοι με 3.600 ένσημα στα ΒΑΕ και 4.500 ημέρες εργασίας δεν θα θιγούν από τις επερχόμενες αλλαγές που θα «τρέξουν» σταδιακά από τις αρχές του 2012. Από την 1η Ιουλίου σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:
"Σεραφείμ πρόσεχε, θα σε φάνε οι Ισλαμιστές!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:
"Συζητήσεις Καρατζαφέρη-Σαμαρά για να τα βρούν"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Αναδρομικό μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις"
>
Η απότομη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι ένα ακόμη «επίτευγμα» της… σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου.Οι Εξαγγελίες και εν συνεχεία η εφαρμογή των επώδυνων ρυθμίσεων για τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκάλεσαν πανικό σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που έσπευσαν άρον άρον να συνταξιοδοτηθούν πριν την 31η-12-2010 για να προλάβουν να πάρουν σύνταξη με το παλαιό πιο ευνοϊκό καθεστώς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
"Δύο στους τρείς χάνουν τα βαρέα"
>
ΟΙ ειδικότητες 500.000 εργαζομένων, από ένα σύνολο 750.000 οι οποίοι είναι σήμερα ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), θα αποχαρακτηριστούν τον προσεχή Ιούνιο. Ετσι, οι δύο στους τρεις εργαζομένους θα χάσουν επιδόματα, προσδοκίες για μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ θα υποχρεωθούν σε πρόσθετη εργασία έως και 7 έτη (από το 58ο με μειωμένη, στο 65ο στην περίπτωση 35ετούς ασφάλισης).

ΕΣΤΙΑ:
"Νέο σενάριο περί πτωχεύσεως"

ΤΑ ΝΕΑ:
"Ανταρσία βουλευτών για τα δέκα στρέμματα"
>
Ανταρσία βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νομοσχέδιο της Τίνας Μπιρμπίλη για τη βιοποικιλότητα, του οποίου βασική διάταξη αναφέρει ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Νatura καθορίζεται σε 10 στρέμματα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα.

City Press:
"Εμφύλιος για τους μετανάστες"
>Άγριες συγκρούσεις το Σάββατο μεταξύ Αστυνομίας, ακροδεξιών και ακροαριστερών διαδηλωτών στον Άγιο Παντελεήμονα.
>Η κοινή γνώμη συντριπτικά (από 73% έως σχεδόν 90%) υπέρ του «τείχους» στον Έβρο και της απομάκρυνσης των παράνομων μεταναστών.
>Τραγωδία στο Ιόνιο: Βυθίστηκε δουλεμπορικό, αγνοούνται 22 παράνομοι μετανάστες.

Metro:
"«Ώρα μηδέν» για την επιμήκυνση"
>Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον ολόκληρης της ευρωζώνης στο Eurogroup και το ECOFIN.
>Στην ατζέντα Παπακωνσταντίνου η παράταση αποπληρωμής των 110 δισ.


Μείωση των επιτοκίων δανεισμού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στα συμβούλια των Εurogroup και ECOFIN,που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο, πράγμα που δίνει για πρώτη φορά μετά από
πολύ καιρό νέα διάσταση και προοπτική στις εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.
Μετά από πολύμηνες συζητήσεις, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την παράταση αποπληρωμής των δανείων, ενώ ανάσα για το δημοσιονομικό χρέος αποτελεί το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων που έχει λάβει η χώρα από την Ε.Ε., γεγονός που καλλιεργεί προσδοκίες στην Αθήνα για επανεξέταση του κόστους δανεισμού, που έχει διαμορφωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, πράγμα που οδηγεί πολλούς αναλυτές στην εκτίμηση ότι δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους τους.

Μάλιστα, το νέο αυτό στοιχείο ήλθε να προστεθεί την ώρα που κάμφθηκαν οι αντιδράσεις του Βερολίνου για επιπλέον χρονικά περιθώρια εξόφλησης των δανείων από την Ελλάδα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να δηλώνει έτοιμος να συμφωνήσει για την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο διάλογος στους κόλπους της Ε.Ε. θα βελτιώσει τις δυνατότητες ανάπτυξης στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα βοηθήσει «σημαντικά, πάρα πολύ, τις εξελίξεις στη χώρα μας».

«Ξέρουμε όλοι ότι στις μέρες που περνούν γίνεται μια πολύ έντονη και δημιουργική συζήτηση στους κόλπους της Ε.Ε. Μια συζήτηση στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει, μια συζήτηση που ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι θα καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις, που θα βελτιώσουν τους σημερινούς μηχανισμούς στήριξης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε. Προειδοποίησε όμως ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι εύκολη και δεν είναι σαφές πού ακριβώς θα καταλήξει.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
"Eurogroup-πρόκριμα για την επιμήκυνση"
>Iδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται να είναι το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Tο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση και εκτός απροόπτου θα ληφθεί η απόφαση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:
"Νέα επώδυνα μέτρα φέρνει η επιμήκυνση του δανείου"
>Το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο συντάσσεται από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες, που θα περιλαμβάνει και τα επώδυνα μέτρα της τριετίας 2012 - 2014, ύψους 12,7 δισ. ευρώ, θα κρίνει εν πολλοίς και τους όρους της παράταση αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ.


ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:
"Κρίσιμες συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin"

Financial Box:
"Στόχος η εξασφάλιση της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου